Loiske tarjosi viihdettä koko rahan edestä

14.2.2016

Oranssi armeija voitti FC Rauman jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 2-1 (1-1).

Futsal Ykkösen keskikastin otteluun Loiske - FC Rauma vierailijat marssittivat kentälle ennakkoarveluista poiketen koko ykkösmiehistönsä, kun taas Loiskeen kokoonpano eli viime hetkiin asti sairastelujen takia. Rauma oli aloittanut kauden viidellä voitolla kuudesta pelistä, mutta tahti on hiipunut ja tähän otteluun se lähti katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan. Loiskeella puolestaan oli haussa toinen peräkkäinen  kotivoitto ja arvokkaat kolme pistettä. 

Peli lähti liikkeelle tarkkailevissa tunnelmissa ja pallonhallintajaksot aaltoilivat. Viidentoista minuutin kohdalla Loiske sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja pallon taakse asettui kapteeni Markus Sairiala. Takatolpalle kiirehti Mikko Järvinen suoraan vaihdosta. Treenien jälkeiset "taktiikkapalaverit" tuottivat tulosta Järvisen hiipiessä etutolpalle ohjaamaan Sairialan syötön alakulmaan. Loiske siirtyi 1-0 johtoon, mutta vain muutama minuutti myöhemmin vierailijoiden kärsivällinen pyöritys tuotti tulosta, kun Jesse Walleniuksen syötöstä Jere Kyrkkö tykitti pallon takakulmaan. Sama tutkapari rokotti Loisketta kahdesti joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa syyskaudella. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Ottelusta muodostui kahden rutinoituneen joukkueen taisto, jossa ns. helppoja virheitä ei juuri nähty ja joukkuekuri säilyi kummallakin. Toisella puoliajalla joukkueet jatkoivat taktiikoitaan noudattaen ja tekopaikkoja syntyi molemmille tasaiseen tahtiin, vaikkakaan niitä ei lahjoitettu. Numerot säilyivät lähinnä maalivahtien Janne Peltosen (Loiske) ja Juho-Matti Pösön (FC Rauma) lukuisten tyylikkäiden torjuntojen johdosta. Kumuloituvien virheiden suhteen osat vaihtuivat toisella puoliskolla ja Rauma keräsi virheitä kotijoukkueen virhesaldon pysyessä nollassa. 

Kun ratkaisua ei syntynyt päättivät vierailijat, että tänään ei pisteitä jaeta ja ottivat aikalisän päätteeksi viidennen kenttäpelaajan kaksi minuuttia ennen loppua. Tämä varmasti sopi paikalle saapuneelle noin 70 katsojalle. Rauma sai pakkopelinsä rullamaan ja parikin hyvää maalintekopaikkaa, mutta ruuti oli märkää. Kymmenen sekuntia ennen loppua Loiskeen maalivahti "Japa Jamboree"  sai pallon käsiinsä ja koitti ratkaista pelin tyhjään maaliin, mutta häntä rikottiin. Pelin ensimmäisen 10 metrin vapaapotkua asettui   itsevarmuutta huokuen ampumaan Eeli Huotari ja pallo upposikin vastustamattomasti ylämummoon. Pelikelloon jäi enää 7 sekuntia, jonka jälkeen Loiske pääsi jatkamaan viikonlopun viettoa makea voitto taskussa.

Ensi lauantaina Loiske kohtaa sarjataulukossa yhtä pykälää ylempänä, viimeisen liigakarsijan paikalla, olevan PS Villan Hyvinkäällä.