2007-08

KILPAILUKAUDEN PÄÄTÖS TURUSSA
TPK - Loiske 7 - 1 ( 2 - 0)

Sääksjärven Loiske kohtasi kauden viimeisessä liigaottelussaan kauden pronssijoukkueen TPK:n Turussa. Loiskeen panos jäi tuloksellisesti vaisuksi, koska molempien maalien edessä oltiin selvästi vastustajaa vaatimattomampia. TPK oli selvästi terävämpi ja ansaitsi voittonsa lukemin 7-1. (2-0)

Ottelussa sinänsä ei enää ollut isompaa panosta. Kumpikaan joukkueista ei omannut enää mahdollisuutta parantaa sarjasijoitustaan. Loiskeen ainokaisesta vastasi kolmikko Jani Lehtimäki, Markus Sairiala ja Tomi Lahtinen viimeistelijänä. Markus Sairiala palkittiin ansaitusti Loiskeen parhaana

Sääksjärven Loiskeen sijoitukseksi tuli kahdeksas sija. Pienessä kyläseurassa voidaan siinä mielessä olla taas kerran tyytyväisiä kauteen. Liigaa pelataan siis ensikaudellakin isojen kaupunkien ykkösjoukkueita vastaan.

Koko joukkue ansaitsee ison kiitoksen uurastuksestaan. Pasi Alatörmä hoiti ensimmäisellä valmentajakaudellaan päävastuun mallikkaasti. Antti Kuusisto uudessa roolissaan antoi hienosti tukensa. Gunnar Lehtinen oli taas kerran ihan pitelemätön huoltajana sekä kuljetuspäällikkönä. Jani Lehtimäki joukkueen kapteenina vahva pelaaja sekä henkinen johtaja.

Tästä on hyvä jatkaa Sääksjärven kyläseura Loiskeen jatkuvaa kehitysprojektia. Näiden herrojen ja pelaajien kanssa oli ilo tehdä yhteistyötä.

Iloinen uutinen oli loppukauteen myös se, että hyvään vireeseen päässyt lentosotamies Jussi Kuusisto sai kutsun  haastajamaajoukkueen matkaan. Kyläseura pysyy yksilöidenkin vaikutuksesta palloilu kartalla.

Esa Kuusisto
***************************************************************************

LOISKEEN  KAUDEN VIIMEISESSÄ KOTIOTTELUSSA TASAPELI
Loiske - Mad Max 4 - 4 (1 - 2)

Sääksjärven Loiske kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan Mad Maxin. Kotijoukkue ei saanut tähänkään otteluun kaikkia kaipaamiaan miehiään, mutta joukkue pelasi varsin kelvollisen ottelun.

Avausjakso oli molemmin puolin aika verkkaista ja rentoa puolilla valoilla pelaamista. Avausmaalin teki Loiske ja Mika Järvinen Janne Peltosen avauksesta. Mad Max tasoitti ja meni johtoonkin ennen puoliaikaa Loiskeen omalla maalilla. Tauolle siis mentiin 1-2 lukemin.

Sääksjärven Loiskeen leirissä ei oltu tyytyväisiä ensimmäiseen jaksoon. Joukkue päättikin lisätä vauhtia ja maaleja alkoikin syntymään. Jussi Kuusisto tasoitti Tomi Lahtisen hyvästä tarjoilusta ja hetken kuluttua Markus Sairiala syötti Jussille laitaan, Jussi harhautti vastustajan ja laukoi näyttävästi taka-alakulmaan ottelun toisen osumansa, ja Loiskeen johtoon toistamiseen. Mad Max ei hellittänyt, vaan tuli tasoihin ja meni maalilla ohikin. Mutta ei hellittänyt Loiskekaan. Kymmenen minuuttia oli vielä peliaikaa, kun Loiske onnistui tasoittamaan ansaitusti ottelun. Mika Järvinen teki toisen osumansa Markus Sairialan tarjoilusta.

Sääksjärven Loiskeen parhaana palkittiin maalivahti Janne Peltonen. Kahden maalin iltaansa voivat olla tyytyväisiä myöskin hyvää vireeseen päässeet Mika Järvinen ja Jussi Kuusisto. Miltei ystävyyspelin hengessä pelatussa ottelussa ei juurikaan hampaat irvessä pelattu, paitsi ottelun loppu. Pienessä ajassa tapahtui paljon. Kentän tehokkain ja kovalla itseluottamuksella pelannut Jussi Kuusisto pelin hengen vastaisesti katseli punaista korttia. Miltei samaan aikaa ajeltiin Loiskeen maalivahti Janne Peltosen yli varsin väkevästi, samoin läpi päässyt Markus Sairiala vedettiin takaapäin jalat alta., Siinä tuomareiden tehdessä kentällä parhaansa, toimitsijapöytä allekirjoittaneen toimesta sähläsi sekuntien kanssa, ja Loiskeen varsin kyseenalainen rangaistus jäi jonkin verran vajaaksi. Siitä tietysti vastuu kannetaan ja rangaistus kärsitään, oli se sitten putkaa, linnaa tai vankeutta?

Loiske kohtaa viikon päästä kauden viimeisessä ottelussaan Turussa TPK:n.

Ensi kaudellakin siis pelataan Lempäälässäkin liigatasolla palloilulajia. Siitä iso kiitos koko Sääksjärven Loiskeen liigamiehistölle.

**********************************************************************

LOISKE KOHTASI  KOTONAAN SARJAKÄRJEN
Loiske - PoPa 1 - 1 (1 - 1)

Sääksjärven Loiske kohtasi kotonaan kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan vahvan mestarisuosikin PoPan Porista. Loiskeen edellinen ottelu oli kauden ponnettomin, joten joukkue oli latautunut henkisesti hyvin otteluun.

Ottelu oli kauttaaltaan hienoista PoPan hallintaa, mutta kotijoukkueellakin oli sanansa sanottavana, ja se piti vierailijan varuillaan. Ottelun avausmaalin iski vastustajan palkittu Jarkko Reinikka vapaapotkusta. PoPan yllätykseksi se jäikin vierailijan ainoaksi osumaksi. Loiske tasoitti näyttävästi. Mikko Merikari hyvästä syötöstä Jussi Kuusisto ohitti hienosti vastustajan, tyhjät pois, ja tarkka laukaus maalin taka-alakulmaan riitti varmistamaan Loiskeelle tasapelin sekä kaikella varmuudella myös liigapaikan ensi kaudellekin.

Sääksjärven Loiskeen miehistö kokonaisuudessaan ansaitsee arvosanan hyvä. Jokainen kantoi vastuunsa ja esiintyi esimerkillisesti. Parasta antia oli koko joukkueen puolustuspeli. Loiskeen parhaana palkittiin Jussi Kuusisto. Janne Kumpulainen pelasi maalissa vahvan pelin sekä Loiskeen oma kasvatti, nuori Marko Hakala sai hienon tulikasteen, pelattuaan ensimmäisen liigaottelun avauksessa.

Joukkueen hienoa suoritusta nostaa vielä sekin seikka, että joukkueen vahvoista tekijöistä puuttui mm Markus Sairiala (pelikielto) sekä Jani Lehtimäki (kuumeessa).

Sääksjärven Loiske kohtaa tulevana lauantaina viimeisessä kotiottelussaan Mad Maxin sekä kauden viimeisessä ottelussaan TPK:n Turussa.

*****************************************************************

LOISKE  VAISUNA KOTONAAN
Loiske - VALO 1 - 5 (1-3)

Sääksjärven Loiske sai vieraakseen VALOn Vantaalta. Loiske vaisusta alustaan huolimatta teki ottelun avausmaalin. Jani Lehtimäen tarkan ja kovan syötön ohjasi maaliin Tomi Lahtinen. Siihen Kotijoukkueen maalikarkelot sitten loppuikin, vaikka tilanteita oli vaikka kymmeneen maaliin. Nälkäisempi ja peli-iloaan esitellyt vierailija teki maaleja tasaiseen tahtiin. Puoliajalla tilanne oli 1-3 ja loppunumerot 1-5 vierailijoille, ansaitusti.

Sääksjärven Loiskeen pelissä takkusivat jokaikinen osa-alue. Maalitilanteet jäivät hyödyntämättä, koska ajoitukset olivat hukassa ja laukaukset varsin heppoisia. Selkeys ja päättäväisyys oli jäänyt jonnekin ihan muualle. Loiskeen parhaana palkittiin yritteliäs Mika Järvinen, joka tosin hukkasi lukemattoman määrän hyviä maalintekotilanteita. Loiske kaipasi selvästi kahta pelaajaa. Markus Sairiala oli pelikiellossa ja Jussi Kuusisto leirityksessä armeijan leivissä.

Sarjaa on Loiskeen osalta vielä kolme ottelua jäljellä. Vastaan asettuu kaikki kärkijoukkueet, joten tiukkoja otteluja on vielä edessä.

******************************************************************

LOISKE KOHTASI KUUDEN PISTEEN OTTELUSSA TP-KAARLEN KOKKOLASSA
TP-Kaarle - Loiske 4 - 5 (1-3)

Sääksjärven Loiskeen pohjoisen turnaus oli menestys. TP-Kaarle kaatui niukasti 4-5 Kokkolassa, ja se takasi Loiskeelle täyden pistepotin viikonlopulta, kuusi pistettä. Suoritus oli joukkueelta varsin vakuuttava. Jos lauantaina pelattiin Oulun, ja ehkä koko liigan parhaassa hallissa, sunnuntaina pelattiin liigan ylivoimaisesti surkeimmassa hallissa, eritoten kentän koon puolesta. Siellä tapahtuu niin nopeasti ilmeisesti tilanteet, ettei kaikkien taitotaso ehdi huomaamaan ottelun tapahtumia.
Suurin syy miksi hallissa ei saisi pelata, on se, ettei siellä voida pelaajan turvallisuutta taata. Tänäänkin jo huomautettua ja varoitettua TP-Kaarlen pelaajaa selvästä selkään ajamisestä metri seinästä ei riittänyt, vaan todella vaarallisesti toistamiseen saman pelaajan toimesta ajettiin toimitsijapöydän kohdalla Loiskeen pelaaja pää edellä päin seinää.Toimitsijoidenkin ihmetellessä kyseistä temppua, meidän tuomaristo osoitti, ettei heitä kiinnosta pelaajan turvallisuus. Se on suuri epäkohta. Näillä otteluilla ja tuloksilla kun ei ole mitään merkitystä, jos emme pysty kitkemään moisia asioita pois kentältä. Kaikkien turvallisuus ennen kaikkea. Tiedän, ettei kyseinen henkilö pysty levollisesti tämän asian kanssa nukkumaan. Jos pystyy, on hän väärässä toimenkuvassa urheilua ja elämää ajatellen.

Itse ottelu oli tilanteita ja tunteita täynnä. Maalinteon aloitti Loiske. Tomi Lahtisen hienolla oivalluksella Loiske siirtyi johtoon. Loiskeen toisen maalin teki Mika Järvinen Markus Sairialan syötöstä. Lisää seurasi. Joukkueen kapteeni Jani Lehtimäki porhalsi keskeltä puolittain läpi, jalka heilahti, maaliverkot heilui kolmannen kerran. TP-Kaarlekin onnistui jakson lopussa kertaalleen, joten ottelun tauolle mentiin 1-3 lukemin Loiskeelle.

Koko toinen jakso olikin selviytymistaistelua. TP-Kaarle pelasi kymmenen minuuttia ilman maalivahtiaan, ja melkein onnistuikin aikeissaan. Loiske pystyi kuitenkin Lehtimäen, Sairialan toimiessa syöttäjänä, sekä Järvisen, Lehtimäen toimiessa syöttäjänä, maaleilla sen verran karkuun, että kun vapauttava loppuvihellys tuli, taululla oli lukemat 4-5. Taisteluvoitto Loiskeelle Futsaliigan postimerkin kokoisella Kokkolan areenalla, jossa runsaslukuinen yleisö oli ottelussa hyvin mukana, kannustaen omiaan.

Loiskeen parhaana palkittiin ansaitusti Jani Lehtimäki. Vahvan ottelun pelasi toistamiseen myös maalivahti Janne Peltonen. Joukkueen kauden tulokaspelaajat Sami Vartiainen sekä Tomi Lahtinen ovat sopeutuneet hyvin liigatasolle ja hyvähenkiseen Loiskeen miehistöön.

Koko joukkue ansaitsee ison kiitoksen raskaasta viikonlopusta. Jokainen osoitti miksi kuuluu joukkueeseen. Jokaista tarvittiin ja jokainen kantoi vastuunsa.

*************************************************************

SÄÄKSJÄRVEN LOISKE LÄHTI POHJOISEN TURNEELLE
Tervarit - Loiske 3 - 7  (3-4)

Sääksjärven Loiske kohtasi lauantaina Tervarit Oulussa. Tervarit ovat hyvässä vireessä liigassa tällä hetkellä ja Loiske ei puolestaan saanut kaikkia tarvitsemiaan pelaajia matkaan mukaan, joten haasteita Loiskeelta kyllä löytyy.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti puolin toisin. Vauhtia oli ehkä liikaakin, koska joukkueet keräsivät nopeasti kumpikin neljä virhettä.

Maalinteon aloitti Loiske. Markus Sairiala ja Mika Koikkalainen pääsivät ylivoima hyökkäykseen, jonka Sairiala päätti hienosti avausmaaliin. Loiskeen pieneen nukahdukseen vastustaja pääsi tasoittamaan ottelun ja heti perään isoon Loiskeen virheeseen Tervarit iski 2-1 johtoon.

Seuraavat kaksi maalia iski Loiske. Ensi Jani Lehtimäki Sairialan syötöstä, ja perään itse Sairiala Tomi Lahtisen syötöstä. Virheet eivät Loiskeelle ikävä kyllä riittäneet. Taas iso henkilökohtainen nukahtaminen, ja Tervarit tasoitti ottelun. Ennen puoliaikaa Sami Vartiaisen hienosta syötöstä Matti Anttonen laukoi taukolukemat 3-4 Loiskeelle.

Tauolla Loiske teroitti keskittymistä ja isojen virheiden välttämistä. Se onnistuikin. Toisen jakson viimeisellä minuutilla Loiske iski maaleja. Sami Vartiainen Mika Järvisen syötöstä, ja Mika itse kahdesti Sairialan ja Vartiaisen syötöistä.

Sääksjärven Loiskeelle ansaittu ja todella tärkeä voitto lukemin 3-7.

Loiskeen parhaana palkittiin energinen Markus Sairiala. Maalivahti Janne Peltonen pelasi myös vahvan ottelun. Koko joukkue ansaitsee ison kiitoksen, varsinkin toisen jakson erittäin kurinalaisesta ja noyrästä pelaamisesta, jossa Isoja virheitä ei enää tehty. Se riitti komeaan voittoon.

*****************************************************

LOISKE SAI KOTILUOLAANSA KOVAN TPK:n
Loiske - TPK 5 - 7 (0 - 4)

Hakkarissa nähtiin varsin mielenkiintoinen liigakamppailu. Tasaisesta ensijaksosta huolimatta, ottelu oli puoliajalla selkeät 0-4 vieraille. Maalinsa vastustaja hyödynsi pääsääntöisesti kotijoukkueen helpoista virheistä. Maalipaikkoja Loiskeella oli riittävästi, mutta huono viimeistely ja vastustajan mainio maalivahti esti maalien teon. Sekään ei riittänyt, vaan toisen jakson alussa lukemat oli heti ensimmäisen vaihdon jälkeen 0-5, ennen kuin Loiske heräsi horroksestaan.

Avausmaalin iski Tomi Lahtinen. Ilotulitus alkoi. Mika Järvinen ohjasi kolmasti pallon maaliin Markus Sairialan, Jussi Kuusiston ja Mikko Merikarin oivista syötöistä ja Mikko Merikari laukoi kerran tarkasti Markus Sairialan syötöstä jolloin ottelua jatkettiin 5-5 tasalukemista. Kantti ei kuitenkaan Loiskeella kestänyt. Vastustaja rokotti välittömästi mennen maalin johtoon. Hyvistä yrityksistä ja pelin loppupuolen hallinnastakaan huolimatta Loiske ei lisäosumia saanut, vaan vastustaja rokotti lopussa kerran tyhjään maaliin voittaen siis lukemin 7-5.

Loiskeen parhaana palkittiin tuloksellinen Mika Järvinen, joka teki kolme maalia. Sääksjärven Loiskeen syksyä leimasi pisteiden vähyys. Peli on kulkenut selvästi paremmin kuin pisteitä on joukkue kerännyt. Pelaajat ovat kantaneet vastuunsa pääsääntöisesti hyvin. Joukkueen valmentaja Pasi Alatörmä on onnistunut joukkueen kanssa hienosti kaiken kaikkiaan, vaikka kaikki joukkueessa tiedostavatkin, että vieläkin parempaan yhdessä pystytään.

Nyt joukkue viettää pienen joulutauon ja tammikuun alussa joukkueen pelit jatkuu, ja Loiske kohtaa Ruutupaidat Vaasassa.

************************************************

LOISKE VIERAILI PORISSA
PoPa - Loiske 7 - 3 (2 - 1)

Tiukan taistelun jälkeen Loiske joutui taipumaan PoPalle lukemin 7-3. (2-1)

Koko ottelu oli tasaista taistelua ja pelaamista. Peli ratkesi vasta lopussa, kun Loiske oli maalin päässä, ja pelasi viidellä kenttäpelaajalla lopun. Vastustaja puolusti hyvin ja onnistui iskemään kolmasti tyhjään maaliin.

Ensimmäinen jakso oli tiukkaa pelaamista. PoPa teki ottelun avausmaalin, jonka Loiskeen kapteeni Jani Lehtimäki tasoitti. Tauolle mentiin PoPan johtaessa 2-1, vaikka jakson parhaat maalipaikat olikin Loiskeella.

Toisen jakson ensimmäisenkin maalin teki vastustaja, ja taas Loiske kavensi Mikä Järvisen toimesta Lehtimäen toimiessa syöttäjänä. Taas PoPa iski ja Loiske kavensi Mikko Merikarin toimesta Markus Sairialan toimiessa syöttäjänä. Oltiin tiukassa4-3 tilanteessa. Lopun riskinotto ei onnistunut, ja vastustaja meni menojaan. Tasaisen Loiskeen parhaana palkittiin Mika Järvinen.

T. Esa Kuusisto
****************************************************

LOISKE ESITTI KAUDEN PARASTAAN
Loiske - Ruutupaidat 7 - 2 (3 - 0)

Sääksjärven Loiske esitteli harvalukuisille futsalin ystäville kauden parastaan. Puolustuspeli toimi ensi kertaa koko ottelun ajan ja maalitilanteiden hyödyntäminenkin oli parasta Loisketta tällä kaudella. Tuolla esityksellä kaatui Ruutupaidat Vaasasta lukemin 7-2.

Onnistujia oli koko joukkue. Maalinteon aloitti Markus Sairiala väkevällä nousulla, syöttäjänä toimi Tomi Lahtinen. Loiskeen toisen osuman iski Matti Anttonen seurattuaan tilanteen loppuun asti. Taukolukemat iski Jani Lehtimäki Sairialan syötöstä.

Toisella jaksolla Loiskeen hyvä ote jatkui. Sairiala teki toisen osumansa Lehtimäen syötöstä. Jussi Kuusisto laukoi jo 5-0. Sen jälkeen vastustajakin sai pientä pyöritystä aikaan ja onnistuikin kaventamaan. Ensin tuomittiin rangaistuspotku Ruutupaidoille, jonka Loiskeen mainio maalivahti Janne Kumpulainen komeasti torjui. Heti pikemmin kyllä vastustaja, hienolla kääntölaukauksellaan teki kavennusmaalin. Loiske jatkoi silti menoaan Jani Lehtimäen upealla soolomaalilla, millä heltisi kentän parhaan pelaajan titteli, ja heti perään Anttosen toisella osumalla Loiske siirtyi jo 7-1 johtoon. Lopussa vastustaja kaunisteli kerran lukuja, mutta hieno ja ansaittu kotivoitto Loiskeelle lukemin 7-2.

Koko joukkue ansaitsee ison kiitoksen. Valmennus Pasi Alatörmän johdolla voi olla ensi kertaa tyytyväinen, sillä alusta loppuun asti joukkue esiintyi kypsästi, eikä yli-innokkaita esityksiä innostunut negatiivisissa merkeissä kukaan esittämään. Päinvastoin. Jani Lehtimäen soolo oli mieletön, Janne Kumpulaisen maalivahtipeli upeaa, sekä Markus Sairiala alkaa olla taas se tuttu "meidän Markus" taidoiltaan ja tekemisiltään, ketään muutakaan unohtamatta.

******************************************************

LOISKE JA ILVES TASATAHTIIN
Loiske - FC Ilves 2 - 2 (1 - 1)

Loiske kohtasi kotonaan Ilveksen. Joukkueiden tiukka edellinen kohtaaminen oli varmasti hyvin muistissa molemmilla joukkueilla. Tiedettiin, ettei kumpikaan varmastikaan ottelusta helpolla pääse.

Loiske aloitti vahvasti. Jo ensimmäinen vaihto toi avaus maalin. Hyvästä katkosta nopeajalkainen Loiskeen Markus Sairiala pääsi läpi tehden varmasti Loiskeen avausmaalin. Peli kulki tasaisissa merkeissä, mutta aivan jakson lopussa Ilves pääsi tasoittamaan taukoluvuiksi 1-1. Sen tilanteen kotijoukkue olisi kyllä voinut pelata paljon varmemminkin ja turvata johtoasemansa puoliajalle.

Toinen jakso oli myös tarkkaa ja tiukkaa asennepelaamista. Kun ottelua oli pari minuuttia jäljellä, Loiskeella oli mahdollisuus ratkaista ottelu. Pallo pilkulle, ei maalia. Pallo uudestaan pilkulle puoli minuuttia myöhemmin ja Loiskeen kapteeni Jani Lehtimäki täräytti väkevästi Loiskeen toistamiseen ottelussa johtoon. Mutta se ei riittänyt. Lopussa Ilves pelasi maltillisesti ja iskikin tasoituksen 14 sekuntia ennen loppuvihellystä.

Tasaisen ottelun parhaat maalitekijöiden lisäksi oli ehdottomasti molemmat maalivahdit. Loiskeen Janne Kumpulainen torjui varsin mallikkaasti. Samoin teki Ilveksen Jussi Lahtinen toisessa päässä, torjuen mm rangaistuspotkun.

Pisteet siis ajettiin tasatuloksella 2-2.

*************************************************

LOISKE NAPPASI KOTIVOITON
Loiske - Tervarit 4 - 2 (2 - 0)

Sääksjärven Loiske otti komeasti kotivoiton Oulun Tervareista. Loiske esiintyi läpi ottelun tasaisen vahvasti. Jokainen pelaaja piti tasonsa läpi ottelun, joten kotivoitto ei ollut edes yllätys. Ensimmäisellä jaksolla Loiske meni 2-0 taukojohtoon Matti Anttosen ja Jani Lehtimäen maaleilla, syöttäjinä toimivat Jani Javanainen sekä Jussi Kuusisto.

Toisella jaksolla Loiske lisäsi johtonsa jo 3-0, maalivahti Janne Kumpulaisen hienon avauksen, ja Mika Koikkalaisen taidokkaan viimeistelyn ansiosta.

Sen jälkeen Tervarit vaihtoivat taktiikkaansa, ja onnistuivatkin pääsemään jo maalin päähän. Tervareiden pyristelyn päätti Matti Anttonen illan toisella maalillaan, Markus Sairialan toimiessa syöttäjänä.. Sääksjärven Loiske nappasi kauden avausvoittonsa, ansaitusti.

TIUKKA PAIKALLISDERBY
Ilves FS - Loiske 5 - 4 (2 - 2)

Sääksjärven Loiske matkusti Ilves FS vieraaksi. Joukkueet majailevat sarjataulukon häntäpäässä tällä hetkellä. Vaikka molemmilla on pelikin käynyt, pistetili ei vai juurikaan ole karttunut. Ottelu sisälsikin vauhtia, tunnetta, tramatiikkaa ja uusia ulottuvuuksia. Ensimmäisen kerran yli kymmenvuotisen futsalhistorian aikana nähtiin sekin ihme, että voittomaalin voi tehdä sinäkin aikana, kun peli ei ole käynnissä.

Itse pelissä molemmilla oli saumat voittoon. Tasapelikään tilanteiden valossa ei olisi ollut vääryys. Mutta Ilves tahtoi kauden avausvoittoaan sittenkin enemmän, kuin Loiske toista voittoaan.

Loiskeen paras ja tehokkain oli Tomi Lahtinen tehden kolme maalia. Markus Sairiala osui kerran. Syöttöpisteet menivät Sairialalle, Jani Javanaiselle ja vahvan ottelun pelanneelle Jani Lehtimäelle kaksikin syöttöpistettä.

Loiskeen otteet ovat olleet vahvemmat, kuin joukkueen pistetili. Töitä ja päättäväisyyttä jatkossakin samalla tavalla, niin pisteitäkin tulee kun huolellisempia vain oltaisiin molempien maalien edessä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sillä onnistumisiakin tuli viikonlopun aikana laajana rintamana.

==================================================

LOISKE VIERAILI ESPOOSSA
GFT - Loiske 6 - 4 (3 - 3)

Sääksjärven Loiskeen vieraspeli Espoossa GFT:tä vastaan ei joukkueen pistetiliä kartuttanut hyvästä esityksestä huolimatta. Vastustaja meni johtoon rangaistuspotkusta, jonka Loiskeen Jussi Kuusisto komealla kääntölaukauksella tasoitti, Mika Koikkalaisen toimiessa syöttäjänä. Jakson lopussa tehtailtiin maaleja tiuhaan tahtiin. Loiske meni kahdesti johtoon, ensin Mika Järvisen maalilla Markus Sairialan syötöstä sekä uudestaan Sairialan maalilla Jani Lehtimäen toimiessa syöttäjänä.. Puoliajalle mentiin siis tasalukemissa 3-3.

Toisen jakson Loiske aloitti väkevästi. Matti Anttonen vei Loiskeen johtoon joka kestikin pitkään. Vastustaja vyörytti hyökkäyksiään Loiskeen maalia kohti, ja pienistä virheistä johtuen GFT tasoitti ja meni johtoonkin. Lopun ajan Loiske pelasi ilman maalivahtia ja onnistui järjestämään useammankin maalintekopaikan, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Ihan lopussa vastustaja onnistui iskemään tyhjiin kerran ja loppuluvuiksi saatiin siis 6-4 kotijoukkueelle. Sääksjärven Loiskeen parhaana palkittiin Markus Sairiala.

Tappiosta huolimatta Loiskeen otteissa oli paljon hyvää. Tilanteita luotiin paljon ja asenne pelaamiseen oli hyvä. Suunnataan katse siis seuraavaan otteluun.

LOISKE NAPPASI KAUDEN AVAUSPISTEENSÄ
Loiske - TP Kaarle 5 - 5 (0 - 1)

Sääksjärven Loiske sai kotiotteluunsa vieraakseen TP-Kaarlen, Kokkolasta. Ottelu ensimmäinen jakso oli tasainen ja joukkueet pelasivat tarkasti. Tilanteitakin tuli jonkin verran mutta joukkueiden maalivahdit pelasivat varsin hyvin. Kerran kuitenkin vieraat onnistuivat ja tauolle mentiin 0-1 lukemin.

Toiselle jaksolle molemmat joukkueet lisäsivät vauhtia. Vaarallisia tilanteita järjestivät molemmat joukkueet vuorotellen, TP-Kaarlen onnistuen ensimmäisenä.  Loiskeen kapteeni Jani Lehtimäki toi joukkueen mukaan taisteluun ottelun voitosta kaventaen ottelun, sekä heti perään vapauttaen Markus Sairialan maalintekoon ja tasoittaen pelin. Loiske oli liekeissä, tasoihin tultiin ja saman tien ohi. Mika Koikkalainen 3-2 Jussi Kuusiston syötöstä ja Markus Sairiala pallon riiston jälkeen 4-2. Vierailijat ottivat maalivahdin pois ja onnistuivat. Peli kääntyi taas ja vastustaja onnistui kovalla prosentilla. Tasoihin ja ohikin, lukemiin 4-5. Loiske ei antanut periksi vaan vyörytti koko ajan vastustajan maalille. Ja palkinto tulikin. Jussi Kuusisto täräytti komean tasoitusmaalin Jani Lehtimäen syötöstä, ja peli ansaitusti tasan. Lopussa tarjottiin vielä voittoakin rangaistuspotkun muodossa Loiskeelle, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pisteet tasattiin, ja avauspiste Loiskeelle. Loiske on nostanut profiiliaan peli peliltä, joten tästä on hyvä jatkaa sarjaa.

=============================================

SÄÄKSJÄRVEN LOISKE VIERAILI VANTAALLA
Valo - Loiske 3 - 2 (1- 1)

Arkikierroksen myöhäisottelussa Valo ja Loiske pelasivat tasaisen tiukan ottelun. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä jatkuen koko ensimmäisen jakson. Loiske sai matkaan mukaansa myös Markus Sairialan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Markuksen panos joukkueelle on todella merkittävä yhä edelleen, hänen vastatessa Loiskeen tasoittavasta avausmaalista ensimmäisellä jaksolla, jonka syöttäjänä oli muutaman vuoden tauon jälkeen joukkueen riveihin toipunut Mika Järvinen. Ottelun puoliaika oli 1-1.

Toiselle jaksolle kumpikin joukkue lisäsi liikettä. Tilanteita saatiin puolin toisin enemmän aikaiseksi kuin ensimmäisellä jaksolla. Valon laukaisuvoima oli hiukan tehokkaampaa ja laadullisempaa kuin Loiskeen, heidän siirtyessä kahden maalin johtoon tilanteeseen 3-1. Loiske lisäsi kierroksi, ja vyörytti tilanteita Valon maalille. Tolpatkin saivat kyytiä, maalit odotuttivat vain liian pitkään. Jussi Kuusisto iski kauden avaus osumansa Sami Vartiaisen syötöstä, kaventaen ottelun 3-2. Hyvistä tilanteista huolimatta, lisäosumia ei syntynyt. Loiske joutui lähtemään puolen yön aikaan kotimatkalle niukka tappio tilillään.
Loiskeen parhaana palkittiin Markus Sairiala. Myös maalivahti Janne Kumpulainen pelasi varsin vahvan ottelun. Koko joukkue pelasi vahvan ottelun, vaikka pisteitä tänään ei mukaan lähtenytkään. Jatkossa niitä tämän iltaisellakin esityksellä on lupa odotella, varsinkin kun lisätään entisestään vauhtia ja laukauksia.

===============================================

SÄÄKSJÄRVEN LOISKEEN KOTIAVAUS GFT:n TÄHTISIKERMÄÄ VASTAAN
Loiske - GFT 2 - 5 (2 - 1)

Loiske avasi futsal-liigan kotiotteluiden osalta Espoon GFT:tä vastaan. Maajoukkuemiehiä vilisevä vierasjoukkue oli liian kova pala Loiskeelle. Avausjakso mentiin tasaisissa merkeissä, Loiskeen johtaessa ottelua puoliajalla 2-1. Maalintekijöinä liigassa avausmaalinsa tehneet Riku Rinne, Janne Peltosen syötöstä, sekä Sami Vartiainen Mikko Merikarin syötöstä.

Toiselle jaksolle vierailija lisäsi vauhtia, ja hyvästä Loiskeen taistelusta huolimatta, kotijoukkue vei ansaitusti pisteet tuloksella 5 – 2. Vierailija laukoi selvästi enemmän kuin Loiske, joten ei ihme että maalejakin syntyi. Loiskeen maalissa Janne Peltonen pelasi kuitenkin vahvan ottelun.

Kentän selvästi paras pelaaja oli GFT:n Pekka Sihvola hyvällä liikkeellään ja viimeistelyillään.

Loiskeen ei tarvitse suoritustaan hävetä, sillä varsinkin puolustuspeli oli vahvaa. Jatkossa kun joukkue saa kokoonpanoonsa puuttuvien pelaajien osalta kuntoon, alkaa joukkueelle varmasti pisteitäkin kertyä. Samoin joukkueen kokemattomampi osasto kun saa lisää rutiinia, niin taso varmasti paranee. Siksi vahvoja väläyksiä on jo nyt näkyvissä.

Joukkueen parhaina palkittiin edellä mainittu Pekka Sihvola, GFT sekä Loiskeesta työnsankari Mika Koikkalainen.

Palloiluterveisin,

****************************************************************

SÄÄKSJÄRVEN LOISKE AVASI LIIGAKAUTENSA
Mad Max - Loiske 4 - 0 (1 - 0)

Sääksjärven Loiske avasi liigakautensa vähintäänkin kohtuullisesti Mad Maxin vieraana, kaikki vaikeudet huomioon ottaen. Lopputulos 4-0 (1-0) oli ehkä hiukan liian suuri tilanteisiin nähden. Toki kotijoukkue oli parempi. Loiskeen suurin ongelma oli viimeistely. Joukkueille kertyi kokolailla yhtä paljon laukauksia, tarkkuus vain kotijoukkueella oli huomattavasti parempi. Loiskeen monivuotisesta pelaajarungosta puuttuu koko kauden mm. Antti Kuusisto, moninkertaisen liigan maalikuninkaan saappaita ei ole ihan helppo täyttää missään joukkueessa. Samoin Hannu Immonen loukkasi polvensa kauden viimeisessä jalkapallomatsissa, joten sivussa on hänkin pitkään. Kun listaan vielä lisätään viimekauden pelikielloista kärsineet Markus Sairiala sekä Jani Lehtimäki, niin pakko on myöntää, että hiukan kyseiset asiat vaikuttivat ottelun. Myös seuraavaan otteluun ei kyseisistä herroista vielä ole.

Itse ottelussa Loiske pelasi varsin kurinalaisesti ensimmäisen jakson, ja piti hetkittäin kotijoukkuetta varpaillaan. Joukkueen otteet oli lupauksia antavia, joten kun saadaan joukkueen terveystilanne parempaan kuntoon sekä kaikki mukaan, saadaan jatkossa tervettä kilpailuakin pelipaikoista aikaan. Ottelussa ei maalipaikoilla mässäilty, mutta ne vähät paikat Mad Max käytti tehokkaasti hyväkseen.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin maalivahti Tuomas Kallioinen, sekä Loiskeesta Maru Gröönruus.