Loiske tehoton Hakkarin pyhätössä - SC Riverball puolusti järkevästi

25.10.2015

24.10.2015               Loiske – SC Riverball            2-8 (1-3)

Loiske tehoton Hakkarin pyhätössä – SC Riverball puolusti järkevästi

Joukkueessa oli paljon poissaoloja ja loukkaantumisia ennen kotipeliä, mikä sekoitti entisestään Loiskeen pelaavia ketjuja lauantain iltapäivässä. Pelistä puuttui edelleen muun muassa Lari KotilainenRiku-Matti RinneManu HelminenTeemu HeinonenIlkka Leppänen ja Otso Suonpää, jotka olisivat olleet tärkeitä lisäyksiä tänään pelattuun peliin. Loiske ei ollut tarpeeksi iskukykyinen joukkue, ja on alkukaudesta ollut tunnettu sen tehottomasta maalintekovoimasta.

Päävalmentaja Mika Järvinen ja joukkueen kapteeni Markus Sairiala yrittivät herättää joukkuetta kannustavalla palaverillä ja alkulämmöissä tiukoilla juoksuilla, mikä sytytti varmasti jokaista pelaajaa alkavaan peliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei menty lujaa päästä päähän, sillä SC Riverball lähti puolustuksen kautta ja vastahyökkäyksin turvin yritti tehdä maaleja. Lisäksi päävalmentaja Järvinen painotti pukuhuoneessa, että ensimmäinen maali on todella tärkeä ja niin se olikin lopputuloksen kannalta.

Ensimmäisestä maalista vastasikin valitettavasti SC Riverball ajassa 5:09. SC Riverballin maalivahti Ryynänen heitti pitkän avausheiton kohti Sammy Pylkkiä Loiskeen maalialueelle, mistä Pylkki puski pallon maaliin ohi Loiskeen maalivahdin Janne ”Japa”Peltosen. Noin seitsemän minuuttia tästä maalista ja omissa soi taas, kun Loiskeen pelaaja Samuli Mikkola oli myöhässä takatolpalta, mistä Pylkki kiitti ja kumarsi tehden toisen maalinsa kyseisessä ottelussa. Loiske kavensi heti minuutin päästä ottelun tilanteeksi 1-2 ajassa 13:17, kun hienon syötönkatkon jälkeen noin 10 metrin päästä Akseli Tiensuu ampui kauniin sijoituksen vasempaan alakulmaan. Hieman ennen ensimmäisen puoliajan loppumista Loiskeen menetettyä pallon keskikentällä 15. minuutin kohdalla Pylkki jälleen kerran täräytti oikean laidan puolelta pallon maaliin maalivahti Peltosen jalkojen välistä.

Ainoastaan SC Riverball pystyi valmistelemaan vastahyökkäyksiä, joiden avulla se sai 3 maalia taottua ensimmäisellä puoliajalla. Loiske taas ei päässyt ylivoimahyökkäyksille, sillä SC Riverballin puolustus oli syvällä omalla kenttäpuoliskolla tiiviinä, minkä seurauksena oranssipaitaiset joutuivat hallitsemaan peliä pitämällä palloa hallussaan. Lisäksi Loiske tuhlasi maalintekopaikkoja ensimmäisellä puoliajalla aika runsaasti, kun taas SC Riverball käytti tilanteet paremmin hyödykseen. Puoliajalle mentiin siis SC Riverballin johtaessa 1-3.

Päävalmentaja Järvisen kannustavan ja kriittisen palautteen jälkeen toiselle puoliajalle Loiske yritti herätä voitto mielessä, mutta toisin kävi. Loiske ei pystynyt rauhoittamaan peliä, eikä palloa pyöritetty pelaajalta toiselle tarpeeksi nopeasti. SC Riverball ei väsynyt juostessaan pallon perässä ja pääsi vastahyökkäyksille aivan kuten ensimmäisellä puoliajalla. 1-4 johtomaali syntyi jälleen Loiskeen pallonmenetyksestä omalla kenttäpuoliskolla, mistä SC Riverballin pelaaja Riku Kareinen rankaisi Loiskeen puolustusta täräyttämällä pallon maaliin maalialueen sisältä 28. peliminuutilla. Vain kaksi minuuttia tästä ja taas soi omissa. 30. minuutin kohdalla syntyi melkein samanlainen maali, kun SC Riverballin pelaaja Eero Naakka osui pömpeliin maalin edestä.

Näiden maalien seurauksena Loiske otti maalivahtinsa pois kahdeksan minuuttia ennen pelin loppua ja joukkue alkoi pyörittää ylivoimaa viidellä neljää vastaan. Ylivoima ei aluksi tuottanut toivottua tulosta, sillä 33. minuutilla SC Riverball riisti pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja laittoi pallon helposti tyhjään maaliin. Positiivistakin tapahtui Loiskeen ylivoiman aikana: joukkueen kapteeni Markus Sairiala harhautti oikealta laidalta keskelle ja ampui vasurillaan komean pommin oikeaa yläkulmaa kohti. Kuitenkin Loiskeen ylivoima koko kahdeksan minuutin aikana tuotti vain yhden maalin, ja SC Riverball teki vielä viimeisen viiden minuutin aikana kaksi tyhjiin. Toisin sanoen Loiskeen ylivoimapelaaminen oli luokatonta.

Loiskeella ei ollut mitään sananvaltaa SC Riverballia vastaan koko pelin aikana – erityisesti toisella puoliajalla. Erikseen täytyy mainita, ettei Loiskeen kumpikaan kenttä loistanut millään lailla eikä palloihin menty toivotulla asenteella. Lisäksi SC Riverball puolusti erittäin järkevästi syvällä omalla kenttäpuoliskollaan. Toisaalta vierasjoukkue oli tänään tappavan tehokas eritoten vastahyökkäyksissä. Loiske ei pystynyt taistelemaan raivokkaasti tappioasemasta voittoon. Erityisesti tämä peli osoitti, että taistelulla ja henkisellä pelillä ratkaistaan otteluita niin paljon. Näin ollen periksi ei tulisi koskaan antaa.

05.09    0-1    Sammy Pylkki (Juha-Matti Ryynänen)

12.47    0-2    Sammy Pylkki (Olli-Pekka Muttonen)

13.17    1-2    Akseli Tiensuu

15.13    1-3    Sammy Pylkki (Olli-Pekka Muttonen)