Loiske avasi voitokkaasti, FC OPA kaatui kotona

16.10.2016

Loiske - FC OPA su 16.10.2016

Sääksjärven Loiske aloitti kautensa futsalin Ykkösessä sarjanousijaa Oulun palloa (FC OPA) vastaan kaikkein pyhimmässä - Hakkarin liikuntahallissa. Loiskeella oli alla reilu kahden kuukauden valmistauminen kauteen. Sarjaa edeltävistä otteluista oli kotitappio PP-70:lle ja voitto Ylöjärven Ilveksen vieraana. Vastustajasta ei kovin paljon ennakkotietoa ollut, mutta arveltiin vastaan tulevan tyypillinen nousijajoukkue eli nälkäinen, hyvin harjoitellut ja voittamaan tottunut. FC OPA oli aloittanut kautensa edellisenä päivänä vierastappiolla (0-3) PS Villan vieraana Hyvinkäällä. Takista ei kuitenkaan auennut edes ylin nappi, sillä futsalissa pelkät numerot eivät kerro paljoakaan pelin luonteesta.

Loiske aloittikin pelin terävästi Tommi "Toba" Aholan kärkkärisijoituksella maalivahdin putkista ajassa 1:24. Pelin virta oli alkuminuuteilla vahvasti kohti oululaisten maalia, mutta silti seuraavasta maalista vastasi vierasjoukkueen kapteeni Niko Junkkari yllättävällä vasurin kääntölaukauksella etuylämummoon. Pelin hallinta pysyi kotijoukkueella, vaikka vastustaja melko korkealta prässäsikin. Painostus tuotti tulosta, kun ajassa 16:17 Riku Gröndahl upotti painavan laukauksen alakulmaan ja Loiske palasi johtoasemaan (2-1). Näissä numeroissa mentiin puoliajalle.

Toisella puoliajalla oululaiset saivat korkean prässinsä toimimaan paremmin, kun kotijoukkueen liike väheni jatkuvasti. Reilun kuuden minuutin jälkeen vieraiden työ palkittiin kapteeni Junkkarin toisella osumalla. Tasoitus (2-2) maali sai alkunsa Loiskeen kommunikointivirheestä, jonka maalivahti Pasi Hilli käytti hyväkseen avauksessa ja Junkkarin veto upposi kimmokkeen kautta verkkoon. Tasoitusmaalin jälkeen pelissä nähtiin vaihe, jossa molemmat joukkueet hakivat voittomaalia korkealla riskitasolla ja tällä kertaa arpa osui kotijoukkueelle. Ajassa 33:49 Ali Al-Zubeidi ohjasi Teemu Heinosen laukoman vedon sikspäkillä takanurkalta.

Pelin loppuminuuteilla nähtiin hyviä maalipaikkoja molempiin päihin, mutta viimeistely ontui. Todellinen gamesaver nähtiin Loiskeen maalivahti Lari Kotilainen pysäyttäessä yhdellä kädellä Jere Paalasen eli Paalasen Jeren vedon kutosen kaarelta. Lopussa vieraat hakivat tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta ylivoimapelin pyöritys haki vielä muotoaan. Näin ollen Loiske avasi kautensa nihkeällä, mutta kolmen pisteen arvoisella kotivoitolla.

Kiitos paikalle saapuneille kannattajille, vastustajille ja toimihenkilöille. Loiskeen kausi jatkuu tulevana lauantaina Raahessa AS Moonin vieraana. Seuraava Loiskeen kotipeli pelataan 12. marraskuuta ja silloin vastaan astelee toinen sarjanousija KP-V Monkulat (mistä näitä nimiä tulee), tervetuloa Hakkariin! Futsal on parasta paikan päällä!

Ottelukooste