Futsal Edustus

FUTSAL PIONEERI, SÄÄKSJÄRVEN LOISKE

Sääksjärven Loiske aloitti aikoinaan ensimmäisten joukossa futsalin Suomessa, Pirkanmaalla, Lempäälässä sekä Sääksjärvellä, kun laji otettiin jo edesmenneen Tampereen piirin ohjelmaan. Perinteitä siis on. Sääksjärven kylä, noin 4000 asukkaan, lähiöalue Lempäälässä on lippulaivana ollut Suomi futsalissa, futsal-liigassa, futsal ykkösessä sekä nykyään futsal kakkosessa. Kyläseura ei ole voinut mitenkään pysyä lajin kasvussa mukana, muuta kuin kasvattajaseurana, ja se näkyykin isosti Suomi futsalissa tänäkin päivänä. Viime kaudenkin jälkeen seuran organisaatiosta lähti kaksikin henkilöä valmentamaan futsal liigaan, eri joukkueisiin toki, pelaajia useampiakin futsal-liigaan, samoin futsal ykköseen. Myös kakkoseen opiskelu paikkakunnan muuton takia lähti pelaajia. Myös meidän maajoukkue on saanut nauttia Loiske kasvateista vuosien aikana. Sellaista kasvattajaa ei taida ollakaan, että kyseiset aukot joukkueessa hetkessä paikattaisiin?

Kuitenkin, kaikesta huolimatta haluamme jatkaa futsal matkaamme, vaikka tiedostamme, että emme enää pysty tuottamaan samalla lailla pelaajia eteenpäin muille seuroille, kuin nyt on jo pari vuosikymmentä ansiokkaasti tehty.

Tälläkin kaudella joukkueemme on todella ansioitunut ja kokenut Loiske, perinteinen oranssipaita.

Joukkuetta valmentaa Loiske kasvatti, takavuosien taitava liigapelaaja, Mika Järvinen. Hänellä apunaan myös Loiske kasvatti Juuso Järvenpää.

Pelaaja rintamalla joukkuetta kipparoi, koko Suomi futsalin kaikkien tuntema, arvostama kapteeni, Loiske kasvatti, Markus Sairiala, josta kaikki ylisanat on Loiske perheessä jo sanottu. Mr Sairiala on yhä joukkueen kirkkain tähti, vaikka vuosikymmeniä on parkettia jo kulutettu. Pelaajana, joukkue hengen kohottajana ja kentällä esimerkkinä hän on joukkueelle erinomaisen tärkeä, yhä. Joukkueen runko on ikävuosissa, kokemuksessa sekä pelatuissa peleissä varmastikin sarjan aatelia. Tavoitteena on uusia sarjapaikka kakkosessa. Sen isompia kilpailullisia tavoitteita ei tällä hetkellä ole syytäkään olla. Isoin tavoite on kuitenkin se, että pelaajat nauttivat yhä liikunnasta sekä yhdessä olostaan niin peleissä kuin vapaa-ajallakin.

Joukkueen huollosta vastaa jatkossakin Loiskeen ansioitunut ja kokenut huoltopäällikkö Jarkko Altonen. Joukkueen johdosta vastaa Loiske kasvatti ja seuran puheenjohtaja Esa Kuusisto.

Tervetuloa katsomaan edustusjoukkueen otteita Hakkarin liikuntahalliin. Samoin tervetuloa myös uudet pelaajat sekä toimijat Loiskeeseen. Vaarana tietysti pelaajilla ja valmentajilla on, että jo seuraavalla kaudella voivat olla vaikka futsal-liigaa tai futsal ykkösen ympyröissä. Ja se on meille kasvattajaseurana kunnia asia.

Annetaan pallon pyöriä jatkossakin.

Palloiluterveisin,

Esa Kuusisto