Loiske päätti kautensa Turussa

29.3.2016

Loiske matkusti kauden viimeiseen otteluun KF Kosovan vieraaksi Turkuun. Ottelu oli molemmille panokseton, sillä Loiskeella ei ollut enää mahdollisuuksia liigakarsintapaikoille ja Kosovan putoaminen alemmas oli varma.

Kosovan joukkue tiedettiin ennakkoon taitavaksi hyökkäyspäässä, joten taktisesti oli selvät sävelet ottaa taitavilta pelaajilta tilaa pois ja hyökätä sen jälkeen maltilla, ettei vastustaja pääsisi käyttämään ylös kyttäämään jäävien pelaajien taitoa.

Peli ei kuitenkaan sujunut, kuten piti, vaan alusta asti juostiin päästä päähän, jolloin peli virtasi Kosovan kannalta paremmin. Kosova teki ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia peräkkäin, jolloin vieraiden peli näytti jo varsin sekavalta. 

Tämän jälkeen saatiin kuitenkin mahdollisuus tulla peliin mukaan, kun joukkueen sisäisen maalipörssin jälleen voittanut Vulli Järvinen iski takatolpalta 2-1 kavennuksen. Kavennuksesta ei juurikaan lisää voimaa saatu, vaan harmittavasti jakson viimeisestä tilanteesta niittasi Kosova 3-1 johtomaalin. Maalin teki kentän hahmo Gesim Voca, joka voitti myös koko sarjan pistepörssin.  

Toiselle jaksolle lähdettiin kirimään vastustajan johtoasemaa kiinni ja 3-2 kavennus saatiinkin 27 minuutin pelin jälkeen. Teksti-tv ei valehtele ja maalin teki Vulli, vaikka Palloliitossa muuta väitetäänkin.  Kavennus ei kuitenkaan tuottanut tulosta vaan 5 minuutissa kotijoukkue teki kaksi osumaa lisää ja peli oli selvä. Vepsälle otettiin liivi lopussa, vaan ei auttanut sekään. 

Peli päättyi lopulta 7-2 ansaittuun kotivoittoon. Sitä ei sitten kukaan tiedäkään, miksi Kosova juhli ottelun voittoa, kuin olisi voittanut koko sarjan? Kiva se on toki pudotakin…

Loiskeelle loppukausi oli vaikea, koska pisteillä ei ollut enää kahteen viimeiseen matsiin merkitystä. Sarjapaikka kuitenkin säilyi ja varmasti jo lähitulevaisuudessa hahmotellaan, ketkä jatkavat pelejä myös ensi kaudella. 

Loiske futsal kiittää kaikkia fanejaan kaudesta, erityisesti Kipiä, joka otti osaa myös joukkueen päätöstilaisuuteen. Tilaisuudessa palkittiin joukkueen parhaita. Parhaana pelaajana palkittiin Markus Sairiala, äijäpelaajaksi valittiin Manu Helminen, tulokaspelaajaksi Akseli Tiensuu ja Juuso Järvenpää sai luottopelaajan palkinnon.