2014-15

Loiske - SC Riverball esittely 11.10.2014

- - - -

5.4.2015       MadMax - Loiske       4 - 3, 3 - 3 (2 - 0)

Ensimmäinen osaottelu alkoi karmaisevalla tavalla, kun jo minuutin kohdalla Mäxit siirtyivät johtoon. Ennen taukoa tilanne oli jo 2-0. Toisella jaksolla jatkui tolppien ja poikkipuun kolisuttelu Loiskeen toimesta, mutta maaliin asti palloa ei saatu millään. Sitten iski Mäxit, tilanne 3-0. Loiske haki vimmatusti kavennusta mv Härkösen noustessa mukaan yv- pyöritykseen, mutta liian myöhään tuli palkinto. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Jäkä Järvinen zippasi kavennuksen, mutta tämän lähemmäs ei päästy. Nostettakoon vielä kaverin kassari joukkueensa sankariksi, muutama loistava game saver.


Toiseen otteluun Loiske matkasi bussilla ja tarjosi näin kyydin innokkaimmille faneilleen. Fiilis oli hyvä ja luottoa joukkueeseen riitti. Toista samanlaista tulitusta tuskin olisi Ananin kestänyt, mutta tällä kertaa kenttäpelaajat blokkailivat vetoja harmittavan hyvin Loiskeen näkövinkkelistä. Mäxit rankaisi kahdesti ensimmäisellä jaksolla, tauolle siis tilanteessa 2-0. Toiselle jaksolle kierrätettiin rosterista ukkoja entistä enemmän ja yksi ottelun parhaista Loiskepelureista Nalle Suonpää kiitti ja kavensi. Tästä kuitenkin vain minuutti myöhemmin Mäxit jälleen kahden maalin johtoon. Raivokas yritys palkittiin kuitenkin vielä kahdesti. Ensin Hra Helsinkin Hra Kyrkkö latasi tavaramerkillään, kaadu ja vedä ja yv-pyörityksessä pallon pamautti pitseihin mv Härski Härkönen. Komea nousu tasoihin ja varsinainen peliaika päättyikin 3-3 numeroihin.
Jatkoajalla paikkoja oli vielä kummallakin, mutta ei vaan pomppinut taaskaan oranssipaidoille. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua loistava paikka mäxin maalilla, mutta ei sisään ja vastahyökkäyksestä pallo omaan pömpeliin. Lopun yv ei tuottanut tulosta. Hieno taistelu kuitenkin koko joukkueelta, tällä(kään) kertaa se ei riittänyt viemään oransseja takaisin Liigaan. Ensi kaudella uusi yritys.

12:42    1 - 0    Mika Jussila (Jere Blom)
17:31    2 - 0    Mika Jussila (Jarno Mattila)

29:32    2 - 1    Otso Suonpää (Ilkka Leppänen)
30:48    3 - 1    Jarno Mattila (JEre Blom)
33:28    3 - 2    Jesse Kyrkkö (Markus Sairiala)
37:25    3 - 3    Antti Härkönen (Markus Sairiala)

47:39    4 - 3    Jere Blom (Mika Jussila)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti        24 Majid Ahmadi D, 22 Mika Jussila B
Vieras    14 Yasar ElbellerA, 24 Jesse Kyrkkö A, 5 Markus Sairiala A

Parhaat pelaajat
Ei valittu

HOX!! Ottelun videokooste >>täällä
 

- - - -

4.4.2015       Loiske - MadMax       1 - 3 (0 - 2)


01:00    0 - 1    Jarno Mattila (Jere Blom)
07:18    0 - 2    Jesse Collin (Sasu Nieminen)

28:17    0 - 3    Tommi Salonen (Sasu Nieminen)
38:24    1 - 3    Mikko Järvinen (Markus Sairiala)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti           9 Ilkka Leppänen A
Vieras     19 Jarno Mattila A

Parhaat pelaajat
Koti        20 Ukko Rimmi, Loiske
Vieras      1 Mikko Ananin, MadMax

HOX!! Ottelun videokooste >>täällä
 

- - - -

- - - -

 

- - - -

21.3.2015       Loiske - LoPS       7 - 2 (4 - 1)

Loiske löi odotetusti kauden viimeisessä runkosarjan pelissä Lops:n kotisalissaan 7 - 2 ja varmisti samalla Futsal Ykkösessä kakkospaikan. Näin ollen Loiske saa liigakarsinnassa vastaansa MadMaxin Valkeakoskelta.
Ennen LoPS -peliä päävalmentaja Malmi painotti pelaajille, että pitää pelata rennosti mutta kovaa, sekä täydellä sykkeellä. Tärkeintä oli saada kolme pistettä, mutta myös nostetta tuleviin liigakarsintoihin. LoPS saapui Hakkariin ilman panoksia, kun taas Loiskeella oli panoksena sarjan kakkospaikka.

Peli alkoi hieman hermostuneesti kummaltakin joukkueelta ja peliä sävytti pienet virheet puolin ja toisin. Etenkin syöttöpelissä oli parannettavaa. Peli vapautui Loiskeen osalta, kun päivänsankari Jägsteri Järvinen päätti taiteilla kolme maalia ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen maali oli tyylinäyte pyyteeettömästä karvauksesta ja hienosta tsipistä maalivahdin yli. Kahteen seuraavaan maaliin antoi syötöt sir Sairiala. Välissä LoPS kävi paukuttamassa kavennuksen maalin alanurkkaan. Loiske loi ensimmäisellä puoliajalla paljon avopaikkoja, mutta viimeistely ontui pahasti. Terävyys puuttui ja selvissä maalipaikoissa haluttiin vielä siirtää kaverille pallo parempaan
paikkaan. Jakson lopussa Loiskeen toinen kenttä antoi malliesimerkin nopeasta vastahyökkäyksestä. Riisto omalla alueella ja kolmella nopealla syötöllä pallo maaliverkoissa, viimeistelijänä Rinne.

Puoliajalla valmennus painotti, että tekopaikoissa pitää olla päättäväisempi, ilman turhia siirtelyjä viitosen kaaren sisällä. Valmennus halusi myös selkeitä syöttökuvioita, joita nimenomaan harjoituksissa on käyty läpi. Myös maltti pitää palloa ja kentät tasapainossa.

Toisella puoliajalla Loiske loi taas tukun maalipaikkoja, mutta edelleen maalinteko tökki. Loiskeen maalissa Japa Peltonen pelasi varmasti estäen LoPS:n muutamat lähentelyt. LoPS rokotti kerran toisella puoliajalla, iskien Loiskeen vaparikuvion päätteeksi vastaiskulla, kova veto muuttaen hieman suuntaa pakin jalasta. Loiskeen molemmat kentät saivat painettua pelin painopisteen LoPS päätyyn. Yksi hienoimmista suorituksista oli rookie Mikkolan hieno haasto ja maali. Ensimmäisellä puoliajalla Mikkola kolisutteli jo maalipuita. Loiske ei saanut lukuisista maalipaikoista tulosta, mutta pelin loppupuolella Jasu Elbeller kaunisteli Loiskeen sisäisen pistepörssin voittoon (17+11) nakuttamalla kaksi maalia. Jasu hienosti Ykkösen pistepörssissä kuudenneksi, heti perässään
ketjukaverit Järvinen ja sir Sairiala.

Loiskeen parhaana palkittiin odotetusti Järvinen, joka sai loppuseremoniassa myös 30-vuotislahjaksi joukkueelta polkupyörän. Pyörän myötä helpottuu matkanteko mm. harjoituksiin ja pyykkilautakin pysyy kunnossa.

Loiskeen kausi jatkuu pääsiäisenä, kun liigakarsinnat pyörähtävät Hakkarissa käyntiin. Tervetuloa kannustamaan Loiske liigaan!

03:56    1 - 0    Mikko Järvinen
05:34    2 - 0    Mikko Järvinen (Markus Sairiala)
06:01    2 - 1    Markus Niemelä (Mikael Wilen)
18:26    3 - 1    Mikko Järvinen (Markus Sairiala)
18:56    4 - 1    Riku Rinne (Ukko Rimmi)

29:47    4 - 2    Urim Hoda
31:15    5 - 2    Samuli Mikkola (Ukko Rimmi)
38:29    6 - 2    Yasar Elbeller (Sami Vartiainen)
39:28    7 - 2    Yasar Elbeller (Markus Sairiala)

(LoPS:n #11 Markus Niemelä pelasi numerolla 14)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti         16 Sami Vartiainen E
Vieras     12 Mikael Wilen A, 11 Markus Niemelä A

Parhaat pelaajat
Koti         11 MIkko Järvinen, Loiske
Vieras     11 Markus NIemelä, LoPS
 

- - - -

14.3.2015       Zenith - Loiske       1 - 4 (1 - 1)

Oranssit lähtivät matkaan kohti pääkaupungin valoja normaalia kapeammalla pelaajaringillä. Ennakossa povattuun poissaololistaan tuli viikon mittaan lisää nimiä. Kai Jyrkiäinen, Eeli Huotari ja Mikko Järvinen eivät pystyneet pelaamaan. "Jäkä" liittyi kuitenkin fanijoukkoon, joka tällä kertaa oli harvinaisen nimekäs. "Tosifanit" saivat seurakseen myös Lari "Larry" Kotilaisen ja Tommi "Toba" Aholan.

Itse ottelu alkoi maltillisesti, molempien joukkueiden ottaessa tiiviinä nelikkona vastaan kaverin hyökkäyksiä. Ensimmäinen läpimurto tapahtui ennen jakson puoltaväliä. Pelaajavalmentaja Sami Laine kaatoi sir Markus Sairialan kortin arvoisesti. Seuranneesta vapaapotkusta El Capitano löysi poikkikentän syötöllä Yasar "Jasu" Elbellerin, joka sijoitti pallon reppuun. 10 sekuntia tästä ja Zenith tasoitti. Ex-Ilves Mikko Lahtisen sijoitus painui ohi maalivahti Antti Härkösen. Lähes täydellisen matsin pelannut "Härski" ei sitten muita laukauksia selkänsä taakse enää päästänytkään. Ottelu alkoi kuumeta ennen taukoa, ja Loiskeen taustajoukkojakin jouduttiin hiukan tuomareiden toimesta penkillä rauhoittelemaan. Tauolle tasatilanteessa.

Ajassa 22:58 Teemu "Reiska" Heinonen haastoi laidassa ja ampui pallon maaliin ohi Matias Marjanderin. Maali jäi lopulta voittomaaliksi. Ukko "Ugi" Rimmi merkkautti maaliin syöttöpisteen. Ilta Herttoniemessä tarjosi uuden episodin ajassa 27:37. Oleg Sarantsin tulistui, kun ei saanut vapaapotkua häneen kohdistuneesta rikkeestä ja lähti kostoretkelle. Pari sekuntia myöhemmin mies lanasi pallottoman Elbellerin päin seinää. Seurauksena punainen kortti ja kahden ottelun pelikielto. If you can't stand the heat, get out of the kitchen.
Seuranneella 4v3 ylivoimalla valmentaja Janne Malmin suojatit juonivat melkoisia tekopaikkoja, mutta jotenkin tilanne taululla pysyi muuttumattomana. Alivoiman selvitettyään kotijoukkue syyllistyi kuitenkin käyttämään palloa maalivahdillaan kahdesti omalla kenttäpuoliskolla, ilman vastustajan kosketusta tai pelikatkoa. Seurasi epäsuora vapaapotku 6m kaarelta. Sairiala käytti pallon Elbellerillä ja ampui paluusyötön varmasti pitseihin ja näin toinen vapaapotkukuviolla värkätty maali näki päivänvalon. Zenith pyöritti lopun "reikäpaidalla" hakien ahnaasti tasoitusta. Hyvään kevätvireeseen yltynyt konkari Sami Vartiainen ratkaisi
kuitenkin lopullisesti pelin tarkalla puttauksellaan tyhjään maaliin.

Kaikki onnistuivat tänään Loiskeelta fanijoukkoja myöden. Runkosarjan 2. sija on voiton myötä askeleen lähempänä. Joukkue päätti runkosarjan vierasottelut saldolla 8-1-1. Arpeco OY:n bussilla tehdyjen reissujen tilasto oli murhaava 8-0-0! Kiitokset tässä vaiheessa firmalle ja kuski "Jyrgenille" sulavasta kyydittämisestä. Jäädään seuraamaan, tarvitaanko sieltä suunnalta enää apuja liigakarsinnoissa. Muutenkin Sääksjärven ylpeys on voittanut viimeisestä yhdestätoista pelistään kymmenen. Toivotaan, että sama kova boogie jatkuu
tulevissa kevään koitoksissa.

09:43    0 - 1    Yasar Elbeller (Markus Sairiala)
09:53    1 - 1    Mikko Lahtinen (Juha Puotiniemi)

22:58    1 - 2    Teemu Heinonen (Ukko Rimmi)
30:42    1 - 3    Markus Sairiala (Yasar Elbeller)
36:55    1 - 4    Sami Vartiainen

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       4 Sami Laine A, 63 Oleg Sarantsin H
Vieras  

Parhaat pelaajat
Koti         25 Juha Puotiniemi, Zenith
Vieras     5 Markus Sairiala, Loiske
 

- - - -

7.3.2015       Loiske - FC Rauma       3 - 2 (0 - 1)

Loiske varmisti liigakarsintapaikkansa

Panokset olivat kovat Hakkarilla, kun futsal Ykkösen kolmonen ja nelonen iskivät yhteen. Ennen ottelua joukkueilla oli eroa 4 pistettä ja Fc Rauma tarvitsi pakkovoiton, jotta heillä olisi vielä mahdollisuudet sarjan kolmen parhaan joukkoon. Loiske lähti otteluun luottavaisin mielen ja kopissa oli hyvä pöhinä ennen matsia.
Ottelu alkoi odotetusti molempien joukkueiden tarkalla puolustuspelillä. Raumalaiset aloittivat ottelun odotetusti kovaa ja ottivat ajoittain ylhäältä kiinni. Molempiin päihin syntyi puolittaisia maalintekotilanteita, mutta maaleja ei nähty ensimmäisellä 10 minuuttisella. Ensimmäisen jakson puolen välin jälkeen Rauma pääsi 2 vs. 1 hyökkäykseen, jonka jälkitilanteesta Oskar Nyholm tuikkasi vierailijat 0 - 1 johtoon. Loiske ei ollut omalla tasollaan ensimmäisellä jaksolla, kunnon vetosektoreille ei päästy ja laukauksia saatiin liian vähän Rauman maalia kohti. Tauolle siirryttiin 0 - 1 tilanteessa.

Valmentaja Janne Malmin raivokkaan herättelypuheen jälkeen, toiselle jaksolle asteli terästäytynyt Loiske. Oranssipaidat aloittivat vahvasti. Parin minuutin pelin jälkeen Tommi ”Toba” Ahola pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta tällä kertaa Rauman maali pysyi puhtaana. Loiskeen painostus tuotti tulosta, kun Markus Sairialan poikkikentän syöttö tavoitti Yasar Elbellerin, joka pamautti kovan syötön maalin edessä olleelle Sami Vartiaiselle, joka siirsi tyylikkäästi kotijoukkueen tasoihin. Kaksi minuutti tämän jälkeen sama kolmikko oli jälleen asialla lähes identtisellä kuviolla ja Vartainen viimeisteli illan toisen osumansa. Loiske oli siirtynyt ottelussa johtoon ja tämä viimeistään herätti Hakkarin kotiyleisön. Huomion arvoista molemmissa maaleissa oli millintarkat tarjoilut syöttökone Yasar ”Jasu” Elbelleriltä.

Kotiyleisön hurjan kannustuksen ja laulun keskellä FC Rauma nousi kulmatilanteesta vielä taisteluun mukaan, jossa puolustuksen nukahduksen seurauksena Rauman Jere Kyrkkö pamautti pallon etuylänurkkaan. Tästä kotijoukkue ei lannistunut vaan latasi lisää kierroksia koneeseen. Sir Make Sairialan hienon syötön saattelemana kokenut maalinsylkijä Sami Vartianen pääsi yksin läpi ja siirsi oikean jalan ulkosyrjällä oranssi paidat 3 - 2 johtoon. Vartiasen hattutemppu oli valmis ja oranssiin pukeutunut kotiyleisö nautti näkemästään ja antoi sen kuulua!

Viisi minuuttia ennen loppua FC Rauma haki tasoitusta reikäpaidalla. Tunnelma Hakkarilla oli lähes kaoottinen, kun areenan desibelit lähentelivät tinnitusoireiden riskirajoja. Loiskeen puolustus taisteli kynsin ja hampain ja blokkasi vetokartallisen Raumalaisten maalintekoyrityksiä. Paine oli kova, mutta Loiskeen puolustus kesti ottaen arvokkaat kolme pistettä ja varmistaen paikkansa Futsal-liigakarsinnoissa.

Ottelun jälkeen ottelun maalitykki Vartiainen aateloitiin ritariksi ja Loiskeen juhlat alkoivat. Sarjassa on vielä jäljellä kaksi kierrosta ja Loiske kohtaa niissä vieraissa Zenithin Helsingissä ja LoPSin kotona. Ottelut ovat tärkeitä, sillä näiden avulla Loiske haluaa varmistaa futsal Ykkösen sarjakakkosen paikan.
 

11:20    0 - 1    Oskar Nyholm (Jukka Raivio)

24:32    1 - 1    Sami Vartiainen (Yasar Elbeller)
26:21    2 - 1    Sami Vartiainen (Yasar Elbeller)
28:00    2 - 2    Jere Kyrkkö (Jesse Wallenius)
30:07    3 - 2    Sami Vartiainen (Markus Sairiala)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti           4 Tommi Ahola A
Vieras       9 Oskar Nyholm A

Parhaat pelaajat
Koti         16 Sami Vartiainen, Loiske
Vieras     12 Jere Kyrkkö, FC Rauma
 

- - - -

21.2.2015       Pori Futsal - Loiske       1 - 2 (0 - 0)

Loiske taisteli voittoon ylivoimapelaamisensa ansiosta.

Jo pelin alussa pelin luonteelle syntyi selvät sävelet. Pori futsal vetäytyi tiiviiksi pakaksi omalle kenttäpuoliskolleen ja Loiske pääsi pyörittämään peliään syvälle porilaisten alueelle. Ensimmäisellä puoliajalla tilanteet olivat tiukassa. Porilaiset pääsivät muutamaan vastahyökkäykseen, mutta ne päättyivät tuloksetta. Mikko Järvinen kertaalleen osui tolppaan, mutta sen lähemmäksi ei Loiske maalia päässyt.

Toisen jakson alussa Porilla oli pari hyvää paikkaa, mutta epäonnistuivat yrityksissään. Ajassa 27.03 Pori sai pelattua pallon vapaalle pelaajalle takatolpalle, mistä Haanpää laittoi pallon maaliin. Syöttömerkinnän sai Tommi Järvinen. Maalin jälkeen Lasse Piira sai varoituksen ajassa 27.46 pienen torikokouksen jälkeen suun soittamisesta. Minuutti sen jälkeen Piira hölmöili itselleen toisen varoituksen ajanpeluusta. Loiske otti tämän jälkeen aikalisän ja valmennus päätti rohkeasti hakea tasoitusmaalia reikäpaidalla, jonka Manu Helminen puki päälleen. Ajassa 30.26 Jesse Kyrkkö sai pelattua Manu Helmiselle vapaan paikan keskisektoriin, mistä Helminen sijoitti pallon maalivahdin haarovälistä maaliin. Maalin jälkeen Loiske otti pelin haltuunsa. Pelin lopussa Loiske otti uudelleen reikäpaidan kentälle hakiessaan tärkeitä lisäpisteitä. 13 sekuntia ennen loppua yritys palkittiin. Yasar Elbeller antoi loistavan poikittaissyötön toiselle puolen kenttää Ukko Rimmille, josta Rimmi sijoitti pallon etukulmasta sisään. Tästä Pori ei enää noussut, joten kolme pistettä matkasivat Loiskeen mukaan Sääksjärvelle.

Joukkueiden parhaina palkittiin Jarno Haanpää (Pori Futsal) ja Yasar Elebeller (Loiske). Myös Loiskeen maalivahti Japa Peltonen pelasi hyvän pelin ja hän tekikin toisella puoliajalla elintärkeän ventyksen takatolpalta.


27:03    1 - 0    Jarno Haanpää (Tommi Järvinen)
30:26    1 - 1    Manu Helminen (Jesse Kyrkkö)
39:47    1 - 2    Ukko Rimmi (Yasar Elbeller)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       4 Lasse Piira A+D=N
Vieras   9 Ilkka Leppänen A

Parhaat pelaajat
Koti        21 Jarno Haanpää, Pori Futsal
Vieras    14 Yasar Elbeller, Loiske
 

- - - -

17.2.2015       Loiske - PJK       6 - 3 (2 - 3)

Joukkueessa ei ollut paljon poissaoloja tai loukkaantumisia lukuun ottamatta Rinteen Riku-Mattia. Jälleen kerran Loiskeella oli hyvin iskukykyinen joukkue kasassa, ja Loiske on tällä kaudella tunnettukin sen laajasta pelaajaringistä. Loppukaudesta ei tule olemaan siis vaikeaa ainakaan siinä mielessä, etteikö saataisi taistelevaa joukkuetta kasaan aina seuraavaan peliin.

Joukkueella oli aika rento ilmapiiri ennen pelin alkua, ehkä vähän liiankin rento. Päävalmentaja Malmi yritti herättää joukkuetta alkulämmöissä vielä ylimääräisillä jouksuilla, mikä kyllä sytytti jokaista pelaajaa ainakin vähän lisää tulevaan peliin. Ekalla puoliajalla kyllä mentiinkin päästä päähän ja lujaa, mistä PJK todellakin nauttii. Malmi lisäksi painotti pukuhuoneessa, että ensimmäinen maali on todella tärkeä ja niin se olikin. Ensimmäisestä maalista vastasikin Loiske. Helmisen Manu pamautti pallon n. 15 metristä melkein maalin kattoon perus kulmakuvion päätteeksi. Noin minuutti tästä ja omissa jo soi, tosin hieman onnekkaasti. PJK:n pohjapelaaja ampui aika löysän vedon n. 15 metristä maalia kohti, jonka Kyrkön Jesse vahingossa ohjasi omaan maaliin maalin edestä ja vieläpä hänen selkänsä kautta. PJK meni johtoon 2 - 1 n. 15 minuutin pelin kohdalla. PJK:n hyökkääjä oli Loiskeen maalin edessä ja hänen hieman onnekkailla harhautuksillaan pääsi tälläämään pallon pömpeliin maalin edestä. Hieman ennen ekan puoliajan loppua Yasar Elbeller ja Mikko Järvinen juonivat hienon vaparikuvion päätteeksi tasoituksen 2 - 2. Vain 20 sekuntia tästä ja omissa taas soi. PJK prässäsi hieman korkeammalta ja Loiskeelta lipsahti harhasyöttö keskelle kenttää suoraan PJK:n pelaajan jalkaan, joka otti pallon haltuun ja tälläsi pallon vasempaan alakulmaan. Ekalla puoliajalla todellakin mentiin lujaa päästä päähän, jossa molemmat joukkueet saivat ylivoimahyökkäyksiä liuku hihnalta koko ajan. Loiske tuhlasi tuhannen taalan paikkoja tyhjiin maaliin ja niin teki myös PJK. Puoliajalle mentiin PJK:n johtaessa 3 - 2.

Malmin raivoikkaan palautteen ja ylimääräisten jouksujen jälkeen tokalle puoliajalle Loiske heräsi jälleen kerran voitto mielessä. Toka puoliaika olikin sitten Loiskeen showta. Loiske pystyi tokalla puoliajalla rauhoittamaan peliä ja pitämään palloa jo pitkiäkin aikoja. PJK väsyi juostessaan pallon perässä sekä PJK ei päässyt enää vastahyökkäyksille niin usein kuin ekalla puoliajalla. 3 - 3 tasoitus syntyi upealla maalilla, kun Loiskeen pelaaja heitti luupin kohti oikeaa kulmaa vasemmalta laidalta. Oikean laidan puolella ollut Teemu Heinonen ilmeisesti yritti puskea kohti maalia pallon, mutta pallo lensikin kohti aivan takatolpan juurta, jossa Vartiaisen Sami pukkasi pallon vasempaan yläkulmaan ohi PJK:n maalivahdin. Tästä maalista Loiske syttyikin toden teolla peliin mukaan. Kyrkön 4 - 3 maali sekä Heinosen 5 - 3 maali syntyivät, kun Loiske onnistui pyörittämään peliä PJK:n puolustusalueella. Muutenkin PJK pakotettiin puolustamaan omaa maaliansa tokalla puoliajalla. Järvinen vielä pääsi läpiajoon 5 minuuttia ennen pelin loppua, kun Loiskeen omasta päästä tuli läpisyöttö kaikkien pelaajien läpi ja Järvinen kiitti ja nosti yllätys yllätys chipillä yli PJK:n maalivahdin. PJK:n viidellä neljää vastaan pelaaminen oli luokatonta ja Loiskeella oli myös mahdollisuuksia tehdä maaleja tyhjään maaliin enemmänkin kuin yksi.  PJK:lla ei ollut mitään sanan valtaa Loisketta vastaan tokalla puoliajalla. Erikseen täytyy mainita, että Loiskeen 2. kenttä loisti kyseisessä pelissä sekä taisteli miehen lailla joka pallosta eikä antanut hetkeäkään periksi. Loiskeen 1. kenttä on loistanut tällä kaudella ja 2. kenttä on ollut sen takia hieman varjossa. Mutta tästä huomaa, että Loiskeella on kaksi erittäin iskukykyistä kenttää. PJK peli ei välttämättä ollut 1. kentän paras päivä, mutta 2. kenttä loisti kyseisessä pelissä tekemällä 3 maalia päästämättä yhtäkään maalia omiin. Koko joukkue oletetusti taisteli raivokkaasti 3 - 2 tappioasemasta voittoon lukemin 6 - 2. Jälleen kerran tämä peli osoitti, että Loiske taistelee ja tulee taistelemaan aina loppuun asti ja periksi ei anneta. Loiskeen onnistujia olivat Heinonen 1+2, Vartiainen 1+1 sekä Kyrkkö 1+2.

07:35    1 - 0    Manu Helminen (Teemu Heinonen)
08:29    1 - 1    Oma (Jesse Kyrkkö)
14:47    1 - 2    Miika Sainio
17:08    2 - 2    Yasar Elbeller (Mikko Järvinen)
17:21    2 - 3    Antti-Petteri Mäkinen

21:54    3 - 3    Sami Vartiainen (Teemu Heinonen)
28:42    4 - 3    Jesse Kyrkkö (Yasar Elbeller)
34:38    5 - 3    Teemu Heinonen (Sami Vartiainen)
35:28    6 - 3    Mikko Järvinen (Jesse Kyrkkö)


Varoitukset ja kentältä poistot
Koti           5 Markus Sairiala A
Vieras     11 Harri Joki A, 33 Nico Suomalainen B, 15 Esa Saarinen D

Parhaat pelaajat
Koti       15 Teemu Heinonen, Loiske
Vieras      7 Antti-Petteri Mäkinen, PJK
 

- - - -

6.2.2015       Loiske - Ruutupaidat      4 - 5 (1 - 3)

Joukkueessa oli poissaoloja, loukkaantumisia ja Kyrkön Jesse pelikiellossa mutta silti saatiin varsin iskukykyinen joukkue kasaan ja hyvä että meillä on laaja rinki. Tässä vaiheessa kautta joka joukkue painii noiden ongelmien kanssa. Joukkueet tuntevat toisensa läpikotaisin joten pienet marginaalit ratkaisee.

Joukkueella oli aika rento olemus mutta ekalla puolikkaalla ei kunnon maalipaikkoihin päästy. Järvisen Mikko otettiin peliin kentälle ekan puoliajan puolivälissä vaikka jalka ei täysipainoisesti peli kunnossa ollut. Mikko rupes heti järkkäileen paikkoja ja todistettiin taas että aika huikee peluri kyseessä. Mikko halusi itte kentälle jos tilanne vaatii ja vaatihan se. Ruutupaidat vei peliä ja puoliaikatulos 1 - 3 varsin oikeutettu.

Tokalle jaksolle Loiske heräsi taisteluun mukaan ja ruutupaidat laitettiin ahtaalle kierrättäen koko kokoonpanoa kentällä. Varsinaisia paikkoja rupesi tulemaan kun rohkeasti nostettiin mv Antti Härkönen ylös ja pyöritettiin peliä 5 vs 4. Härkönen on kiistatta tän sarjan paras mv jalalla pelaamaan. Rutistusta oli mutta lukemat 4 - 5, oli varsin oikeutetut. Yksi Ilkka Leppäsen tekemä maali  hylättiin kun tuomarit katsoivat hänen liukuneen palloon joka oli vastustajan hallussa. Tätä jopa Ruutupaidat ihmettelivät. Repimistä ja selkään tuuppimista sai olla aika paljon ja koko kaudella tuomaritoiminta on ollut melkoista hissiliikettä -> pelaajien on ollut vaikea päästä kiinni tuomarilinjaan ottelun sisällä. Kauden jälkeen päättäjien pitäisi aidosti istua alas ja käydä asiaa läpi koska lajin eteenpäin vienti vaatii myös sen että tuomarit kehittyvät kokemuksen karttuessa. Monesti kun olen pyytänyt tuomaria keskustelemaan tilanteesta tulevat he paikalle raivoa puhkuen ja ensimmäiseksi on täytynyt rauhoitella tuomaria että on päästy asiasta juttelemaan. Lopulta saatiin väännettyä siis peli tiukaksi ja niin on sarjakin. Loiskeen onnistujia Mikko Järvinen, Markus Sairiala 2+0 ja Sami Vartiainen 1+1.

Raportoi Janne Malmi

06:08    0 - 1    Toni Pylkkänen (Darjan Krstevski)
13:31    0 - 2    Ville Rintala (Ville Rintala)
16:02    0 - 3    Darjan Krstevski (Toni Pylkkänen)
19:06    1 - 3    Markus Sairiala (Sami Vartiainen)

30:30    2 - 3    Markus Sairiala (Samuli Mikkola)
31:55    2 - 4    Matias Tiiro
34:00    2 - 5    Jan-Christian Westermark (Ludwig Siegfrids)
37:03    3 - 5    Sami Vartiainen (Manu Helminen)
39:27    4 - 5    Yasar Elbeller (Antti Härkönen)

Varoitukset ja kentälätä poistot
Koti           4 Tommi Ahola A, 8 Manu Helminen A, 12 Eeli Huotari A
Vieras     23 Ludwig Siegfrids A

Parhaat pelaajat
Koti        16 Sami Vartiainen, Loiske
Vieras      7 Tomi Pylkkänen, Ruutupaidat

 

- - - -

1.2.2015       LaPo-90 - Loiske       3 - 4 (1 - 1)

LOISKEEN SHOW JATKUI LAPUALLA

Loiske lähti Lapualle vyöllään 5-2 voitto joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Hakkarin luistinradalla. Lapuan hallin loistava parketti, tulostaulu ja runsaslukuinen yleisö (157) takasivat, että puitteet olivat kunnossa. Loiske oli napannut vain yhden pisteen kahdella viime vierailullaan Ponnistuksen kotiluolaan. Kolmas kerta toden sanoi, ja oranssipaidat poistuivat pukukoppiin voittajina tiukan taiston jälkeen lukemin 3-4 (1-1). Viime kaudelle tyypillinen kankea vieraspelaaminen on historiaa, sillä matkapelien saldoksi muuttui jo 6-1-1.

Ottelu alkoi tunnustellen. Tärkeän avausmaalin iski Sami Vartiainen Ukko Rimmin lyhyestä sivurajasta. 2. ketjun  syömähampaat tavoitettiin ottelun jälkeen bussista kommentteineen maalista. "Kaamee tykki!" - totesi Vartiainen kauden toisesta maalistaan. Rimmin kuoriessa päivän kuudetta banaaniaan, kerkesi mies toteamaan passinsa olleen huikea. Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue kolisutteli rimoja kolmesti. Yasar Elbeller ja Otso Suonpää kokeilivat kympiltä rikkeiden täytyttyä, mutta LaPo:n maalivahti "Mika Halvarin" fyysinen preesens hyydytti kaverusten vasurit. Luonnollisesti, kun et itse paikkojasi hyödynnä niin kaveri iskee. Kellossa oli 19:58 kotijoukkueen saadessa sivurajan syvältä Loiskeen alueelta. Summerin soidessa pallo oli pelattu takatolpalle ja sieltä maaliin. Näin tauolle lähdettiin tasatilanteessa pukukoppimaalin kääntäessä momentumin viininpunaisissa pelanneen kotijoukkueen  suuntaan.

Tekninen Miika Korpela pelasi Ossi Kivipuron tekopaikkaan poikittais-syötöllä. Loiskeen maalilla kauden  ensimmäistä starttiaan torjunut Lari "Larry" Kotilainen oli tilanteessa voimaton. Vieraat olivat ensimmäistä kertaa takaa-ajoasemassa. Tämä ei joukkueen taisteluilmettä horjuttanut. Markus "Sir Make" Sairiala kolautti ensin päivän kolmannen tolppalaukauksensa, mutta pääsi seuraavassa vaihdossaan viimein maalin makuun. Mikko Järvinen tarjoili maaliin syötön maalivahdin torjunnan kautta. Jesse Kyrkkö työllisti ottelun tuomarikaksikkoa Aapajärvi-Mettälä nappaamalla kauden neljännen keltaisen korttinsa ja missaa näin elintärkeän Ruutupaitojen vierailun. Koutsi Mika Järvisen suojatit lisäsivät tempoa ja prässiään. Palkintona tästä, ottelun 33' minuutti toi vieraille tärkeän johtomaalin. Hieno syöttökombo Sairiala-Järvinen-Sairiala-Elbeller päättyi viimeisimmän putatessa pallon varmasti takatolpalta puolityhjään maaliin. Eikä aikaakaan, kun syöttökone Järvinen pelasi pitkän kuljetuksensa jälkeen super-sub Ilkka Leppäsen vapaaksi maalin eteen. Pommittaja viimeisteli kylmän rauhallisesti. LaPo tuli vielä maalin päähän, mutta Loiske kesti loppurynnistyksen Kotilaisen johdolla.

05:40    0 - 1    Sami Vartiainen (Ukko Rimmi)
19:59    1 - 1    Jaakko Prinkkilä (Niko Salo)

23:26    2 - 1    Ossi Kivipuro (Miika Korpela)
28:45    2 - 2    Markus Sairiala (Mikko Järvinen)
32:18    2 - 3    Yasar Elbeller (Markus Sairiala)
33:52    2 - 4    Ilkka Leppänen (Mikko Järvinen)
37:35    3 - 4    Niko Salo (Sami Kivipuro)


Varoitukset ja Kentältäpoistot
Koti           9 Ossi Kivipuro A
Vieras     24 Jesse Kyrkkö A

Parhaat pelaajat
Koti        16 Tapio Tuomaala, LaPo-90
Vieras      5 Markus Sairiala, Loiske
 

- - - -

24.1.2015       FC Kemi - Loiske       7 - 8 (4 - 4)

Loiske lähti pohjoisen reissupeliin lauantai aamuyöstä kello viisi. Kauden pisimmälle vieraspelimatkalle lähdettiin hyvällä vahvuudella (15 pelaajaa, valmennus+taustat ja tosifani Kimmo "Kapteeni Kivi" Mehtonen) ja innokkaalla mielellä, sillä pelin jälkeen oli tiedossa ilta Oulun toreilla. Menomatkalla luottokuljettajamme "Jyrgen" (nimi muutettu) osallistui valmentamiseen tarjoamalla pelaajille pienen jaloittelun Kärsämäen liikenneympyrässä, kun eturengas lipsahti penkan puolelle. Pitkän ajomatkan jälkeen peliin valmistauduttiin huolellisesti juoksemalla jalat auki. Viimeisen silauksen lataukselle antoi ottelun kuuluttaja haukkumalla meitä Lempäälän Loiskeeksi, mikä sytytti born-and-raised sääksjärveläiset taistoon sarjajohtajaa vastaan.

Ennen tätä ottelua Fc Kemi ei ollut menettänyt pistettäkään kuudessa kotiottelussaan, joten Loiskeella oli mainio tilaisuus palauttaa pohjoisen pojat takaisin routaiselle maan pinnalle. Loiske avasi pelin hienolla maalilla Mikko Järvisen tarjoillessa millintarkan puolen kentän mittaisen chipin el capitano Markus Sairialalle, joka sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan. Valmentajavelho Janne Malmi myhäili mielissään, sillä olihan kyseistä kuviota hiottu peliä edeltävissä treeneissä. Kotijoukkue kuittasi välittömästi nopeasti annetusta vapaapotkusta syntyneellä maalilla. Tämän jälkeen Loiske aloitti sellaisen maalien mättämisen, johon Kemissä on totuttu vain omiensa toimesta. Loiske karkasi 1 - 4 johtoon Järvisen, Elbellerin ja Rimmin osumilla. Tämä oli tarpeeksi Kemin maalivahdin itseluottamukselle ja tolppien väliin vaihdettiin toinen torjuja. Aikalisä ja maalivahdin vaihto toi kotijoukkueen peliin ryhtiliikkeen ja samaan aikaan Loiske joutui varomaan virheitä, sillä kumulatiivisten virheiden tili oli täynnä. Kemi saikin kaksi 10 metrin vapaapotkua, mutta ei onnistunut tekemään maalia niistä. Kemin peli kuitenkin alkoi toimia ja tauolle mentiin tasatilanteessa 4 - 4.

Toisella puoliajalla loiskeen maalille marssi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Lari "Larry" Kotilainen matkanjohtaja\maalivahti Janne Peltosen loukattua nilkkansa ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Jälkimmäisellä puoliskolla Loiske hallitsi hermonsa paremmin, kun taas kotijoukkue täytti virhetilinsä kymmenessä minuutissa. Loiskeelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä jälleen kuskin paikalle 10 metrin vapaapotkusta. Valmennus otti käyttöön villin kortin ja marsitti sitä laukomaan penkiltä kylmiltään Otso "Nalle" Suonpään. Suonpää sijoitti pallon vastaan tulleen maalivahdin ohitse alakulmaan ja juoksi nöyrästi takaisin vaihtoon. Loiske siirtyi 4 - 5 johtoon ja Kemi oli jälleen takaa-ajajana. Takaa-ajo asetelma määritti peliä kokonaisuudessaan, sillä Loiske ei ollut tappiolla kertaakaan. Kotijoukkue tuli tasoihin ja sen jälkeen Loiske karkasi 5 - 7 johtoon Rimmin (vapaapotku) ja Elbellerin (10 m) erikoistilanne maaleilla. Kemi luotti omaan tekemiseensä ja nousikin tastilanteeseen 7 - 7 ilman viidettä kenttäpelaajaa ajassa 38.13. Pelin loppu oli kuin jännittävästä käsikirjoituksesta, kun Jesse Kyrkkö chippasi Otso "supervaihtopelaaja" Suonpään puolittaiseen läpiajoon. Suonpää piti puolustajan irti pallosta ja törkkäsi pelivälineen verkon perukoille maalivahdin jalkojen välistä ajassa 39.35. Lopussa Kemi haki raivoisasti tasoitusta, mutta vierailijoiden onneksi aika loppui kesken. Näin Säänsjärven Loiske päätti Kemin kotivoittojen putken ja lähti voittajana Oulun yöhön.

09:46    0 - 1    Markus Sairiala (Mikko Järvinen)
10:17    1 - 1    Tommy Torvikoski (Keijo Huusko)
11:26    1 - 2    Mikko Järvinen (Markus Sairiala)
11:53    1 - 3    Yasar Elbeller (Mikko Järvinen)
12:37    1 - 4    Ukko Rimmi
16:44    2 - 4    Do Khupeh (Olli Alakärppä)
18:08    3 - 4    Keijo Huusko (Olli Alakärppä)
19:17    4 - 4    Samuli Lätti (Jussi-Esko Berg)

30:01    4 - 5    Otso Suonpää
31:53    5 - 5    Tommy Torvikoski
32:22    5 - 6    Ukko Rimmi (Teemu Heinonen)
33:25    5 - 7    Yasar Elbeller
35:26    6 - 7    Olli Alakärppä (Keijo Huusko)
38:13    7 - 7    Keijo Huusko (Samuli Lätti)
39:35    7 - 8    Otso Suonpää (Jesse Kyrkkö)

Varoitukset ja kentältäpoistot
Koti          14 Keijo Huusko E, 2 Olli Alakärppä A
Vieras     15 Teemu Heinonen A, 4 Tommi Ahola B, 5 Markus Sairiala B

Parhaat pelaajat
Koti            2 Olli Alakärppä, FC Kemi
Vieras     11 Mikko Järvinen, Loiske
 

- - - -

13.1.2015       Loiske - VehU       10 - 6 (3 - 2)

Loiskeen voittoputki sai jatkoa tiistai iltana jossa jalkoihin jäi tällä kertaa VehU.

Ottelun alku oli jälleen hankala kotijoukkueelle ja vieraat siirtyivät johtoon ajasaa 5.28 merkkausvirheen seurauksena. Tästä kuitenkin vain reilu 30 sekuntia myöhemmin Jesse Kyrkkö tasoitti Markus Sairialan syötöstä. Takatolpalle unohtunut vehulainen vei vieraat viimeisen kerran johtoon epäonnistuneen laukauksen jälkeen. Erän lopulla vieraiden törkeä taklauksen jälkeen selecti aseteltiin 6m pilkulle eikä kovan vasurin omaava Yasar Elbeller erehtynyt. Vehulaiset ilmeisesti odottelivat jo ensimmäisen jakson päättymistä kun jäivät tapittamaan omalle puolustusalueelle eikä Markus Sairiala jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kaveri purjehti kentän läpi käytti pallon Mikko Järvisellä ja painoi pallon verkkoon ajassa 19.08. Tauolle mentiin tilanteessa 3 - 2.

Toisella jaksolla alkoikin oranssi vyöry jota VehU ei enään pystynyt pysättämään.
Maalinteon aloitti Riku Rinne ajassa 23.17 Ilkka Leppäsen maagisesta syötöstä takatolpalle. Sitten alkoi Söör Sairiala show. Minuutti edellisestä ja Markus Sairiala tykitti pallon verkkoon Jesse Kyrkön syötöstä.
Ajassa 30.23 oli seuraavan maalin vuoro tällä kertaa selecti upposi maaliin Mikko Järvisen syötöstä.
Tilanteessa 7 - 3 vehulaiset ottivat reikäpaidan kentälle luullen saavan vielä Loiskeen kiinni mutta Markus Sairiala puttasi pallon tyylikkäästi pariin kertaan tyhjään VehU maaliin. Herralle jäätävät 6+1 tehot ja oikeutettu parhaan pelaajan palkinto!
 

05:28      0 - 1    Niko Kuhlberg (Jesse Salminen)
06:05      1 - 1    Jesse Kyrkkö (Markus Sairiala)
08:53      1 - 2    Antti Tapola (Jaakko Laitinen)
18:08      2 - 2    Yasar Elbeller (6m)
19:08      3 - 2    Markus Sairiala (Mikko Järvinen)

23:17      4 - 2    Riku- Matti Rinne (Ilkka Leppänen)
24:54      5 - 2    Markus Sairiala (Jesse Kyrkkö)
27:31      5 - 3    Niko Kuhlberg (Lauri Suhonen)
30:23      6 - 3    Markus Sairiala (Mikko Järvinen)
32:39      7 - 3    Jesse Kyrkkö (Mikko Järvinen)
34:02      8 - 3    Markus Sairiala
34:13      8 - 4    Antti Tapola (Jaakko Laitinen)
35:21      9 - 4    Markus Sairiala
38:23      9 - 5    Ati Mäkelä (Niko Kuhlberg)
39:38      9 - 6    Lauri Suhonen (Janne Lahdenpohja)
39:57    10 - 6    Markus Sairiala (Mikko Järvinen)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti        15 Teemu Heinonen A
Vieras    19 Matias Riikonen A+B=N, 62 Antti Tapola M

Parhaat pelaajat
Koti        5 Markus Sairiala, Loiske
Vieras    9 Jaakko Laitinen, VehU

 

- - - -

4.1.2015       SC Riverball - Loiske       3 - 7 (3 - 4)

Otteluennakossa mainittuun Loiskeen kokoonpanoon tuli jonkin verran muutoksia vielä pelipäivänäkin. Teemu "Reiska" Heinonen oli kuin olikin mukana pelaavassa kokoonpanossa. Tosin hyvään vireeseen päässyt Mikko "Lisandro" Järvinen seurasi ottelun katsomosta käsin yhdessä bussikuski "Jyrgenin" ja fanimatkalle lähteneen Kimmon kera. Kyseinen kolmikko pitikin huolen siitä, että kotijoukkueen katsomonosasta tuttu hoilaaja sai tällä kertaa lehtereillä kunnon vastuksen.

Arpeco OY:n punaisesta paholaisesta jalkautui aamuherätyksen johdosta uninen ryhmä. Kroppakin oli saatava pitkän ajomatkan johdosta kunnolla hereille, joten alkulämmöissä porukka laittoi jalkaa toisen eteen räväkällä tahdilla.

Vieraat olivatkin alussa terävämpinä liikkeellä, kun paluun kokoopanoon tehnyt kaksikko Ilkka Leppänen - Jesse Kyrkkö taiteili avausmaalin. Leppänen pelasi Kyrkön vapaaksi maalin eteen ja kauden viidennen maalinsa iskenyt ex-ACE kiitti. Riverball kuitenkin paineli nopeasti johtoon Ossi Savolaisen viimeisteltyä vastahyökkäyksestä ja Maru Grönroosin pommitettua kaukolauksensa perille maskin takaa. Molemmat joukkueet olivat joulutauon jälkeen avausjaksolla unessa. Loiskeen peleissä harvemmin on tällä kaudella ns. hurlumheimeininkiä nähty, mutta ensimmäisellä jaksolla mentiin päästä päähän pelin tason ollessa alhainen. Oranssipaidat tulivat tasoihin, kun pelikellossa oli 14. minuutti käynnissä. Yasar Elbellerin syöttö vastahyökkäyksestä takatolpalle epäonnistui, mutta "taivaansinisten" veskari ei siihen väliin päässyt ja Leppänen avasi kauden maalihanansa varmalla sijoituksella. Ennakossa povattiin "nalle" Suonpään dominoivaa esitystä ja sellainen myös nähtiin. Koko ottelun targettina kotijoukkueen puolustukselle päänvaivaa aiheuttanut taitava vasuri saikin ansaitun palkintonsa maalin muodossa. Syötön 2 - 3 maaliin tarjoili Kyrkkö. Myös koko sarjan maalipörssiä johtavasta Pylkistä varoiteltiin ennen ottelua. Patrick Kanen pelinumerolla varustettu #88 pommittikin lyhyenä annetun sivurajan ohi Loiskeen maalia vartioineen Janne Peltosen. Ensimmäisen jakson maalitehtailu ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Tommi Ahola scoorasi tärkeän osuman ennen taukoa ja tämä jäikin lopulta ottelun voittomaaliksi.

Toisella jaksolla Loiske alkoi pelaamaan, River jäi jalkoihin eikä päässyt maalipaikoille. Siivittikö vieraat hurmokseen koutsi Malmin tsemppaus tauolla vai tiedostus siitä, että tätä vierasreissua ei turhaan tehtäisi. Ratkaisevan tuntuinen 3 - 5 maali nähtiin nopeasti breikin jälkeen. Markus Sairiala pelasi kulmapotkun maalille, ja melkoisen sähellyksen jälkeen Elbeller teloi nilkkansa ja sai tililleen kauden 8. maalinsa. Eikä aikaakaan, kun kapteeni Sairiala pommitti uskomattoman laakin lyhyestä sivurajasta etuylämummoon. Maalin syöttäjänä jälleen Futsal Ykkösen taitavampi Kyrkkö. Lisämaaleihin oli vierailla vielä paljon saumoja ottelun edetessä, mutta niitä nähtiin vain yksi. Riverballin pelatessa lentävällä maalivahdilla Heinonen haistoi poikittais-syötön ja nakutti komeasti suoraan ykkösestä tolpan kautta loppulukemat 3 - 7 tyhjiin. "Reiskalle" myös kauden avausmaali ja näitä nähtiinkin tänään 3 kpl. Ehkäpä huhuttu sakon napsahtaminen, jos kauden lopussa maalisaldon näyttää nollaa avitti tänään viimeistelyä. Muutenkin 7 eri maalintekijää osoitti, että tulivoimaa löytyy leveältä rintamalta.

Tärkeät vieraspisteet matkasivat Lempäälään ja sarjataulukossa sijoitus pysyi samana. Ottelukierroksella nro. 12 ero Ruutupaitoihin kaventui kolmeen pisteeseen ja takana niskaan hengittävät joukkueetkaan eivät päässeet lähemmäksi liigakarsintoihin oikeuttavaa kolmatta sijaa, jota Loiske pitää vankasti hallussaan. Ensi viikonloppuna scoutataan muiden pelit ensin ja tositoimiin päästään seuraavan kerran vasta tiistaina 13.1, kun Hakkarin hornankattilaan saapuu vierailulle VehU.
 

05:49    0 - 1    Jesse Kyrkkö (Ilkka Leppänen)
07:20    1 - 1    Ossi Savolainen (Riku Kareinen)
08:36    2 - 1    Maru Grönroos (Ossi Savolainen)
13:15    2 - 2    Ilkka Leppänen (Yasar Elbeller)
15:28    2 - 3    Otso Suonpää (Jesse Kyrkkö)
17:38    3 - 3    Sammy Pylkki (Ossi Savolainen)
18:55    3 - 4    Tommi Ahola

21:37    3 - 5    Yasar Elbeller
23:51    3 - 6    Markus Sairiala (Jesse Kyrkkö)
35:12    3 - 7    Teemu Heinonen

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       4 Jarkko Turunen A
Vieras   4 Tommi Ahola A, 18 Otso Suonpää A

Parhaat pelaajat
Koti       22 Anssi Koponen, SC Riverball
Vieras     1 Janne Peltonen, Loiske

 

- - - -

 

20.12.2014       LoPS - Loiske       3 - 4 (2 - 3)


Loiskeen Mikko Järvinen täysin pitelemätön Loimaalla

Loiske päätti sarjakauden ensimmäisen puoliskon voittokkaasti, kun vieraskentällä kaatui Loimaan Palloseura lauantai-illan ottelussa. Mikko Järvinen viimeisteli hattutemppunsa vain viidessätoista minuutissa.

Hirvihovin liikuntahallissa nähtiin jännittäviä tilanteita molempien joukkueiden maaleilla. Laukauksia ei tarvinnut pienessä salissa säästellä, ja vedot viuhuivatkin jo heti keskiviivan jälkeen. Tähän Loiske oli osannut varautua ja peittopelin merkitystä puolustuspelaamisessa osattiin korostaa. Vastustajalla huomattiin olevan hyvin yritteliäs hyökkäysarsenaali, joista vaarallisimpina heiluivat Urim Hoda sekä Aapo ja Tuomas Hakala.

Vierasjoukkue aloitti kuitenkin maalinteon ajassa 10:20, vaikka sitä ennen nähtiin molempien maalien edustoilla kovaa yrittämistä. Maalintekijänä Mikko Järvinen, joka kävi siirtämässä pallon maaliin takatolpalta Yasar Elbellerin hyvästä syötöstä. Vain kaksi minuuttia ehti kulua, kun Härkönen tavoitti pitkällä heittoavauksellaan syvälle vastustajan päätyyn jääneen Järvisen, joka ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan siirsi joukkueensa jo kahden maalin johtoon. Kului kolme minuuttia, niin Jäkä oli jälleen asialla. Kerrassaan taitava kuljetus keskikentältä ja kauniisti ylänurkkaan kiertävä kärkkäri ihastutti sekä omia että vastustajia Loimaan illassa. Loiske antoi kuitenkin liikaa tilaa vastustajalle jakson viimeisellä neljännekselle ja terävään vastahyökkäykseen lähtenyt Tomi Heinämaa syötti poikki kentän Joni Harjalle, joka sisäsyrjällä kavensi tilanteeksi 1-3. Vastustaja pyrki päättämään erikoistilanteensa laukaukseen ja niin myös kulmapotkunsa ajassa 18:30, jolloin Aapo Hakala latasi pelivälineen verkkoon yksinkertaisesta kulmapotkukuviosta, pallo taaksepäin kohti keskialuetta, miehiä maalille ja viuhuva veto maalin nurkkaan.

Loiske oli hieman pettynyt selvän johtoaseman kaventumiseen. Toisella jaksolla maaleja ei nähty vasta kun ajassa 37:02, jolloin puolestaan Loiske osoitti vaarallisuuttaan erikoistilanteissa. Sivurajapotkusta nuori ja uhmakas Ukko Rimmi latasi sydämensä kyllyydestä pallon riman alle ohi maalia vartioineen Jarkko Ihalaisen ja johdatti oranssipaidat hetkellistä helpotusta tuoneeseen kahden maalin johtoasemaan. 40 sekuntia ennen loppua hyvin taistellut kotijoukkue tuli vielä maalin päähän Tuomas Hakalan maalilla. Tukalista loppuhetkistä huolimatta Loiske haki jälleen kerran arvokkaan vierasvoiton valmennusjohtoa tyydyttävällä peli-ilmeellä. Järvisen hyvää virettä osattiin jo otteluennakossakin ounastella, ja mies vastasi odotuksiin.

Nyt Loiske siirtyy ansaitulle joulutauolle ja pelit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen vierasotteluilla Joensuussa ja Kemissä. Loiske-miehistöä kuljettaa tuttuun tapaan Arpeco Oy.
 

10:20    0 - 1    Mikko Järvinen (Yasar Elbeller)
12:21    0 - 2    Mikko Järvinen (Antti Härkönen)
15:21    0 - 3    Mikko Järvinen (Markus Sairiala)
16:49    1 - 3    Joni Harja (Tomi Heinämaa)
18:30    2 - 3    Aapo Hakala (Tuomas Hakala)

37:02    2 - 4    Ukko Rimmi (Mikko Järvinen)
39:21    3 - 4    Tuomas Hakala (Urim Hoda)

 

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       10 Urim Hoda A, 18 Aapo Hakala A
Vieras   5 Markus Sairiala A, 17 Topi Viinamäki A

Parhaat pelaajat
Koti          21 Tuomas Hakala, LoPS
Vieras     11 Mikko Järvinen, Loiske


- - - -

13.12.2014       FC Rauma - Loiske       3 - 4 (0 - 2)

Syysmyrskyä halveksuen starttasi Loiskeen pikkubussi kohta raumaa ykkösen futsal-peliä kohti.. Jo alkulämmittely näytti valmennukselle joka sujui rennossa, mutta päättäväisessä fiiliksessä että peliin ollaan valmiita. Yhden reenin perusteella hiottu puolustustaktiikka toimi täydellisesti, rauma oli aseeton ja jo 4:llä minuutilla Jasun oikean jalan pommi pienestä kulmasta  Ugin syötöstä löysi tiensä pitseihin, maalivahti oli voimaton 0 - 1. 0 - 2 syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä, Elbelleri katkaisi vastustajan syötön, huikea spurtti,  80metriä ja 6 sekuntia myöhemmin pallo oli häkissä! Eli tauolle mentiin tilanteessa Rauma 0 - Loiske 2..

Puoliajalla painotettiin jakson alkua, oma pää puhtaana ja hyökkäykseen iloa ja näin kävikin:
Ajassa  25.31 Loiske siirtyi 0 - 3 johtoon  "Kurahousu" Järvisen kauden ensimmäisellä, mutta sitäkin huikeammalla maalilla, Ukon yllättävä takareisisyöttö, kolme terävää askelta, läpiajoon ja maaginen tsippi ohi maalivahdin! Ajassa 28.16 punaisen kortin saattelemana Manu mauseri lähti ennenaikaisesti suihkuun josta seuranneesta 6-metrisestä Rauma pääsi peliin mukaan, tämän jälkeen 2 - 3 ja 3 - 3 maalit! Huomionarvoista oli että kavennuksen teki Kyrkön suvun lahjakkaampi jäse Jere. Tasoituksen jälkeen joukkueen kapteeni Söör Make totesi "Tasapelillä ei tee mitään" joten ei aikaakaan kuin Loiske niittasi 3 - 4 voittomaalin, Mikko riisti pallon, käytti Makella ja luupasi yli vastaantulevan kassarin vain 28 sekuntia ennen peliajan täyttymistä, huikeeta!!

Asenne ja taistelutahto oli tänään joka jätkällä kiitettävällä tasolla, samalla tekemisellä lähdetään haastamaan Lops loimaalle tulevana Lauantaina jossa tosin Loiske lähtee matsiin selkeänä altavastaavana marraskuun futsalcupissa kärsityn 11 - 5 selkäsaunan johdosta..

Raportoi Mika J. + joukkue

 
04:22    0 - 1    Yasar Elbeller (Ukko Rimmi)
16:09    0 - 2    Yasar Elbeller

 
25:31    0 - 3    Mikko Järvinen
28:16    1 - 3    Niila Asunmaa
29:45    2 - 3    Jere Kyrkkö (Jussi Aalto)
37:29    3 - 3    Jussi Aalto (Kasper Nyholm)
39:32    3 - 4    Mikko Järvinen (Markus Sairiala)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti        20 Juha Saarikoski A, 11 Kasper Nyholm A,
Vieras    24 Jesse Kyrkkö A, 8 Manu Helminen A + H

Parhaat pelaajat
Koti       11 Kasper Nyholm, FC Rauma
Vieras   14 Yasar Elbeller, Loiske

 

- - - -

2.12.2014       Loiske - Zenith       0 - 5 (0 - 2)

Tiistaina Hakkarissa kohtasivat vanhat tutut Loiske ja Zenith.

Loiskeella oli tiedossa kuinka Zenith pelaa ja ottelupalaverissa teroitettiinkin hyvää pelin alkua ja sitä että heitä ei saa päästää johtoasemaan. Lisäksi ex-Loiskepeluri Mikko Merikarin vaarallisuus tiedetään ja hänen kiinni pitämistä painotettiin erikseen.

Kuinka ollakaan kun peli alkoi päästettiin Mikko Merikari nousemaan Loiskeen maalille aivan vapaasti ja tänne hänelle chipattiin pallo sillä seurauksella että 0 - 1 oli tosiasia kun pelikellossa aika näytti ottelua käydyn 1min 40 sekuntia. Zenith peruutti puolustusneliönsä omalle kenttäpuoliskolle ja teki näin Loiskeen aseettomaksi. Loiske piti palloa mutta kunnon laukaisupaikoille ei päästy ja jos päästiin oli siellä aina pinkkipaitainen pelaaja blokkaamassa vetoa. Ajassa 10.45 Zenith vielä lisäsi johtoansa kulmapotkusta ja tähän Loiske valmennus reagoikin aikalisällä. Aikalisällä ei Malmi säästellyt sanojansa vaan antoi joukkueelle täyslaidallisen koittaen näin saada joukkueen heräämään Tiistai-illan peliin ja samalla katsoen olisiko joukkueessa sellaisia pelaajia jotka nyt vaikeassa tilanteessa ottaisivat roolia puoleen tai toiseen. Tämän jälkeen peli tasaantuikin ja puoliajalle mentiin Zenithin 0 - 2 johdossa.

Ensimmäisen puoliajan laukaukset: Loiske 13 ja Zenith 8. Nuo laukaisumäärätkin jo kertovat sen että paikalla oltiin mutta pelissä ei! Lisäksi kakkoskentälle molemmat miinukset.

Puoliajalla teroitettiin seuraavan maalin merkitystä ja koitettiin sytyttää joukkuetta mutta Zenith teki toisen puoliajan alkuun 4 minuuttiin 2 maalia ja pelikellon näyttäessä aikaa 24.08 oli peli siis jo 0 - 4. Loiske pyöritti koko pelin pelaajarulettia yrittäen löytää uutta vaihdetta Zenith muurin murtamiseksi mutta tulos oli tyly. Ajassa 29min rupesi Loiske pyörittämään reikäpaita pelaamista ja tänään tolppia ja ylähirsiä lähemmäsi ei päästy. Muutamat poikittaissyötöistä lähteneet varmat maalit Zenith-vahti torjui tyylikkäästi ja osoitti näinkin Loiskeelle kaapin paikan. Huomion arvoista on se että ylivoimalla eniten vaarallisuutta Zenith maalilla aiheutti Loiskevahti Antti Härkönen ja hänelle tuosta maalinedusmelskaamisesta olisi maalin suonut! Zenith puttasi vielä tyhjiin kuin kruunuksi illallensa 0 - 5 ja peli oli siinä!

Toisen puoliajan laukaukset: Loiske 23 ja Zenith 13. Huomion arvoista että kakkoskentän johtavien pelaajien +/- saldo tästä pelistä oli -4.

Loiskeesta puhtaat valkeat paperit saavat ainoastaan: Markus Sairiala ja Jesse Kyrkkö.
Zenithistä maininnan ansaitsevat Mikko Merikari 1+2 tehoillaan ja varmoja otteita maalissa esittänyt Matias Marjander.

Raportoi Janne Malmi
 

01:40    0 - 1    Mikko Merikari (Juha Puotiniemi)
10:45    0 - 2    Tommi Härkönen (Juha Puotiniemi)

23:18    0 - 3    Markus Vanninen (Henri Karhatsu)
24:08    0 - 4    Tommi Härkönen (Juha Puotiniemi)
39:53    0 - 5    Mikko Lahtinen

Varoitukset ja kentältäpoistot
Koti   
Vieras      25 Juha Puotiniemi A

Parhaat pelaajat
Koti       24 Jesse Kyrkkö, Loiske
Vieras   28 Mikko Merikari, Zenith

 

- - - -

29.11.2014       Loiske - Pori Futsal      8 - 3 ( 4 - 2)

Loiskeheimon poppamies Janne Malmi oli keitelly semmotteet taikajuomat lauantain peliin, ettei porilaisilla ollut ottelussa mitään saumaa pisteille.

Ottelu alkoi juhlallisesti Sääksjärven kultakurkun Pekka Hakalan Maamme laululla, joka olikin komeaa kuultavaa. Loiskeheimo onnittelee Pexiä.
Pelin loppulukemat 8 - 3 kertovat oleellisen, joskin Antti Härkönen joutui maalissa muutaman loistokkaan kopin ottamaankin, mutta ei Antti tänään joutunut parhaimpaansa venymään.
Maalinteon aloitti Loiskeen Jesse Kyrkkö ja siitä sitten edettiinkin tilanteeseen 4 - 0 Topin 2 ja Jasun 1 maalilla, kunnes Porilaiset nousivat peliin mukaan ensimmäisen erän loppuun parilla maalilla mutta se ilo jäi lyhyeksi.

Toiselle puoliajalle Loiske tuli latautuneena ja iskikin Riku Rinteen maalilla alkutahdit Loiskeen ilotulitukselle. Täytynee mainita maaleista ainakin Jasun vaparista maalivahdin yli nostama näppärä kumara upea maali ja Topi Viinamäen hattutemppu ja ansaittu parhaan pelaajan ruokasäkki. Tapahtui myös kauan odotettu ihme kun viime kauden pistepörssin voittaja Mikko Järvinen heräsi vihdoin talviuniltaan syöttäen kolme maalia. Malmi voi hyvillä mielin jatkaa voodoo-nukkejen pistelyä kohti tiistain Zenith kohtaamista sillä peli oli pitkästä aikaa tehokasta ja iloista futsalia.

Mika Järvisestä ei kentällä nähty muuta kuin 15 vuotta vanhat kengät, sillä Loiskeen henkiparantaja Jakke Altonen ei miestä saanut parsittua kasaan mutta sekin riitti maalinteko-ongelmien hoitamiseen. Niin itse pelistä kävi vähän niinkuin usein tuomareille, en nähnyt sitä.

Raportoi Karppisen Pera.


04:55    1 - 0    Jesse Kyrkkö (Mikko Järvinen)
05:33    2 - 0    Topi Viinamäki (Mikko Järvinen)
08:09    3 - 0    Topi Viinamäki (Markus Sairiala)
08:28    4 - 0    Yasar Elbeller (Riku-Matti Rinne)
14:18    4 - 1    Timo Laurila (Lasse Piira)
18:56    4 - 2    Toni Miettinen (Ville Kuusinen)

23:25    5 - 2    Riku-Matti Rinne (Antti Härkönen)
26:54    6 - 2    Yasar Elbeller
31:33    7 - 2    Topi Viinamäki (Mikko Järvinen)
37:00    8 - 2    Samuli Mikkola
38:17    8 - 3    Jarno Haanpää (Ville Kuusinen)


Varoitukset ja kentältä poistot
Koti
Vieras     17 Juha Helander D

Parhaat pelaajat
Koti       17 Topi Viinamäki, Loiske
Vieras   10 Tommi Järvinen, Pori Futsal

 

- - - -

19.11.2014       PJK - Loiske       4 - 2 ( 2 - 1)

Loiske kohtasi niin ikään sarjan kärkikahinoissa kamppailevan PJK:n keskiviikkoillan ottelussa. Pirkkalalaiset rynnistivät voimakkaasti Loiskeen maalin edustalle etenkin ensi jaksolla, mihin Loiske ei tässä ottelussa kyennyt vastaamaan riittävän hyvin.

Ottelun alku oli odotetunlainen: PJK lähti prässäämään melko voimakkaasti Loiskeen kenttäpuoliskolta, ja oli selvää että kotijoukkue tahtoi aikaisen maalin. Puolustuspään työskentely joutui mittariin, sillä juoksuvoimainen kotijoukkue käytti kotisalinsa pinta-alaa paremmin hyödyksi. Loiskeen pohjapelaajana ollut Samuli Salminen toi pallon ylös paikoitellen hienosti, mutta hanakasti hyökkäyksiin lähtenyt PJK sai aikaan Loiskeen pelaajissa tietynlaista varovaisuutta. PJK:n maalihai Markus Lindroos sai 4. minuutin kohdalla pallon rangaistusalueella suojaukseen ja siirsi pelivälineen vikkelälle vasurille, Tomi Tiiralle, joka pääsi nostamaan läheltä pallon verkkoon puolustuksen estelyistä huolimatta. Loiske kuittasi tasoituksen jo muutaman sekunnin kuluttua, kun työteliäs Jesse Kyrkkö pommitti pallon reppuun suoraan ilmasta. Tämän jälkeen Loiske oli ottavana osapuolena ja hyökkäykset alkoivat vyöryä kohti Janne Peltosen vartioimaa Loiske-maalia. Oranssipaidat näyttivät jo selviävän tauolle tasalukemissa, mutta erän loppuhetkillä ”Mauno” Lindroos pääsi vielä harmittavasti tuikkaamaan johto-osuman torjuntaan syöksyneen maalivahdin käsien kautta.

Toiselle jaksolle tuli rauhallisempi, johtoasemaansa tyytyväinen PJK. Loiskeen puolustus ei ollut enää jatkuvassa paineessa, mutta Loiskeen epäonni sai kuitenkin jatkoa, kun PJK:n Valtteri Jaatinen antoi kulmapotkun maalille, josta pallo kimposi Loiske-pelurin pohkeesta omaan maaliin. Huonoa tuuria ei jääty sen kummemmin harmittelemaan, vaan oranssipaidat kavensivat tilanteeksi 3-2 jo ajassa 24:44, Loiskeen maalintekijänä oli jälleen Jesse Kyrkkö, joka oli Loiskeen tämäniltaisen esityksen harvoja onnistujia. Minuutit kuluivat ja satunnaisista paikoista huolimatta ei lisämaaleja hetkeen nähty. Ajassa 32:31 PJK:n Joni Koskinen laukoi tilanteeksi 4-2 epäonnistuneen purun seurauksena. Lukemat jäivät ottelun lopputulokseksi, vaikka Loiske lähti hakemaan kavennusta jo hyvissä ajoin viidellä kenttäpelaajalla.

Loiskeen seuraava ottelu on ensi keskiviikona Loimaalla, jolloin cup-ottelussa vastaan asettuu Ykkösessä pelaava LoPS.

04:02    1 - 0    Valtteri Jaatinen (Markus Lindroos)
04:16    1 - 1    Jesse Kyrkkö (Ilkka Leppänen)
19:44    2 - 1    Markus Lindroos

22:54    3 - 1    Oma maali
24:44    3 - 2    Jesse Kyrkkö (Tommi Ahola)
32:31    4 - 2    Joni Koskinen (Antti-Petteri Mäkinen)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       
Vieras     4 Tommi Ahola A

Parhaat pelaajat
Koti       20 Markus Lindroos, PJK
Vieras   24 Jesse Kyrkkö, Loiske
 

- - - -


15.11.2014       Loiske - LaPo-90       5 - 2 (1 - 2)

Loiske palasi lauantaina Hakkarin upouudelle parketille, kun vastaan asettui Lapo-90 Lapualta. Otteluun valmistauduttiin äärimmäisen huolellisesti, sillä alkulämmöksi tempaistiin tunnin treenit.  Vierasjoukkue saapuikin hieman maltillisemmalla taktiikalla, kun Pääkkösen ohjastama matkailuauto karautti Hakkariin puolisen tuntia ennen peliä. Pelaajat parketille vartiksi hölkälle ja tiedettiin ottelusta tulevan vaikea.

Niinhän siinä tosiaan sitten kävikin ja pelin alkaessa oli kotijoukkue unisempi kuin Tomi Lämsä koskaan.  Ottelun alkuun Patruunatehtaan miehet iskivät välittömästi. Loiske nukkui puolustuksessa ja vieraiden Niko Salo käytti tilaisuuden hyväkseen, kääntö vasurille ja yläkulmaan napsahti, 0-1. Aikaa oli kellossa vasta 01:03, joten karmea alku peliin. Varmasti odotettiin, että maali herättäisi kotijoukkuetta, mutta näin ei käynyt. Hyökkäyspeli oli puskemista ja pallolliset ratkaisut huonoja.  Paikkoja ei meinattu saada Yasar Elbellerin kaukovetoja lukuun ottamatta ja nekin poimi vieraiden pääpatruuna Mika ”Hallu” Halvari.

Ensimmäistä jaksoa palloteltiin eteenpäin tasaisen huonoissa merkeissä.  Peli oli sekaisin ja siitä saatiin oiva näyte ajassa 15:32, kun vieraat iskivät suoraan sivurajapotkusta.  Se ei suinkaan ollut siirto ja veto, vaan jumalauta suora syöttö maalille, aikaa pelaajalla vajaa tunti, haltuun ja maali. Maali oli täysi farssi ja tilanne katastrofaalinen 0-2.  Maali sai aikaan tarvittavan herätyksen ja vielä jakson loppuun saatiin helpottava kavennus, kun Riku Rinne puttasi Reiska Heinosen syötön maalin edustalta verkkoon. Tauolle siirryttiinkin 1-2 tilanteessa.

Toiselle jaksolle valmennus herätteli porukkaa entisestään. Kokoonpanoon tehtiin muutoksia, sekä sovittiin prässääminen ylempää. Tätäkin suurempana tekijänä voidaan kuitenkin pitää vastustajan maalivahdin Halvarin loukkaantumista. Mies nukahti ensimmäisen jakson jälkeen matkailuautoon ja oli kotijoukkueen aika iskeä. Näin myös tehtiin ja prässikin alkoi tuoda tulosta. Pallollinenkin peli parani ja vastustaja oli pakotettu tiputtamaan puolustuksensa entistä alemmaksi.
Hyvistä muutoksista saatiin heti myös tuloksellinen hyöty, kun ajassa 22:07 Kai Jyrkiäinen rymisteli vetopaikalle ja latasi tilanteeksi 2-2. Syöttäjänä kukapas muukaan, kuin 79% syöttötarkkuudella operoinut Reynold.  Tasoituksen jälkeen peli siirtyi täysin kotijoukkueen haltuun ja tilanteita päästiin vyöryttämään Lapuan päätyyn.  Ajassa 30:40 sai myös toinen kenttä tulosta aikaan, kun Ukko” Hirvisaari-  Saarinen” Rimmi pääsi Mikko Järvisen loistavasta esityöstä laukomaan pallon takanurkkaan. Markus Sairiala teki myös oivaa esityötä maaliin, sillä mies jyräsi ansiokkaasti vastustajan maalivahdin maahan, joten torjuminen oli kohtalaisen vaikeaa. Tilanne olikin 3-2 ja avaimet Loiskeella.
Loiske kaunisteli vielä numeroita Riku Rinteen ja Tommi Aholan toimesta, joten loppulukemiksi kirjattiin 5-2.  Vastustajalla oli myös lopussa paikkansa pilkulta ja tyhjä maali, jonka kapteeni Sairiala torjui maaliviivalta. Hieno taisteluvoitto ja jälleen saatiin näyte pelaajaringin leveydestä, sillä pelin ratkaisijat tulivat penkiltä tekemään tulosta.  
Kauan ei ehditä huilaamaan, sillä matka jatkuu jo ensi keskiviikkona 19.11 kohti Pirkkalaa!


01:03    0 - 1    Niko Salo (Jaakko Prinkkilä)
15:32    0 - 2    Juuso Tuomaala (Miika Korpela)
18:19    1 - 2    Riku-Matti Rinne (Teemu Heinonen)

22:07    2 - 2    Kai Jyrkiäinen (Teemu Heinonen)
30:40    3 - 2    Ukko Rimmi (Mikko Järvinen)
34:35    4 - 2    Riku-matti Rinne (Samuli Salminen)
39:39    5 - 2    Tommi Ahola (Yasar Elbeller)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       5 Markus Sairiala A, 2 Kai Jyrkiäinen A, 23 Samuli Salminen A (sähköisessä B)
Vieras   14 Kari Winter A, 5 Juuso Tuomaala A

Parhaat pelaajat
Koti         6 Riku-Matti Rinne, Loiske
Vieras   10 Miika Korpela, LaPo-90
 

- - - -


2.11.2014       Ruutupaidat - Loiske       1 - 3 (1 - 1)

Loiske matkasi tuplaviikonlopun päätteeksi puhtaalla pelillä aloittaneen Ruutupaitojen vieraaksi Vaasan ammattiopiston postimerkiksikin kutsutulle otteluareenalle. Joukkueiden lähtökohdat iltapäivän otteluun olivat joukkueilla hyvin erilaiset: Loiske kärsi edeltävänä päivänä katkeran 1-2 kotitappion hyvin aloittaneelle FC Kemille, kun taas Ruutupaidat kairasi tahtovoiton VehU:sta tehden voittomaalin ajassa 40:00.

Ennen ottelun alkua tunnelma oli vähintään uninen Loiskeen pelaajiston joukossa, mikä ei sinänsä tullut yllätyksenä, koska osa joukkueesta oli nauttinut palautusjuomia hyvinkin myöhään yöhön. Aloituspillin vihellyksen jälkeen koko joukkue oli kuitenkin kärppänä hereillä. Eikä aikaakaan, kun Riku Rinne ujutti pallon vastustajan maalivahdin puikoista Teemu "Reiska" Heinosen syötöstä ajassa 2:24. Tämän jälkeen Ruutupaidat ottivat ottelun hienoiseen hallintaan kovalla liikkeellä ja nopealla pallon liikuttelulla, mutta loistavasti maalilla pelannut Janne "Japa" Peltonen piti huolen siitä, ettei takaiskuja päässyt syntymään. Ainakin hetken. Ajassa 18:03 Ruutupaitojen Pekka Liukkonen tasoitti ottelun numeroiksi 1-1 rajapotkun jälkitilanteesta, jossa yksi jos toinenkin Loiske-peluri konttasi kentän pinnassa.

Puoliajalla Loiske-leirissä kuitenkin punottiin uudet juonet ja pelitaktiikkaa muutettiin hyökkäävämpään suuntaan, mikä johti myös parempiin tilanteisiin vastustajan maalilla. Ja heti toisen puoliajan alkuun Sami Vartiainen puski komeasti Teemu Heinosen millin tarkan kaaripallon verkon perukoille ja Loiske siirtyi 1-2 johtoon ajassa 22:00. Tiukan ottelun tuoksinassa tunteet myös kuumenivat puolin ja toisin ja keltaisia kortteja jaettiin ottelussa peräti kymmenen kappaletta, viisi kummallekin joukkueelle. Loiskeen virheiden myös täyttyessä Ruutupaidat pääsi kokeilemaan Loiske-vahdin refleksejä 10 metrin pilkulta, ja "Japa" kiitti ja kuittasi korjaten marjat talteen. Hetkeä myöhemmin Ruutupaitojen hyökkääjä sai putata jo hetkellisesti tyhjänä olleeseen Loiske-maaliin, mutta kuin tyhjästä, päivän parhaanakin palkittu, Loiske-vahti Peltonen syöksyi pallon tielle estäen lähes varman tasoitusosuman. Ottelun lopulla Ruutupaidat pyörittivät ylivoimalla, mikä tällä kertaa johti ottelun ratkaisuosumaan, kun Loiskeen Eeli Huotari katkaisi vastustajan syötön ja nosti hallitusti pallon tyhjään maaliin ajassa 39:17. Enempää maaleja ottelussa ei nähty ja Loiske matkasi kotiin kolme tärkeää vieraspistettä takataskussa.


02:24    0 - 1   Riku Rinne (Teemu Heinonen)
18:03    1 - 1   Pekka Liukkonen (Lauri Karri)

22:00    1 - 2    Sami Vartiainen (Teemu Heinonen)
39:17    1 - 3    Eeli Huotari

Varoitukset ja kentältäpoistot
Koti       1 Ville Rintala A, 18 Matias Träskbäck A, 25 Tomislav Krstevski B, 28 Joel Sunabacka B, 23 Ludwig Siegfrids A
Vieras   23 Samuli Salminen A, 24 Jesse Kyrkkö A, 14 Yasar Elbeller A, 5 Markus Sairiala A, 12 Eeli Huotari A

Parhaat pelaajat
Koti       1 Ville Rintala, Ruutupaidat
Vieras   1 Janne Peltonen, Loiske
 

- - - -


1.11.2014       Loiske – FC Kemi       1 - 2 (1 - 0)

Loiske sai Hakkarin parketille vieraakseen kaukaa pohjoisesta FC Kemin. Molemmilla jengeillä oli jalkeilla vahvat kokoonpanot, huolimatta tuplaviikonlopusta. Vierailija Kemillä on sunnuntai-iltana peli Turussa FC Persiaa vastaan ja Loiske testaa sarjakärjen kunnon Vaasassa Ruutupaitojen vieraana.

Ottelu alkoi vieraiden vahvalla hallinnalla. Valkopaidat aiheuttivat terävällä liikkeellään jatkuvasti hankaluuksia kotijoukkueen puolustukselle, virhetili täyttyikin nopeasti. Pohjoisen pojilta puuttui kuitenkin varmuus viimeistelyistä. Oikeusmurhalla pelikieltoon Persia pelin ajaksi joutunut Antti "Ana" Härkönen palasi jälleen luukulle ja piti alussa torjunnoillaan myös omalta osaltaan huolen, että peli pysyi maalittomana. Ajassa 6:11 Toba Ahola nappasi kortin huutelusta vaihtopenkiltä, vaikka itse asiassa oranssien iso paha 4 ei ollut se, joka tuomarille törkeyksiä latoi. Muutaman minuutin päästä tämä kostautui, kun tuomari ohjasi Aholan suihkuun toisen keltaisen johdosta. Tämä rike toki oikeutettu, mutta ensimmäisestä jää jossiteltavaa. Kemi alkoi myllyttämään 4v3 ylivoimaansa, mutta vahvan puolustustaistelun päätteeksi vajaamiehinen Loiske täräytti vastahyökkäyksestä maalin. Paluun kokoonpanoon tehnyt Ilkka "Pommittaja" "Rainbow flick" Leppänen pelasi Yasar "Jasu" Elbellerin läpiajoon, joka tsippasi vasurillaan pallon takakulmaan ohi työttömänä olleen kassarin. Pienen boostin kotijoukkue maalista sai, mutta ennen taukoa lähempänä tasoitus kuitenkin oli. Virheiden tullessa täyteen Härkösen torjuntavirettä testattiin kahdesti 10m pilkulta. Molemmat kilpistyivät torjuntaan ja taukoa lähdettiin viettämään 1-0 lukemissa.

Toinen jakso sujui tasaisissa merkeissä. Tällä kertaa vieraat keräsivät enemmän rikkeitä. Mm. ex maju -ja ammattipeluri Keijo Huusko näki keltaista esitellessään ulkomailla opittuja näyttelemisen taitojaan. Mutta noin 5 minuuttia ennen loppua jälleen kyseenalainen vihellys ja Huusko tykitti pienen siirron jälkeen vapaapotkusta Selectin tolpan kautta maaliin. Iiro Vanha vei Olli Alakärpän syötöstä vieraat johtoon nopeasti edellisen jälkeen. Vaarattoman näköinen luuppi maalille sivurajan jälkeen yllätti puolustuksen ja ohjattiin mukavasti mökää pitäneen kotiyleisön harmiksi maaliverkkoihin. Vahvimpien tornarien mukaan kyseessä olisi ollut jopa oma maali. Johdosta tappioasemaan 57 sekunnissa eikä Loiske tästä enään noussut. 4 minuuttia reikäpaidalla 5v4 ylivoima pyöri, mutta vain muutama maalipaikka syntyi ja näin pisteet matkaavat Kemiin, silloin kun sarjakakkosena nyt majaileva poppoo sinne joskus maanantain puolella palaa.
Tappion myötä Loiske majailee sarjan ylemmässä keskikastissa 5 pistettä sarjaa johtavasta Ruutupaidoista.

11:32    1 - 0    Yasar Elbeller (Ilkka Leppänen)

34:29    1 - 1    Keijo Huusko (Iiro Vanha)
35:26    1 - 2    Iiro Vanha (Olli Alakärppä)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti       4 Tommi Ahola B+A=N, 16 Sami Vartiainen A
Vieras   14 Keijo Huusko A, 7 Henri Louste B, 2 Olli Alakärppä A

Parhaat pelaajat
Koti       1 Antti Härkönen
Vieras   19 Iiro Vanha
 

- - - -


26.10.2014       FC Persia - Loiske       3 - 4 (0 - 2)

Loiske matkasi Turkuun persian vieraaksi. Odotettavissa oli tiukka vääntö ja semmoinenhan siitä tulikin. 1. puoliajalla Loiske ehkä hienoisesti piti peliä hallussaan mutta vaarallisiin maalipaikkoihin vähäisesti päästiin. Siitä kertoo myös se, että Loiskeella oli ensimmäisellä puoliajalla vain kuusi laukausta vastustajan maalia kohti. Mutta ajassa 6:12  Jasu Elbeller ja Riku Rinne sommittelivat Jasun kutosen viivan tuntumaan tekopaikkaan  ja Jasu sijoitti pallon maalintekijän varmuudella yläriman alle yli maalivahdin ja peli oli 1 - 0. Tämän maalin jälkeen Persia otti pienen hallinnan pelistä, mutta ei Persiallakaan ollut 1. puoliajalla vaarallisia maalintekopaikkoja. Ja kaikki vedot mitä Loiskeen maalille tuli, Janne ”Japa” Peltonen otti varmasti kuin marjat kiinni. Loiske vielä osui puoliajan loppupuolella, kun ajassa 14:27 Jasu syötti Jesse Kyrkön maalintekoon. 2 - 0 lukemissa siis mentiin puoliajalle.

 

Toinen puoliaika olikin sitten jatkuvaa taistelua molemmissa päissä. Loiske ei saanut peliään rullaamaan Persian prässin takia ja Loiske joutui turvautumaan pitkiin avauksiin. Ehkä tästä syystä Loiske joutui pelaamaan selvästi puolustusvoittoisampaa peliä. Kotijoukkue kuitenkin rankaisi heti erän alkuun ja peli oli todella sekavaa aika – ajoin. Mutta ajassa 32:14 Riku Rinne pääsi puttaamaan pallon lähietäisyydeltä pallon Persian maaliin tilanteeksi 3 - 1 ja Rikun pisteputki jatkuu tasaiseen tahtiin. Tähän maaliin ei löytynyt syöttäjää.  Kun peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, Persia alkoi pelaamaan viidellä pelaajalla. Persia saikin maalin ajassa 36:30. Vahva taistelu kuitenkin palkittiin sillä Markus ”Make” Sairiala pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin kun peliaikaa oli enää kaksi minuuttia jäljellä. Persia sai vielä maalin puoliminuuttia ennen päätös-summeria mutta Loiskeelle erittäin hyvä vierasvoitto.

Voitto tuli koko joukkueen hyvällä asenteella ja joka jätkän suurella taistelutahdolla. Loiskeen pelit jatkuvat ensiviikonloppuna, kun lauantaina Hakkariin vastaan tulee pitkän bussimatkan matkustanut FC Kemi ja sunnuntaina Loiske matkustaa Vaasaan Ruutupaitojen vieraaksi.


06:12    0 - 1 Yasar Elbeller (Riku Rinne)
14:27    0 - 2 Jesse Kyrkkö (Yasar Elbeller)

21:23    1 - 2 Ali Al-Take (Kingsley Ozegbe tai Makwan Ahmadi, kumman ne nyt lopulliseen laittaa, oma muistiinpano on jälkimmäinen)
32:14    1 - 3 Riku Rinne
36:30    2 - 3 Makwan Ahmadi (Omar Razaqi)
37:59    2 - 4 Markus Sairiala (Riku Rinne)
39:32    3 - 4 Emdad Palani (Kingsley Ozegbe)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti            
Vieras        4 Tommi Ahola E, 24 Jesse Kyrkkö A, 5 Markus Sairiala A

Parhaat pelaajat
Koti             3 Amirkhani Kuresh, FC Persia
Vieras       14 Yasar Elbeller, Loiske
 

- - - -


19.10.2014       VehU - Loiske        2 - 2 (1 - 2)
 

Lokakuisen synkkänä iltana Loiske matkusti Ylöjärvelle sarjanousija Vehmaisten Urheilijoiden vieraaksi. Kautensa hyvin aloittanut Loiske aloitti ottelun vahvasti hallitsemalla ottelun alkua. Ajassa 08:52 Loiske siirtyikin johtoon, kun Rimmin suvun Ukko (James) laukoi pallon vastustamattomasti alanurkkaan, esityön maaliin teki kauden kolmella maalilla aloittanut Riku-Matti Rinne. Ajassa 18:59 Loiske siirtyi ansaitusti 0-2 johtoon, kun Yasar "Jasu" Elbellerin tulinen vasuri painui verkon perukoille, syöttöpiste jälleen Rinteelle. Ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkue kavensi nopealla vastahyökkäyksellä tilanteeksi 1-2.

Toinen puoliaika alkoi tuomareiden täydellisellä sekoamisella. Loiskeen maalissa loistavia otteita esittänyt Antti "Härski" Härkönen ajettiin ulos suoralla punikilla, hänen pelattuaan palloa kädellä rajan ulkopuolella. Tilanteesta olisi ehdottomasti riittänyt varoitus, koska mikään maalinteko yritys ei ollut kyseessä eikä VehU:n pelaajia ollut lähimainkaan.  Loiskeen puolustus taisteli alivoiman uhrautuvasti Markus "Sir Make" Sairialan johdolla ja vielä kun Loiskeen oma poika Janne "Japa" Peltonen teki tukun maailman luokan torjuntoja näytti pisteet matkaavan Sääksjärvelle. Ottelua ollessa pari minuuttia jäljellä kotijoukkue kuitenkin onnistui reikäpaidalla pelatessaan tasoittamaan tilanteeksi 2-2. Ottelu myös päättyi noihin lukemiin, joten tuliaisiksi ei tarttunut kuin yksi piste vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla. Loiskeen pelit jatkuvat viikon päästä, kun joukkue matkustaa Turkuun FC Persian vieraaksi.08:52    0 - 1    Ukko Rimmi (Riku Rinne)
18:59    0 - 2    Yasar Elbeller (Riku Rinne)
19:46    1 - 2    Niko Kuhlberg (Teemu Hannula)

38:34    2 - 2    Jyri Harju (Tomi Vikman)

Varoitukset ja kentältäpoistot
Koti       3 Aleksi Haaramäki A, 10 Teemu Hannula A
Vieras   1 Antti Härkönen K, 5 Markus Sairiala A

Parhaat
Koti       2 Niko Kuhlberg, VehU
Vieras   5 Markus Sairiala, Loiske

 

- - - -


10.11.2014       Loiske - SC Riverball        4 - 3 (2 - 2)

Vihdoinkin käynnistyi kausi 2014-2015, kun Loiske sai vieraita Joensuusta. Ottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa vieraiden keskittyessä vastahyökkäyksiin. Ajassa 2:02 vieraat siirtyivät johtoon Loiskeen harhasyötöstä. Kauaa ei kotijoukkue kuitenkaan takaiskumaalia murehtinut vaan viimeisen päälle hiottu rajapotkukuvio toi Loiskeen tasoihin, maalintekijänä kunnostautui paluun oranssipaitaan tehnyt Riku Rinne Yasar "Jasu" Elbellerin oivaltavasta syötöstä. Ajassa 4:56 kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon hienon sommitelman päätteeksi, Rimmin suvun Ukko (James) tarjoili maalin eteen täysin vapaaksi jääneelle Manu Helmiselle jolla oli helppo työ putata pallo tyhjiin. Tauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta vieraiden tasoittaessa hetki ennen loppua.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue lähti päättäväisesti hakemaan täyttä pistepottia. Ajassa 22:48 kotijoukkue saikin ansaitun johtomaalinsa, kun Jasu tarjoili puolesta kentästä upean crossin kohti takatolppaa nousseelle Jamesille, joka kliinisesti viimeisteli suoraan ilmasta. Markus "Sir Make" Sairiala vei kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 4-2 johtoon viimeisteltyään upean syöttökuvion päätteeksi vapauttavan osuman, esityön teki Mikko "Jäkä" Järvinen. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua! Ajassa 38:36 vieraat pääsivät kuitenkin vielä kaventamaan reikäpaidalla pelatessaan tilanteeksi 4-3. Loiske kesti lopun  Antti "Ana" Härkösen johdolla, joka teki lopussa tukun niitä kuuluisia paraatipelastuksia. Pisteet jäivät siis Hakkariin 4-3 tuloksella ja runsaslukuinen yleisö sai naatiskella kotijoukkueen voitosta..!

Mutta nyt hyvä lukija on aika toivottaa, VOITTOISAA ILLANJATKOA..!!!
 

02:02    0 - 1    Ossi Savolainen
03:08    1 - 1    Riku Rinne (Yasar Elbeller)
04:56    2 - 1    Manu Helminen (Ukko Rimmi)
18:23    2 - 2    Sammy Pylkki

22:48    3 - 2    Ukko Rimmi (Yasar Elbeller)
32:46    4 - 2    Markus Sairiala (Mikko Järvinen)
38:36    4 - 3    Riku Kareinen (Maru Grönroos)

Varoitukset ja kentältä poistot
Koti          8 Manu Helminen A, 4 Tommi Ahola A
Vieras      

Parhaat pelaajat
Koti          14 Yasar Elbeller, Loiske
Vieras        8 Maru Grönroos, SC Riverball

HOX!! Ottelun videokooste >>täällä

- - - -


Harjoitusottelu    Apian liikuntahalli
23.9.2014       MadMax - Loiske        3 - 3 (1 - 0)

Loiske kiri tasoihin harjoitusottelussa

Loiske kohtasi harjoitusottelussa Valkeakoskella liigaan valmistautuvan MadMaxin. Loiske kampesi ottelun loppuhetkillä tasalukemiin, mikä varmasti antaa lisäpuhtia joukkueen harjoitteluun kauden kynnyksellä.

Ottelun alku oli tunnustelua puolin ja toisin. Vaarallisiin maalintekopaikkoihin ei päästy ja vedot viuhuivat reilusti ohi maalin. Kotijoukkue osoitti aktiivisuuttaan laukomalla selvästi enemmän kuin vierasjoukkue Loiske. Vedot lähtivät kuitenkin heikoista sektoreista eikä niistä näyttänyt olevan todellista uhkaa Loiskeen maalilla ensi kertaa esiintyvälle Lari Kotilaiselle. Loiskeesta yritteliäin ensi jaksolla oli Jasu Elbeller, joka antoi aika ajoin vasurinsa puhua varsin ennakkoluulottomasti. Mad Maxeihin täksi kaudeksi siirtynyt Mikko Långvik pyrki laukomaan kovin hanakasti kohti Loiske-maalia ja lopulta yritys palkittiin, sillä oikean jalan kova kuti löysi tiensä verkon perukoille ajassa 17:05.

 

Mad Max ei hellittänyt tahtiaan toiselle jaksolle siirryttäessä ja Kotilainen Loiskeen maalilla sai olla tarkkana. Jo muutaman minuutin jälkeen viuhui jälleen laukaus, josta seuranneesta irtopallosta pääsi  kotijoukkueen Jesse Collin työntämään pelivälineen verkkoon ja lisäämään kotijoukkueen johtoa. Tämän jälkeen puntit tasoittuivat ja Loiske sai luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Ajassa 32:33 Markus Sairiala latasi rangaistusalueen rajalta pallon pussiin vastustajan estelyistä huolimatta ja kavensi tilanteeksi 2-1. Kun Kotilainen Loiskeen maalilla teki tyhjäksi Maxien aikeet lisämaaleista torjumalla muutaman vaarallisen ylivoimahyökkäyksen, Loiske alkoi päästä yhä paremmin kiinni pelin juonesta. Maxit siirtyivät kuitenkin vielä 3-1 johtoon Långvikin onnistuessa toistamiseen. Loiskeen päävalmentaja Janne Malmi otti viidennen kenttäpelaajan kentälle, kun ottelua oli vielä pelaamatta kolmisen minuuttia. Ykköskentän Järvinen-Elbeller-Rimmi-Sairiala sekä viidentenä pelaajana kentälle tullut Manu Helminen ottivat ohjat käsiinsä. Laadukas syöttötyöskentely poiki avopaikan Elbellerille aivan maalin nurkalle ja Loiske pääsi jo maalin päähän. Eikä kulunut kauan tästä, kun Sairiala vuorostaan itse näytti koskilaisille loiskelaista periksiantamattomuutta jo illan toisella osumallaan. Näin viime minuuttien kaksi maalia siivittivät Loiskeen tasatulokseen 3-3 Mad Maxin vieraana.


 

- - - -


Liittocup 1. kierros Pirkkalan Vapaa-aikakeskus
20.9.2014       Leijona Futsal – Loiske     7 - 2 (1 - 0)

Loiske matkasi Pirkkalaan Liittocupin merkeissä. Futiksen Kutosen päätöskierros söi pari miestä kokoonpanosta, mutta hyvällä nipulla lähdettiin silti matkaan. Vastaan asettui nimenvaihdoksen kokenut Leijona Futsal. Leijonilla debyyttinsä tekivät uudet serbialaisvahvistukset, jotka vahvalla toisen jakson panoksellaan ratkaisivat pelin liigajoukkueen hyväksi.

Ensimmäinen jakso oli oranssipaidoilta hyvä ja maalipaikkoja saatiin luotia. Ilveksestä Leijoniin siirtynyt maalivahti Kallioinen kuitenkin hoiti tilanteet tyylikkäästi. Krstic niittasi 1 - 0 maalin pallonmenetyksen jälkeen ja näissä lukemissa mentiinkin tauolle.

Toinen jakso alkoi Loiskeen kannalta huonosti. 2 virhettä ensimmäiseen minuuttiin ja Kaasalaisen hieman epäonnistunut laukaus vapaapotkusta löysi tiensä muurin läpi ohi hyvin pelanneen Antti Härkösen. Kahden maalin tappioasemassa sääksjärveläiset oltiin pakotettu avaamaan peliään ja myös ns. lentävä maalivahti otettiin käyttöön, kun Härkönen nousi viidenneksi pelaajaksi hyökkäyksiin. LeFu kuittasikin tyhjiin ratkaisevan tuntuisen kolmannen maalin. Loiske sai maalinsa ylivoimalla, kun Lingman lähetettiin punaisella kortilla suihkuun torjuttuaan panssarimies Elbellerin (tuleva korpraali) maaliin menossa olleen laukauksen. Viime kauden Ykkösen pistepörssin voittaja Mikko Järvinen onnistui ylivoimalla Ugi Rimmin syötöstä. Mikko kuittassi samalla työtapaturman, kun maalille vaihdettu Laine nappasi 6m rankkarin kiinni hetkeä aikaisemmin. Ukko latasi vielä viimeisellä minuutilla pallon maalin kattoon Sir Maken syötöstä. Kaveri onnistui kuitenkin toisella jaksolla kuudesti ja näin Loiskeen matka liittocupissa tyssäsi yhteen otteluun. Loppulukemat 7 - 2.

Tappiosta huolimatta paljon positiivisia asioita jäi kuitenkin käteen. Vahvistunut liigaryhmä oli hyvä haaste hyvin reenanneelle Loiskeen porukalle. Oma peli näytti ajoittain mallikkaalta. Tälle kaudelle uutena mukaan tullut Samuli Mikkola pelasi lupaavasti kakkosketjun linkkinä ja oli ainoa, joka ei jäänyt +-tilastossa miinukselle.