Lapua tuli kovaa

13.3.2016

Loiske joutui tyytymään Lapualla 5-5 tasapeliin tunteellisten ja jännittävien vaiheiden jälkeen. 12.3.2016 LaPo - Loiske 5-5 (3-3)

Futsal Ykkösen otteluun LaPo – Loiske oranssipaitaiset marssittivat kentälle vain seitsemän kenttäpelaajaa, sillä Juuso Järvenpää kärsi selkävaivoista ennen ottelua. LaPon kokoonpano taas koostui kahdeksasta kenttäpelaajasta, mutta jo ensimmäisellä puoliajalla yksi LaPon pelaajista loukkasi polvensa, joten lapualaiset joutuivat pelaamaan myös seitsemällä kenttäpelaajalla.

LaPon vire on ollut laskusuhdanteessa jo joulukuun alusta asti, joten tähän otteluun se varmasti lähti katkaisemaan kymmenen ottelun tappioputkeaan. Loiskeella oli puolestaan haussa vierasvoitto ja makealta maistuvat kolme pistettä.

Peli lähti liikkeelle hätäisissä tunnelmissa, jonka seurauksena pelaajat juoksivat päädystä päätyyn, vaikka Loiskeella olikin pidempiä pallonhallintajaksoja. Kymmenen minuutin kohdalla Loiske sai puolittaisen vastahyökkäyksen pallonriistosta, jonka jälkeen vasemmalta laidalta Sami Vartiainen syötti maalille Markus Sairialalle, joka ohjasi pallon verkkoon.

Heti maalin jälkeen Loiskeelle sattui musta hetki. Ensin 11. minuutin kohdalla LaPo tekee maalin vastahyökkäyksestä, ja 13. minuutin kohdalla LaPo menee johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, kun vastustaja ohjaa lapualaisten kaukovedon verkon perukoille maalin edestä. 14. minuutin kohdalla lapualaiset ampuvat yksinkertaisella sivurajakuviolla päin ensimmäistä oranssipaitasta, josta pallo kimpoaa kohti maalia kohti ja toista oranssipaitasta, jonka jälkeen pallo löytyykin jo taas Loiskeen maalista. Tällaisten maalien jälkeen Loiske näköjään syttyy pelaaman, sillä heti 15. minuutin kohdalla Kai Jyrkiäinen täräyttää Loiskeen omalta kenttäpuoliskolta ihailtavan kaaripallon yli LaPon maalivahdin suoraan oikeaan ylämummoon.

Puoliajan loppuun Loiske saa taas vastahyökkäyksen, kun Loiskeen maalivahti Mako Virtanen heittää kovan ja matalan pallon 19. minuutin kohdalla Mikko Järviselle, joka harhauttaa lapualaisten puolustajan 1vs1-tilanteessa ja ”chippaa” taidokkaasti yli vastaan tulleen LaPon maalivahdin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 3-3.

Ottelusta muodostui tunteellinen taisto, jossa helppoja virheitä sattui molemmille joukkueille läpi ottelun eikä joukkuekurista ollut tietoakaan. Toisella puoliajalla joukkueet jatkoivat juoksemista päädystä päätyyn ja tekopaikkoja syntyi molemmille todella tiuhaan tahtiin. Loiske aloittaa kuitenkin maalinteon, kun 22. minuutin kohdalla Tommi Ahola riistää pallon oikealla laidalla, josta hän juoksee kohti maalia ja sijoittaa pallon vasempaan alakulmaan. Ei mene kuitenkaan kauaa lapualaisten tasoituksesta, kun 26. minuutin kohdalla oikealta laidalta vastustaja ilmeisesti yrittää syöttää pallon maalille, mutta pallo osuu matkan varrella Loiskeen omaan pelaajaan, josta se kimpoaa tietenkin omaan maaliin.

Jännitystä saadaan lisää peliin heti 27. minuutin kohdalla, kun maalivahti Mako Virtanen kaataa lapualaisen puolittaisessa läpiajossa rangaistusalueen ulkopuolella, jonka seurauksena maalivahti saa toisen keltaisen korttinsa ottelussa ja komennuksen kohti pukukoppia. LaPo rokottaa ylivoimalla punaisen kortin seurauksena noin kahden minuutin pyörityksen jälkeen, kun vastustaja syöttää vasemmalta laidalta kohti maalia, jossa lapualainen hyökkääjä taistelee pallosta maalin edessä ja laittaa pelivälineen tyhjään maaliin 29. peliminuutin kohdalla. Tästä maalista eteenpäin Loiske hallitsi palloa ja yritti vimmatusti tehdä tasoitusmaalia.

Viimeisillä minuuteilla Loiske otti maalivahdin pois ja yritti ylivoimalla tehdä tasoitusta, ja tällä kertaa yritys toimi. Mikko Järvinen nimittäin sai Markus Sairialalta pallon vasempaan laitaan, josta Järvinen kuljettaa pallon kohti maalia ja yhtäkkiä vetää kovan pommin oikeaan yläkulmaan 39. minuutin kohdalla. Loiske yritti vielä viimeisen minuutin aikana saada ylivoimalla oma maali tyhjänä voittomaalia aikaiseksi, mutta tällä kertaa tyydyttiin 5-5 tasapeliin.

Tasapeli tuntui tappiolta, sillä loppujen lopuksi Loiskeella oli enemmän paikkoja varsinkin toisen puoliajan lopussa ja ylivoiman aikana. Taistelun jälkeen Loiske lähti jatkamaan viikonlopun viettoa kohti Lempäälää katkera maku suussa tasapelistä. Janne ”Japa” Peltonen oli oikeassa. Lapo tuli kovaa.

Ensi lauantaina Loiske kohtaa rakkaalla kotikentällä Hakkarissa MuSaFutsalin, joka vielä tosissaan taistelee sarjapaikan säilyttämisestä muun muassa AS MOONin, Zenithin ja SC Riverballin kanssa.