2010-11

5.2.2011   SÄÄKSJÄRVEN LOISKE PÄÄTTI KAUTENSA HIENOON VOITTOON

Sääksjärven Loiskeen kausi futsal ykkösessä täytti joukkueelle asetetun tavoitteensa hienosti.

Ennen kautta tavoitteeksi asetettiin sarjapaikan uusiminen, mutta nuori ja miltei täysin uudistunut joukkue kolkutteli jopa suoraa nousua Futsal liigaan takaisin. Joukkueelle osui kaksi vaisua jaksoa kauteen. Sarjan alku meni nuorelta ja uusitulta joukkueelta opetellessa kahden ottelun verran ja loppukauteen tuli neljän ottelun putki, joista ei irronnut kuin yksi vieraspiste. Siihen se liiganousu kaatuikin. Oli hienoa huomata, kuinka joukkueen sisällä menestymisen nälkä kasvoi selvästi.

Viimeisessä ottelussaan Hakkarin kotiluolassa joukkue kaatoi MaKun Helsingistä  helposti lukemin 10-3. Joukkue esitti vauhdikasta ja liikkuvaa peliä, jossa pelaamisen riemu ja into ajoi välillä jopa taitotasonkin ohi.. Niin lujaa mentiin hetkittäin

Joukkueen parhaana palkittiin kapteeni Topi Viinamäki ja palkintopöytää tyhjensi myös Ilkka Leppänen. He olivatkin joukkueen suurimmat pisteiden kerääjät.

Huonoa lenkkiä ei kotijoukkueesta löytynyt. Näki, että joukkue halusi päättää kautensa kotivoittoon. Liigapaikka jäi kolmen pisteen päähän, tällä kertaa.

Yhteenvetona kaudesta voi vetää helposti johtopäätöksen, että valmennuskaksikko Raimo Ahola ja Aki Lehtinen sai aiemmin alasarjoja pelanneet nuoret pelaajat innostumaan ja uskomaan omaan tekemiseensä. Sillä totuushan on, että valtaosa pelaajista pelasi tällä tasolla ensimmäiset pelinsä.

Tästä on hyvä jatkaa joukkueen kehitystyötä innostuneiden ja osaavien valmentajien johdolla kohti seuraavaa kautta Loiske futsalin merkeissä.

Palloiluterveisin,

Esa Kuusisto.

Sääksjärven Loiske

****************

29.1.2011   LOISKE RIEMUKKAASEEN VOITTOON MUSASTA

Luvassa oli tiukka taistelu, molemmille tärkeistä pisteistä. Loiske ja MuSa olivat ennen ottelua tasapisteissä, sijoilla kuusi- ja seitsemän, kolme pistettä takana kolmannesta sijasta. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, ja tiukkaa puolustamista. Sitten iski Loiske, ajassa 11.43, Joona Ojala sijoitti vasurilla takanurkkaan Mikko Järvisen syötöstä. Vain pari minuuttia myöhemmin MuSa tuli tasoihin Loiskeen oman virheen johdosta. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän Loiske sai aikaan vaarallisia tilanteita MuSan maalille. Ja ajassa 15.15 iski sama parivaljakko kuin ensimmäisessäkin maalissa, Mikko syötti ja Joona viimeisteli. Loiske esitti taas iloista futsalia, muutamia virheitä ja harhasyöttöjä lukuun ottamatta. MuSa kuitenkin tasoitti vielä ennen taukoa numeroiksi 2-2.

Toinen jakso on ollut viime peleissä Loiskeelta selkeästi huonompi kuin ensimmäinen, mutta tänään pelaajat näyttivät mihin pystyvät. Jo kahden minuutin pelin jälkeen Loiske siirtyi jälleen johtoon. Tällä kertaa maalintekijänä Tommi Ahola, Ilkka Leppäsen syötöstä. Erän puolivälin jälkeen johtoa lisäsi Topi Viinamäki, Toni Järvisen syötöstä, hienon vaparikuvion päätteeksi. Tämän jälkeen MuSa otti viidennen kenttäpelaajan kentälle ja pitkän pyörityksen jälkeen saikin kavennusmaalin aikaiseksi. Edessä oli vielä viisi minuuttia taistelua. Loiske jaksoi kuitenkin hyvin, ja iski hanakasti kiinni. Taistelu palkittiinkin pian, kun riistosta pallo ajautui Tonille, joka vapautti Mikon maalin tekoon. Minuutti myöhemmin Manu Helminen kaunisteli vielä Ilkan syötöstä tilanteeksi, ja ottelun lopputulokseksi 6-3. Vielä lopussa pääsi Toni kokeilemaan 10m pilkkua, mutta ylärimaa lähemmäksi palloa ei enää saatu.

Viimeisille kierroksille asti saadaan jännittää, mitkä joukkueet lunastavat paikkansa ensi kaudeksi Liigaan. ACE ja SoFo ovat varmistaneet nousunsa, mutta kolmas nousija ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella. Loiske nousi viikonlopun kierroksen jälkeen sijalle viisi, ja on kolme pistettä kolmannesta sijasta. Apuja tarvitaan, mutta jos ensi lauantaina voitetaan MaKu, ACE ei häviä Ruutupaidoille ja MuSa voittaa AC Stoppin, niin Loiske matkaa ensi kaudeksi Liigaan. Jännitettävää siis piisaa.

Aki Lehtinen

22.1.2011   SOFO LIIAN KOVA VASTUS LOISKEELLE

Ensimmäisen puoliajan Loiske pysyi kovakuntoisen ja vikkeläjalkaisen kotijoukkueen vauhdissa, mutta toisella puoliajalla SoFo survoi väkisin tarvittavat maalit Loiskeen verkkoon. Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin, kolmen minuutin pelin jälkeen tilanne 1-0, Loiskeen hakiessa oikeaa pelirytmiä. Pikkuhiljaa Loiskekin pääsi peliin mukaan ja sai luotua paikkoja SoFon maalille. Ajassa 16.33 Loiske sai ansaitun tasoituksen, kun Toni Järvinen iski Topi Viinamäen syötöstä. Vielä ennen puoliaikaa pääsi Tommi Ahola laukomaan Teemu Heinosen syötöstä tilanteeksi 1-2. Näissä numeroissa mentiin puoliajalle.

Viime peleissä Loiskeen liike on loppunut toisella puoliajalla, ja niin kävi nytkin. Omaa peliä ei saatu kuntoon, ja kun kaveri oli hyvällä jalalla liikkeellä, Loiskeen maalilla oli säpinää. Myös SoFon maalille saatiin luotua tilanteita, mutta erän puolen välin jälkeen vain kotijoukkue oli onnistunut maalinteossa. Ajassa 32.08 tilanne oli 4-2. Oli aika ottaa aikalisä. Vielä saatiin luotua joukkueeseen uskoa, ja kavennus kun 40 sekuntia myöhemmin Toni Järvinen laukoi Leo Rantasen syötöstä pallon yläkulmaan. Kova taistelu sai kuitenkin kolauksen, kun minuutin kuluttua SoFo meni jälleen kahden maalin johtoon, 5-3. Loiske yritti vielä loppuajan ilman maalivahtia, mutta kun kummatkin onnistuivat kertaalleen maalin teossa, jäivät pisteet Somerolle. Viimeisen maalin tehtailivat Topi Viinamäki ja Toni Järvinen. Vielä pieni teoreettinen mahdollisuus nousuun on, mutta loput kaksi peliä on voitettava ja muiltakin tarvitaan apuja. Ensi lauantaina Hakkariin saapuu Loiskeen kanssa tasapisteissä oleva MuSa, Porista. Muut pelimiehet: Mikko Järvinen, Joona Ojala, Marko Hakala, Manu Helminen Tommi Koskinen ja Joonas Haapasaari oli myös mukana.

15.1.2011   LOISKE-ACE

Edessä oli tiukka taistelu siitä, kumman puolustus kestää loppuvihellykseen asti. Ensimmäinen erä oli Loiskeelta lähes kauden paras, vajaa kolme minuuttia, ja Joona Ojala laukoi Manu Helmisen syötöstä tilanteeksi 1-0. Myös puolustuspeli toimi hyvin, eikä ACE saanut juurikaan luotua vaarallisia paikkoja Loiskeen maalille. Kaikki näytti menevän nappiin, mutta sitten iski ACE, kaksi minuuttia ennen puoliaikaa pallo oli Loiskeen maalissa. Puoliajalle mentiin tilanteessa 1-1.

Edellisessä kotiottelussa jalat jäivät puoliajalla koppiin, ja lähes samanlainen musta hetki koettiin jälleen. Viiden minuutin pelin jälkeen otti ACE pelin haltuun ja iski kahdeksassa minuutissa kolmesti. Erän puolivälissä Loiske otti maalivahdin pois, ja yritti kavennusta viidellä kenttäpelaajalla. Paine ACE:n maalilla kasvoi, ja rikkeen seurauksena pääsi Toni Järvinen kaventamaan kuuden metrin pilkulta tilanteeksi 2-4. Loppuaika taisteltiin viidellä, mutta ACE:n puolustuksesta ei löytynyt aukkoja. Ja kun vielä tuli pari harhasyöttöä, ACE rankaisi tehokkaasti tehden vielä kaksi maalia tyhjiin. ACE on kovaa vauhtia matkalla Liigaan, kaksi muuta nousijaa ratkeavat vasta viimeisillä kierroksilla. Halukkaita Liigaan on monta, joten saadaan jännittävä loppu kaudelle. Ensi lauantaina Loiske matkustaa sarjakakkosen, SoFon vieraaksi Somerolle. Sieltä on pisteitä tultava, mikäli mielimme pysyä nousutaistelussa mukana. Pelimiehet: Leo Rantanen, Joona Ojala, Toni Järvinen, Mikko Järvinen, Manu Helminen, Tommi Ahola, Sami Lahtinen, Ilkka Leppänen, Marko Hakala, Niko Björksten ja Teemu Heinonen.

9.1.2011   KOVA TAISTELU ZENITHIÄ JA TUOMAREITA VASTAAN TOI PISTEEN

Loiske lähti hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia, mutta toisin kävi. Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi tiukkaa puolustuspeliä molemmilta joukkueilta, muutaman hyvän maalipaikan ja tuomareiden löysän linjan viheltää pilliin. Toistakymmentä screeniä ja repimistä jäi viheltämättä Loiskeen hyväksi, kumuloituvia virheitä vihellettiin ensimmäisellä jaksolla yhteensä kolme kappaletta. Puoliaikatulos 0-0.

Toiselle jaksolle tuomari löysi pillin, mutta vihelteli lähinnä Loiskeelle virheitä. Alle kahdeksan minuuttia oli pelattu, kun Zenith pääsi ensimmäisen kerran 10m pilkulle. Loistavasti maalissa pelannut Leo Rantanen venytti kuitenkin jalkansa pallon tielle. Jakson puolivälissä Zenith kuitenkin rankaisi, kun se onnistui kulmakuvion päätteeksi siirtämään pallon Leksan selän taakse. Pitkästä aikaa oli Loiskeen otettava viides kenttäpelaaja kentälle. Muutama hyvä tilanne saatiin luotua, mutta maaliviivaa pidemmälle ei palloa saatu millään. Sitten tuli virhe, Topille toinen keltainen, ja punainen kortti. Jo toinen 10m pilkku kotijoukkueelle, mutta Loiskeen muuri, parhaana palkittu Leksa venytti jälleen hienosti. Ylivoima vaihtui alivoimapeliksi, vain pari minuuttia ennen loppua. Hyvä asenne ja tiukka taistelu toi kuitenkin palkinnon, kun vajaa minuutti oli jäljellä. Järviset, Toni ja Mikko sahasivat Zenithin puolustuksen hajalle ja Mikko laukoi pallon maaliin. Uskomattoman tuntuinen tasoitus alivoimalla.  Loppuajan kotijoukkue yritti väkisin tehdä voittomaalin, pelaten ilman maalivahtia, kahden miehen ylivoimalla. Loiskeen kärkikarvaajana taistellut Ilkka Leppänen oli vielä lopussa siirtää pallon tyhjään maaliin, mutta pallo lipui vain aavistuksen maalin ohi. Ottelu päättyi siis tasan 1-1. Pelissä nähtiin paljon tolppa- ja ylärima- laukauksia, mutta suurin pettymys oli ehdottomasti tuomarit, jotka omalla roolillaan sekoittivat pelin täysin toisella puoliskolla. Pelimiehet: Leo Rantanen, Tommi Ahola, Toni Järvinen, Manu Helminen, Ilkka Leppänen, Mikko Järvinen, Marko Hakala, Teemu Heinonen, Topi Viinamäki, Niko Björksten ja Joona Ojala.

5.1.2011   VÄRIKKÄIDEN VAIHEIDEN JÄLKEEN LOISKE OTTI PISTEET KYLVELTÄ

Vuoden ensimmäinen ottelu pelattiin kotona KylVeä vastaan. Loiske aloitti ottelun terävästi, alle minuutin pelin jälkeen Mikko Järvinen siirsi kotijoukkueen johtoon Toni Järvisen syötöstä. Lisää oli luvassa, kun Järä tarjoili paikan Joona Ojalalle. Puolustuspeliin kiinnitettiin huomiota joulutauon aikana, ja ensimmäinen puoliaika puolustettiinkin paremmin kuin tähän mennessä koko kaudella. Paria paikkaa lukuun ottamatta vieraat eivät päässeet millään hätyyttelemään Loiskeen maalia. Puoliaikatulos 2-0.

Toisen puoliajan ensimmäiset minuutit olivatkin vieraiden tuuletusta, muutama virhe ja huonoa tuuria, ja KylVe johti 2-4. Usko ei kuitenkaan loppunut, vaan taistelua jatkettiin, ja pikkuhiljaa ote alkoi taas siirtyä Loiskeelle. Kun kuusi minuuttia oli kellossa, Järä kavensi Mikon syötöstä 3-4. Minuuttia myöhemmin KylVe tuli vielä kerran, ja meni kahden maalin johtoon. Sitten tuli Loiske, Mikon loistavasta esityöstä pääsi Joona niittaamaan kahdesti pallon verkon perille kun erää oli pelattu puolet. Tasatilanteessa jatkettiin viisi minuuttia, kunnes viime kauden reservijoukkueen maalipyssy Manu Helminen taisteli pallon verkkoon Mikon syötöstä. Viimeiset minuutit taisteltiin tiiviissä nelikossa, kun vieraat ottivat maalivahdin pois. Puolustusmoraali oli jälleen kovaa luokkaa, eikä vierailla ollut juurikaan paikkoja. Ne vähät paikat mitä oli, otti jälleen hyvin torjunut Leo Rantanen kiinni, ja lopullinen helpotus tuli, kun riiston jälkeen Mikko sijoitti pallon tyhjään maaliin. Koko joukkueen voimin taisteltiin, eikä heikkoja lenkkejä ollut tänäänkään. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin. Joukkueen parhaana palkittiin jälleen ansaitusti Mikko Järvinen (2+4), myös veikkauksen kultainen mitali meni Mikolle, Hopea Kylven Scheweleff ja pronssi Joona Ojala. Muut pelimiehet: Tommi Ahola, Marko Hakala, Niko Björksten, Teemu Heinonen, Sami Lahtinen ja Aki Lehtinen.

11.12.2010   WFT HAKI HELPOT PISTEET HAKKARISTA

Ilmeisesti huono valmistautuminen peliin johti Loiskeen tähän mennessä kauden surkeimpaan suoritukseen. Viikolla treeneissäkään ei näkynyt riittävästi pelaajia. Alusta asti WFT hallitsi ottelun tapahtumia, muutamia Loiskeen tilanteita lukuun ottamatta. Loiske ei saanut peliään millään pyörimään WFT:n puolustaessa järkevästi, ja kun siinä tehtiin vielä virheitä omassa päässä, pääsi vieraat iskemään ensimmäisellä jaksolla viidesti. Erän puolivälin jälkeen Loiske heräsi hetkeksi taistelemaan, kun ensin Tommi Ahola laukoi Ilkka Leppäsen syötöstä takakulmaan, ja hetkeä myöhemmin Toni Järvinen Niko Björkstenin syötöstä tilanteeksi 2-4. Puoliaikatulos siis 2-5.

Toisella puoliajalla saatiin karsittua virheitä omassa päässä, mutta edelleenkään ei pystytty luomaan kunnon hyökkäyksiä ja murtamaan WFT:n puolustusta. Erän puolivälissä vieraat karkasivat jo neljän maalin johtoon, ja ottelun lopussa Loiskeen yrittäessä kavennusta viidellä WFT niittasi loppunumeroiksi 2-7. Hieno voittoputki katkesi rumalla tavalla, eikä sitä taistelevaa Loisketta nähty, johon ollaan totuttu viime peleissä. Nyt on pari viikkoa aikaa hieroa peli taas kuntoon KylVe:ä vastaan. Pari kovaa harjoituspeliä toivottavasti tuo toivotun muutoksen Loiskeen peliin. Lauantaina 18.12 hakkariin saapuu vieraaksi US Skädäm, Jyväskylästä ja 29.12 Loiske käy Ylöjärvellä Ryhdin vieraana.

4.12.2010   POHJOISEN REISSUSTA TÄYDET PISTEET

Pitkän bussimatkan aiheuttamat jalkajumit karisteltiin pois pelaamalla painisalissa polttopalloa ja venytellen. Iloinen ilme jatkui kentällä, reilun kahden minuutin pelin jälkeen illan tehomies Mikko Järvinen siirsi Loiskeen johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Topi Viinamäki lisäsi johdon 2-0. Peli näytti olevan täysin hallussa, mutta HauPa ei luovuttanut, vaan kavensi 14 minuutin kohdalla. Loppuerä menikin Loiskeen tahdissa, pistenikkareina Mikko, Topi ja Joona Ojala. Puoliaikatulos 1-5.

Kotijoukkue tuli terävästi toiselle puoliajalle iskien jälleen kavennuksen alle minuutin pelin jälkeen. Pienen tsemppaamisen jälkeen Loiske otti taas pelin haltuun ja karkasi lähes leikitellen 2-11 johtoon. Kotijoukkue pääsi vielä lopussa kaunistelemaan loppunumeroiksi 3-11. Loiske teki jälleen kauniita maaleja sahaten HauPan puolustuksen  hajalle tarkoilla syötöillä ja hienoilla yksilösuorituksilla. Loiskeen parhaana palkittiin ansaitusti Mikko Järvinen (6+0), veikkauksen mitalit menivät Mikolle (kulta), Teemu Heinoselle (hopea) ja Topi Viinamäelle (pronssi). Muut voiton takuumiehet: loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Manu Helminen, Tommi Ahola, Ilkka Leppänen, Marko Hakala, Niko Björksten, Aki Lehtinen ja jälleen tolppien välissä loistanut Leo Rantanen.

20.11.2010   LOISKE - LA-VE    NÄYTÖSTYYLIIN

Loiske aloitti pelin kävelemällä,  johtuen ilmeisesti  jännityksestä. Pallo ei pysynyt jalassa ja lähes joka tilanteessa oltiin myöhässä. Vierasjoukkue aloitti pelin erittäin hyvin ja aggressiivisesti, luoden tilanteita kotijoukkueen maalille. Loiske pääsi peliin mukaan LA-VE:n oman maalin ansiosta, kun Sami ”Lahna”  Lahtinen  nosti  pitkän pallon vastustajan maalille. Se oli vapauttava maali, tästä eteenpäin maalipaikkoja luotiin lähes joka hyökkäyksestä.  Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Topi Viinamäen hienosta esityöstä Ilkka Leppänen liukui pallon maaliin, ja Loiskeen peli vapautui ja peli otettiin hienosti haltuun. Vielä ennen puoliaikaa Mikko Järvinen taisteli reboundista pallon maaliin Joona Ojalan esityöstä. Puoliaikatulos siis Loiskeelle  3-1.

Toinen erä olikin sitten täydellistä Loiskeen esitystä. Maalipaikkoja luotiin lähes joka hyökkäyksestä,  ja tällä kertaa ne myös hyödynnettiin hyvällä prosentilla. Maalinteon toisella puoliajalla aloitti Mikko Järvinen, tehden kolme maalia kuudessa minuutissa, Joona Ojalan ja Topi Viinamäen esitöistä. Tasaisin väliajoin Loiske lisäsi johtoaan hienoilla syöttöyhdistelmillä, joita ei Liigassakaan hirveästi näy.  La-Ve oli täydellisesti lyöty. Loppunumerot  11-2 laukoi 10m pilkulta Topi Viinamäki. Jälleen joka jätkä taisteli, ja laittoi itsensä likoon, eikä tuskastunut, vaikka pelin alku olikin vaikea.  Leo Rantanen maalin suulla oli jälleen kuin muuri pallojen tiellä. Tästä on hyvä jatkaa, seuraavana vuorossa pohjoisen reissu,  5.12  HauPa vieraissa. Kokoonpanossa myös:  Toni Järvinen, Marko Hakala, Niko Björksten, Teemu Heinonen, Joonas Haapasaari (mv) ja Aki Lehtinen.

13.11.2010   LOISKEELLE JÄLLEEN TAISTELUVOITTO

Tällä kertaa vuorossa oli FC Gebardi, Toijalasta. Tiedossa oli kova vääntäminen Gebardin Jarno Aaltosen kanssa, joka tiedettiin ehkä koko sarjan parhaaksi pallon suojaajaksi. Aaltonen saikin aikaan vaarallisia tilanteita Loiskeen maalilla, vieden isännät viiden minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Tästä ei Loiske lannistunut, vaan kuittasi kaksi minuuttia myöhemmin tilanteeksi 1-1, kun Mikko Järvinen siirsi pallon maaliin Topi Viinamäen syötöstä. Loppuerä oli tiukkaa taistelua puolin ja toisin. Molemmilla oli maalipaikkoja, Loiskeella useampikin hyvä paikka mennä johtoon ja jopa karata parin maalin päähän. Puoliajalle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 1-1.

Toiseen erään saatiin paremmin Aaltonen aisoihin, eikä omalla maalilla yhtä suurta hätää ollut kuin ensimmäisellä puoliskolla. Vastustajan päässä tilanteita oli tasaiseen tahtiin, ja 25 minuutin kohdalla Niko Björksten laukoi Loiskeen johtoon 1-2. Pikku hiljaa alkoi tunteet lämpenemään pelin edetessä, varsinkin kotijoukkueella. Loiske näytti jo hoitavan homman kotiin, kunnes oman pään virhe toi paikan Gebardille, eikä Ville Ojala erehtynyt, vaan laukoi ruuhkan läpi tilanteeksi 2-2, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Gebardit otti vielä aikalisän, jonka aikana Loiske päätti, että täydet pisteet matkaavat Sääksjärvelle. Gebardilla oli jo muutama virhe alla ja kun Loiske liikkui hyvin, oli gebardin pakko rikkoa, ja niinpä ajassa 39.04 pääsi Toni Järvinen 10 metrin pilkulle, eikä ”järä” erehtynyt, vaan laukoi voimalla tilanteeksi 2-3. Gebardi yritti vielä ilman maalivahtia, mutta hyvin läpi ottelun taistellut Loiske piti pintansa ja tuuletti komeaa vierasvoittoa. Taas taisteltiin koko joukkueen voimin, eikä heikkoja lenkkejä ollut. Jo mainittujen lisäksi Loiskeessa taistelivat: loistopelin pelannut Leo Rantanen, Joona Ojala, Ilkka Leppänen, Sami Lahtinen, Marko Hakala ja muutaman vaihdon allekirjoittanut.

6.11.2010   KOVA TAISTELU TOI PISTEET PIRKKALASTA

Sääksjärven Loiske matkusti lauantaina Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. Vaikka jännitystä olikin ilmassa, joukkue oli selvästi valmiimpi kuin aiemmissa peleissä. Ennakkoluulottomasti Loiske vyörytti hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia, ja puolusti omalla maalilla. Palkinto tuli vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Ilkka Leppänen laukoi tulisesti Teemu Heinosen syötöstä.

Sitten tuli muistutus siitä, että koko peli on taisteltava jos mielii voittaa. PJK tuli rinnalle ja ohi vain neljässä minuutissa. Seuraavat kuusi minuuttia oli taas Loiskeen ilotulitusta, Joona Ojalan kahdella ja Niko Björkstenin maalilla mentiin 2-4 johtoon. Peli näytti olevan hyvin hallussa, kun koitti toinen pimeä hetki, ja kaveri tuli jälleen tasoihin. Tällä kertaa kolmessa minuutissa. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 4-4.

Toisen puoliajan ensimmäinen kymmenen minuuttia oli tuskaa Loiskeelle, peli-ilo oli jäänyt koppiin, eikä juuri hyviä hyökkäyksiä nähty. Mutta omaa maalia vartioitiin kuitenkin paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Palkinto kovasta taistelusta tuli 31 minuutin kohdalla, kun Joona Ojala runnoi pallon väkisin sisään maalinedustalta. Seuraavat viisi minuuttia pelattiin tarkkaa ja varmaa peliä, kunnes Mikko Järvinen viimeisteli Topi Viinamäen syötöstä Loiskeelle jälleen kahden maalin johdon. PJK:n aikalisä, ja viides kenttäpelaaja kentälle. Hyvin liikkuva, ja taisteleva puolustus kesti kaksi minuuttia, kunnes omasta virheestä rankaistiin, tilanne 5-6 ja peliaikaa jäljellä puolitoista minuuttia. PJK yritti epätoivoisesti saada maalin aikaiseksi, mutta loistopelin pelannut maalivahti Leo Rantanen päätti ratkaista pelin ja laukoi torjunnan jälkeen pallon PJK:n tyhjään maaliin minuutti ennen loppuvihellystä. Loppu olikin kosmetiikkaa kun PJK:n Samuli Laitila otti punaisen kortin. Loppunumerot 5-8 sijoitti tarkasti omasta päästä Niko Björksten.

Joukkueen parhaana palkittiin Toni Järvinen ja Veikkauksen kultainen ja hopea mitali menivät ansaitusti Leo Rantaselle ja Joona Ojalalle. Muut voiton takuumiehet: Marko Hakala, Tommi Ahola ja tietysti taustajoukot. Unohtamatta fanijoukkoa, joka kannusti kovaan ääneen koko pelin.

31.10.2010   SÄÄKSJÄRVEN LOISKE RIEMUKKAASEEN KOTIVOITTOON

Sääksjärven Loiske sai toiseen kotiotteluunsa vieraakseen ESC:n Raaseporista. Loiskeelta oli vielä ensimmäiset sarjapisteet kuluvalta kaudelta saamatta, joten nälkä kotijoukkueella oli kova. Pelin alku ei siltä kyllä näyttänyt, sillä vastustaja pääsi aika helposti 2-0 johtoon, ennen kuin kotijoukkue ryhdistäytyi. Valmennus oli tehnyt kokoonpanomuutoksia jonkin verran tähän otteluun ja se näytti tuovan onnistumisia ja tulostakin.

Loiske kavensi kahdesti, tuli tasoihin ja ennen taukoa vielä riemukkaasti ohi ja johtoonkin, joten taukotulos kotijoukkueelle ansaitusti 4-3.

Toinen jakso oli Loiskeen näytöstä. Pelaajat huokuivat peli-iloa huomattuaan, että oppirahoja, joita kerättiin kahdessa avausottelussa, eivät menneet hukkaan. Nyt taisteltiin ja into vain kasvoi, kun pelaajat huomasivat, että pysytään vauhdissa mukana.

Pisteitä kertyi jopa yhdeksälle pelaajalle, joten pistetilien aukeaminenkin antaa varmasti uskoa kaikille jatkoakin ajatellen.

Sääksjärven Loiskeessa ei ollut kuin onnistujia. Pisteteitä keräsivät eniten Toni Järvinen, Teemu Heinonen, Ilkka Leppänen sekä Mikko Järvinen.

Loiskeen parhaana palkittiin Teemu Heinonen sekä vierailijalta Johan Estlander.

Esa Kuusisto

23.10.2010   LOISKEEN KOTIAVAUS KOVAA KOULUA

Sääksjärven Loiskeen futsal ykkösen kotiavaus oli kaksijakoinen. Ottelun alku lupaili hyvää. Jalka liikkui ja pelaajat yhden ykkösen ottelun kokemuksella uskalsivat hyvin haastaa vastustajansa, Ruutupaidat. Ottelun avausmaalinkin teki Loiske ja Mikko Järvinen hallitusti, karattuaan läpi  Ruutupaitojen puolustuksen.

Myöhemmin, pienestä, mutta kohtalokkaasta nukahduksesta vastustaja tasoitti sekä toisesta nukahduksesta, keskialueen pallonmenetyksestä vastustaja siirtyi vielä ennen taukoa 2-1 johtoon. Jakso oli kuitenkin tasainen ja osoitti, että voisimme kyllä taistella pisteestä tai pisteistä tässä ottelussa

Toinenkin jakso alkoi samoissa merkeissä, tasaisesti. Sitten alkoi tapahtumaan toden teolla. Eli olimme todella hyvin mukana pelissä ensimmäiset kymmenen minuuttia, hengissä kaksikymmentäviisi minuuttia, kunnes tuli noutaja. Vastustaja iski 20 sekunnissa kolme maalia. Siinä tahdissa ei pysynyt edes toimitsijapöytä, eikä kuuluttaja. Ainoastaan aikalisä pelasti heidät.

Sieltä joukkue ei enää noussut. Joukkue halusi kyllä yhä hyökätä, tehdä maaleja, mutta puolustaminen ei samalla tavalla enää kiinnostanutkaan. Vastustaja iski Loiskeen pallonmenetyksistä, vastahyökkäyksillään todella murheelliset luvut taululle, 10-1 ja näytti, kuinka hyökkäyksiä tuloksellisesti päätetään.

Tappio ei Loiskeen nuorelle joukkueelle ollut todellakaan turha, jos tästä jotain opittiin.

Joukkue on taas ottelun verran kokeneempi.

Sääksjärven Loiskeen parhaana palkittiin Loiskeen ainokaisen maalin tehnyt Mikko Järvinen ja Ruutupaitojen parhaana palkittiin maalinälkäinen Pasi Nieminen.

Sarja jatkuu jo ensi sunnuntaina Loiskeen osalta kotiottelulla Loiske – ESC.

16.10.2010   SÄÄKSJÄRVEN LOISKE UUDISTUNEELLA JOUKKUEELLA YKKÖSEEN

Sääksjärven Loiske aloitti ykkösen uudistuneella ja nuorentuneella joukkueella vierasottelulla

AC Stoppia vastaan Herttoniemessä Helsingissä. Joukkueen ilme oli pirteä ja yritteliäs kautta linjan.

Joukkue jäi kokemuksessa, maltissa, pelinlukemisessa ja fyysisyydessä jonkin verran jalkoihin, vielä tässä vaiheessa kilpailukautta. Toki pitää muistaakin, että jokainen pelaaja teki debyyttinsä ykkösen tasolla.

Valmennus käytti kokoonpanon kaikkia pelaajia kentällä, ja jokainen lunasti paikkansa joukkueessa työnteollaan.

Vastustaja, AC Stoppi oli selvästi kokeneempi joukkue ja hallitsikin hienokseltaan peliä.

Ensimmäinen jakso päätyi lukemiin 3-1. Maalit syntyivät selvästi Loiskeen pelaajien virhearvioinneista, niin kuin maalit aika usein tulevatkin.

Toinen jakso oli Loiskeelta parempi. Isoin jännitys oli jo karissut, ja kokemusta oli jo yhden puoliajan verran.

Sääksjärven Loiskeen kauden avausmaalin teki Topi Viinamäen syötöstä Niko Björksten.

Ottelu päättyi AC Stopin 6-1 ansaittuun voittoon. Tappiosta huolimatta kokemusta tuli kerralla huikeasti joukkueelle. Joukkueen yrittelijäin oli Joona Ojala. Maalivahdit, Joonas Haapasaari sekä Jussi Vesanen pelasivat ottelun puoliksi, ja molemmat saivatkin hyviä onnistumisia ottelussa. Loiskeen parhaana palkittiinkin maalivahti Jussi Vesanen.

Sarja jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla Hakkarissa Ruutupaitoja vastaan.