2016-17

- - - -

La 14.1.2017 OPA - Loiske

Kun kello löi 11, Loiskeen piti lähteä Ouluun, mutta Heinosilla meneillään oleva putkiremontti viivästytti lähtöä 15 min. Seuraava viivästyminen koettiin Pyhäjärven ABC:lla, kun paikallinen Hans Välimäki ei saanut  pastojen keitinvettä kiehumaan.

Edellämainituista syistä johtuen ottelupalaveri pidettii Arpecon viihtyisässä bussissa ja Ouluhalliin saavuttiin 45 min ennen ottelun alkua. Loiske ottikin alkulämmöt pelikellon ollessa kolmen ja kahdeksan minuutin välillä. Kotijoukkue veikin peliä ensimmäiset kahdeksan minuuttia. Ottelusta mainitaan ainoastaan debytantti Viinamäen vapauttava avausmaali sekä ottelua ja Oulun yötä dominoinut Ilkka "El Bomber" Leppänen, joka tykitti aina kun paikan sai.

Ottelun päätyttyä Loiske siirtyi laivueen komentajan (Kipi) johdolla Hotelli Cumulukseen lepäämään ja odottamaan huomista paluumatkaa... Mutta mitä vielä, vastoin kaikkia odotuksia Loiskeen pelaajat lähtivät etsimään "Kruunun kurssi romahtaa" Mika Pyörälää Oulun yöstä.

- - - -

Ti 10.1.2017 Loiske - Ilves FS (Futsal Cup, 4. kierros)

Loiske taipui kotonaan Ilvekselle lukemin 1-5 (0-2).

Loiske pelasi ajoittain pirteästi, mutta Ilves iski maalinsa juuri silloin kun kotijoukkueen keskittyminen hieman herpaantui. Ilvekselle maaleja teki Simo Martiskainen, 3, JP Torvinen ja Rafa Giorgio. Loiskeen ainokaisesta vastasi kukapa muu kuin Sami Vartiainen.

- - - -

Su 8.1.2017 Loiske - AS Moon

Loiske vyöryi Moonin yli

Vuoden ensimmäinen ja samalla toisen kierroksen ensimmäinen futsal ottelu Hakkarissa tarjosi katsojille maaleja, tunteita ja hyvää viihdettä, tosin pienenä ihmeenä päätyovet pysyivät kiinni alusta loppuun ja ennakossa vahvasti esillä ollut Kai Paakkari oli jälleen jättänyt saapumatta Lempäälään.

Ottelu lähti käyntiin tunnustellen ja virheitä välttäen. Kahdeksannella peliminuutilla Samuli "Arvi" Salminen täräytti pallon vastustamattomasti ohi maalivahdin ja taululle lukemat 1-0 kotijoukkueelle.

Tästä muutama minuutti eteenpäin ja Muotialan härkä, Ilkka Leppänen jyräsi kahden pelaajan läpi ja naulasi kärkkärillä 2-0. Yleisö ei ehtinyt taputtamistaan lopettaan kun taas soi punalamppu Moonin päädyssä. Juuso "Jöpis" Järvenpää ja Salminen pelasivat seinäsyötöillä ja Jöpis karkasi maalintekoon, taululla 3-0. Tämän jälkeen Loiske kadotti otteensa ja Mooni teki kaksi maalia ja hiipi maalin päähän, Kunnes Teemu "Reiska" Heinonen lopetti Moonin pyristelyt ja takoi tauko tilanteen 4-2.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntöä ensimmäiset viisi minuuttia kunnes alkoi maaleja syntymään. Ensiksi Moonin Teemu Aittola kavensi tilanteen 4-3 ja heti perään Leppänen painoi takakulmaan illan toisen 5-3. Tämän jälkeen voittajasta ei enään ollut epäselvyyttä. Ottelun parhaaksi valittu Heinonen painoi 30 minuutin kohdalla pallon riman alle ja seuraavasta tilanteesta Otso "Sininen hetki" Suonpää täräytti pelin jo 7-3.

Tästä viisi minuuttia eteenpäin ja peto oli irti kun Tommi "Toba" Ahola nousi oikeaa laitaa eteenpäin aina loppuun asti laittaen pallon takakulmaan 8-3, tähän maaliin syötön kirjautti maalivahti Antti Härkönen, Joka oli täräyttänyt maitojunalla takaisin oranssipaitoihin samaisella viikolla. Vielä tämänkin jälkeen Loiske löi painetta ja jatkoi pirteää esitystään.

Pari minuuttia ennen loppua Ali Al-Zubeidi viimeisteli kapteeni Markus Sairialan syötöstä 9-3. Viimeisillä sekunneilla Moon teki vielä neljännen maalin, mutta kolme pistettä jäi Lempäälään ansaitusti. Tästä on hyvä jatkaa matkaa ensi viikolla Ouluun!!!

- - - -

Ti 13.12.2016 Loiske - FC Halikko (Futsal Cup, 3. kierros)

Tiistai-illan ottelussa Loiskeen kone käynnistyi hitaasti, mutta jatkopaikka Futsal Cupin kolmannelta kierrokselta kuitenkin saavutettiin. FC Halikko kaatui vasta jatkoajan jälkeen lukemin 4-3.

Kakkosdivarissa pelaava FC Halikko antoi Loiskeelle kelpo vastuksen Hakkarin illassa. Ottelu eteni 0-0 tilanteessa aina toiselle jaksolle asti, koska Loiskeen heppoiset maalintekoyritykset tuntuivat kilpistyvän viimeistään FC Halikon maalivahtiin, Kipi Gustaffsoniin.

Kotijoukkueen ruuti oli kuivaa ja maalinteon aloitti vierailija. Kun FC Halikko teki vielä toisen maalin viisi minuuttia ennen ottelun loppua ja siirtyi jo 0-2 johtoon, Loiskeen kannalta näytti jo hieman huolestuttavalta. Vierailijoiden maaleista vastasivat Samuli Teuri ja Markus Mustonen

Loiske otti viidenneksi kenttäpelaajaksi Miksa Heikkilän, joka latasi itse Loiskeen 1-2 kavennuksen. Loiskeen Iiro Riponiemi iski tasoituksen kaksi minuuttia ennen loppua, mutta sitten tuli todellinen kylmä suihku oranssipaitojen niskaan, kun Teemu Kesänen siirsi Halikon 2-3 johtoon. Hakkarin tulostaululla sekunnit kävivät jo vähiin, mutta sitten tähän otteluun saatu Topi Viinamäki tykitti ottelun tasoihin vain kuusi sekuntia ennen ottelun loppua. Näin kamppailu eteni jatkoajalle.

Ensimmäinen jatkoerä huipentui loisteliaalla tavalla, sillä Topi Viinamäki iski illan toisen osumansa jatkoerän viimeisellä sekunnilla! Topin voimakas kuti upposi riman alle ja kotiyleisö sai hämmästellä tätä huimaa viimeistelyä - ja ennen kaikkea ajoitusta. Tämä 4-3 osuma riitti tuomaan Loiskeelle voiton ja jatkopaikan cupissa, koska toinen jatkoerä pelattiin maaleitta. Loiskeen maalivahti Ville Mansikkamäki oli mies paikallaan Halikon haettua vielä raivoisasti tasoitusta.

Loiske etenee Futsal cupissa 4. kierrokselle, jossa vastaan tulee Ilves FS.

- - - -

La 26.11.2016 Loiske - Zenith 0-5 (0-1)

Loiske koki kauden ensimmäisen tappionsa helsinkiläistä Zenithia vastaan lukemin 0-5 (0-1).

Linkki maalikoosteeseen

- - - -

La 19.11.2016 FC Rauma - Loiske 3-3 (2-1)

Raumalla maaleja iskettiin vuoron perään. Loiske onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun lopussa kapteeninsa Markus Sairialan johdolla. Sairialan vastasi myös oranssien ensimmäisestä osumasta. Toisen maalin viimeisteli puolestaan Miko Heikkilä.

- - - -

La 13.11.2016 Loiske  - LPK 5-4 (3-4)

Nukutun yön jälkeen isänpäivän aamu alkoi aurinkoisesti kuin Loiskeen eilinen esitys. Tällä kertaa vastaan asettui Lohikosken pallokerho.

Kotijoukkue Loiske aloitti ottelun jo totutun heikosti. Ottelu oli vanhentunut 16 minuuttia, kun vieraat olivat jo iskeneet kahdesti vastahyökkäyksestä. Tämän jälkeen alkoi Salminen show osa 2.

Eilen ja tänään ottelu parhaaksi valittu Samuli "Arvi" Salminen otti ohjat käsiinsä ja jatkoi siitä mihin eilen jäi, Arvi iski kaksi taidokasta osumaa heti seuraavaan vaihtoon ja näin ollen kotijoukkue oli jälleen pelissä mukana. Vieraat iskivät kuitenkin vielä kahdesti erän loppuun ja Loiske kertaalleen, kun Markus Sairiala sijoitti pallon verkkoon, kuinkas muutenkaan kuin Arvin esityöstä.

Toiselle puoliajalla tuli sisuuntunut kotijoukkue, joka haki vimmatusti tasoitusta.  Yritys palkittiinkin ottelun lopussa, kun Manu Helminen pääsi sijoittamaan pallon takatolpalta verkkoon, tämä maali syntyi Loiskeen pelatessa viidellä kenttäpelaajalla. Kotijoukkueen toisen puoliajan vyörytyksen johdosta LPK:n virhetili näytti viittä. Reilu minuutti ennen loppua vieraat joutuivat jälleen rikkomaan ja pallo kympille.

Kenelläkään paikallaolijoista ei ollut epäselvää, että kuka asettuisi ampumaan. Tulikuuma Arvi ampui pallon vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan ja juhlat olivat valmiit. Vieraat hakivat lopussa vielä tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta Loiske kesti lopun vyörytyksen muutaman mainion torjunnan tehneen Ville Mansikkamäen johdolla.

Loiskeen koitokset jatkuvat ensi lauantaina Raumalla, kun vastaan asettuu FC Rauma.

- - - -

La 12.11.2016 Loiske  - KP-V 6-5 (0-3)

Runsaslukuinen Hakkarin yleisö sai todistaa viihdyttävää kamppailua, joka päättyi ansaitusti Loiskeen voittoon.

Vierailijat aloittivat ottelun vahvasti, kun taas kotijoukkue sortui tehottomuuteen ja huonoon puolustamiseen. Pelikellon näyttäessä neljää minuuttia siirtyi vierailijat vastahyökkäyksestä 0-1 johtoon. KP-V osui ensimmäisellä puoliajalla vielä tämän jälkeen kahdesti, joten tauolle lähdettiin 0-3 tilanteesta.

Toiselle puoliajalle tuli täysin uudistunut kotijoukkue, erä ei kerennyt vanheta kuin 2 minuuttia ja tilanne oli 2-3. Ensimmäisen maalin teki Eeli Huotari napakalla laukauksella. Toisen maalin teki viime viikon mökillä huilannut Teemu Heinonen.

Ajassa 26:09 nähtiinkin kauden upein suoritus, kun Markus Sairiala teki todellisen tahtomaalin, ensiksi hän blokkasi vierailijoiden laukauksen, karkasi siitä läpiajoon, harhautti KP-V:n maalivahdin, jonka jälkeen hän liukui pallon maaliin !! Tästä 2 min myöhemmin ottelun parhaaksi pelaajaksi ansaitusti valittu Samuli "Arvi" Salminensiirsi kotijoukkueen ensimmäisen kerran johtoon, tilanne 4-3. Heti perään KP-V onnistui nousemaan vielä tasoihin, kotijoukkueen suosiollisella avustuksella, tilanne 4-4.

Ajassa 37:08 Loiskeen Ilkka Leppänen purjehti laidasta läpi ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Loiske osui vielä kertaalleen KP-V:n hakiessa tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, kun Otso Suonpää laukoi pallon omalta kenttäpuoliskolta tyhjään maaliin, tilanne 6-4. Vieraat onnistuivat vielä kaventamaan viimeisellä sekunnilla tilanteeksi 6-5.

- - - -

La 5.11.2016 PS Villa - Loiske 1-1 (1-0)

Villa ja Loiske tasasivat pisteet Hyvinkäällä käydyssä ottelussa. Peli oli juuri niin tasainen kuin etukäteen saattoi odottaa, molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti ja peli olikin melkoista tarkkailua ja virheiden välttämistä.

Villa iski kertaalleen ekalla puoliskolla, kun Tomi Kohosen tarjoilun jälkeen Zegiri laittoi pallon koteloon. Molemmissa päissä maalivahdit pelasivat varmasti ja tauolle mentiin Villan 1-0 johdossa.

Siitä sitten pelaan taas ja Ali Al-Zubeidi  karkasi Villan puolustuksella ja tälläsi millimetrin tarkan kärkkärin maalin alakulmaan ja pelin tasatulokseen. Tilannetta Mansikkamäen loistava jalkatorjunta omassa päässä.

Lopussa Villa otti rohkeasti reikäpaitaa kehiin ja haki täyttä kolmea pistettä siinä kuitenkaan onnistumatta ja näin pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Vieraspeli sarjakärkeä vastaan ja ilman Reiskaa - näin ollen  pisteeseen täytyy olla tyytyväinen.

- - - -

La 22.10.2016 Loiske taisteli pisteen Raahesta.

AS Moon - Loiske 2-2 (1-2)

Loiske lähti saalistamaan Raahen hornan kattilasta kauden toista kolmen pisteen voittoa ja alku olikin lupaava, sillä joukkueen kapteeni Markus Sairiala laukoi hirvittävän pelaajasumpun takaa 1-0. kellossa oli kulunut aikaa kymmenen minuuttia. Vierasjoukkue osui toistamiseen heti minuutin kuluttua kulmakuvion päätteeksi. TeemuHeinonen pelasi laukaisu paikan Eeli huotarille, joka lähetti laukauksen maalia kohti, jossa oli Juuso Järvenpää jatkamassa, ohjaus osui maalivahdin käsiin ja pallo ohjautui Manu Helmiselle, joka laittoi pallon varmasti maaliin. Vielä ennen taukoa raahelaiset saivat kavennusmaalin aikaiseksi. Hyvin läpi ottelun pelannut Timi Knuutinen pääsi kääntymään Loiskeen maalin edessä ja laukoi taukotuloksen 1-2.

Toinen puoliaika olikin melkoista raahelaisten hallintaa. Paikkoja siunaantui useita tehdä tasoitusmaali, mutta hyvän pelin pelannut maalivahti Ville Mansikkamäki torjui useita kertoja sekä raahelaisten huono viimeistely olikin tuoda Loiskeelle täyden pistepotin, kunnes ajassa 18.50 Raahelaisten jauhaessa viidellä pelaajalla Juha-Pekka Patasen laukaus muutti suuntaa Markus Sairialan selän kautta ja meni vastustamattomasti ohi Loiskeen maalivahdin. Enempää maaleja ei nähty, joten joukkueet tasasivat pisteet.

- - - -

Su 16.10.2016       Loiske - FC OPA       3 - 2 (2 - 1)

Sääksjärven Loiske aloitti kautensa futsalin Ykkösessä sarjanousijaa Oulun palloa (FC OPA) vastaan kaikkein pyhimmässä - Hakkarin liikuntahallissa. Loiskeella oli alla reilu kahden kuukauden valmistauminen kauteen. Sarjaa edeltävistä otteluista oli kotitappio PP-70:lle ja voitto Ylöjärven Ilveksen vieraana. Vastustajasta ei kovin paljon ennakkotietoa ollut, mutta arveltiin vastaan tulevan tyypillinen nousijajoukkue eli nälkäinen, hyvin harjoitellut ja voittamaan tottunut. FC OPA oli aloittanut kautensa edellisenä päivänä vierastappiolla (0-3) PS Villan vieraana Hyvinkäällä. Takista ei kuitenkaan auennut edes ylin nappi, sillä futsalissa pelkät numerot eivät kerro paljoakaan pelin luonteesta.

Loiske aloittikin pelin terävästi Tommi "Toba" Aholan kärkkärisijoituksella maalivahdin putkista ajassa 1:24. Pelin virta oli alkuminuuteilla vahvasti kohti oululaisten maalia, mutta silti seuraavasta maalista vastasi vierasjoukkueen kapteeni Niko Junkkari yllättävällä vasurin kääntölaukauksella etuylämummoon. Pelin hallinta pysyi kotijoukkueella, vaikka vastustaja melko korkealta prässäsikin. Painostus tuotti tulosta, kun ajassa 16:17 Riku Gröndahl upotti painavan laukauksen alakulmaan ja Loiske palasi johtoasemaan (2-1). Näissä numeroissa mentiin puoliajalle.

Toisella puoliajalla oululaiset saivat korkean prässinsä toimimaan paremmin, kun kotijoukkueen liike väheni jatkuvasti. Reilun kuuden minuutin jälkeen vieraiden työ palkittiin kapteeni Junkkarin toisella osumalla. Tasoitus (2-2) maali sai alkunsa Loiskeen kommunikointivirheestä, jonka maalivahti Pasi Hilli käytti hyväkseen avauksessa ja Junkkarin veto upposi kimmokkeen kautta verkkoon. Tasoitusmaalin jälkeen pelissä nähtiin vaihe, jossa molemmat joukkueet hakivat voittomaalia korkealla riskitasolla ja tällä kertaa arpa osui kotijoukkueelle. Ajassa 33:49 Ali Al-Zubeidi ohjasi Teemu Heinosen laukoman vedon sikspäkillä takanurkalta.

Pelin loppuminuuteilla nähtiin hyviä maalipaikkoja molempiin päihin, mutta viimeistely ontui. Todellinen gamesaver nähtiin Loiskeen maalivahti Lari Kotilainen pysäyttäessä yhdellä kädellä Jere Paalasen eli Paalasen Jeren vedon kutosen kaarelta. Lopussa vieraat hakivat tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta ylivoimapelin pyöritys haki vielä muotoaan. Näin ollen Loiske avasi kautensa nihkeällä, mutta kolmen pisteen arvoisella kotivoitolla.

Kiitos paikalle saapuneille kannattajille, vastustajille ja toimihenkilöille. Loiskeen kausi jatkuu tulevana lauantaina Raahessa AS Moonin vieraana. Seuraava Loiskeen kotipeli pelataan 12. marraskuuta ja silloin vastaan astelee toinen sarjanousija KP-V Monkulat (mistä näitä nimiä tulee), tervetuloa Hakkariin! Futsal on parasta paikan päällä!