2018-19

 

 

- - - -

23.2.2019       Loiske - KP-V Monkulat

 

Lauantaina 23.2 Hakkarin hornankattilaan saapui vieraisille Monkulat kaustisilta lähtökohdat otteluun olivat kovin erilaiset joukkueilla Loiske oli aloittanut kautensa ensimmäisen kierroksen jälkeen kun taas Monkulat  olivat lopettaneet kautensa ensimmäisen kierroksen jälkeen...

Loiske on saanut taakseen jälleen "sikakatsomon" joka on siivittänyt Loiskeen voittojen tielle kotiluolassaan.

Monkuloilta tiedettiin varoa kapellimestari ojalan otteita ja vaarallisia erikoistilanteita.

Peli itsessään oli molemmilta joukkueilta aika vaatimatonta ja sekavaa ehkä hienokseltaan Loiskeen hallintaa.

Loiskeen avaus- ja voittomaalista vastasi Reiska viileällä sijoutuksella verkon perukoille.

2-0 maalin viimeisteli Make johon Ilpo tarjoili millimetrin tarkan syötön vastustajan putkista.

3-0 maalissa Loiske karkasi ylivoimahyökkäykseen joka oppikirjamaisesti toteutettiin Sampon syöttäessä ja Alin viimeistellessä.

4-0 iski Make tällä kertaa syötön tarjoili Arvikainen tuo futsal-kenttien maaginen taikuri joka tähän otteluun teki paluun oranssipaitaan pelisilmä ei ole mihinkään kadonnut sen sai runsaslukuinen kotiyleisö ilokseen huomata.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet loivat tilanteita mutta molemmat maalivahdit pelasivat loistavasti.

Mako Loiskeen maalilla oli erinomainen myös Mako teki paluun loiskepaitaan ja juhlisti sitä nollapelillä loistava esitys makolta ja näin loiskeelle 4-0 voitto jännittävässä taistelussa sarjapaikasta.

Kauden toinen nollapeli semmoseen loiske leirissä ei oikeen olla totuttu...

 

- - - -

15.2.2019       Riemu - Loiske

 

- - - -

9.2.2019       Loiske - EBK
 

Lauantaina 9.2 saapui Hakkariin Espoolainen EBK elintärkeään peliin Loisketta vastaan.

Loiskeen taktiikkana oli pitää Korhosen poika kurissa! Se toimikin hyvin sarjan maalipörssin voittoa tavoitteleva kaveri iski vain kahdesti.

Loiskeen peli rullasi mainiosti tekeminen oli vahvaa ja tahtotila korkealla...

Alusta asti oli selvää että tärkeät 3 pistettä jäisivät kotijoukkueelle.

Lopulta Loiske nautiskeli 13 - 4 voiton kirkkaimpana tähtenään Sulkko joka kirjautti 4 maalia ja jokusen syötönkin loput maalintekijät ja komeat maalit kannattaa väijyä koosteesta joita Eero Latukka on ansiokkaasti tehnyt loiskeen kotipeleistä siitä iso kiitos Eerolle!

Taistelu sarjapaikasta jatkuu kiivaana...

 

- - - -

2.2.2019       SC Riverball - Loiske

 

 

- - - -

26.1.2019       Loiske - FC Rauma

 

27. joulukuuta joulutauon aikana Loiske kävi kriisipalaverin. Vain seitsemän pistettä syyskierroksen kahdestatoista ottelusta kertoi kaiken tarvittavan.

Sairialan Makehan valoitti tuolloin mielikuvaansa tulevasta syyskierroksesta: ”Jätkät nousee nyt suosta ja ovat yhdessä voittamattomia, siis kuin jossain hollowood-elokuvassa.” Kukilla tanssimista kierroksen ensimmäiset pelit eivät kuitenkaan olleet. Ensiksi Zenithiltä lähes kaksinumeroisin luvuin takkiin ja tämän jälkeen säälitasapeli ACE:sta.

Sittemmin Loiske on istuttanut peliinsä uusia murtautumiskuvioita, jotka ovat parantaneet esitysten tasoa roimasti – osoituksena voitot PTU:sta ja Raumasta. Toisaalta, molempien otteluiden kokoonpanojen ulkopuolelle on jopa jäänyt pelaajia, valmentajilla on siis todellakin ollut mistä valita. Aivan kuin hekumoiva mielikuva suosta nousemisesta olisi käymässä toteen…

Sitten itse Rauma-peliin:

Rauma luovutti pelin alkuhetkiltä lähtien tahtipuikon Loiskeelle ja vetäytyi itse ns. kilpikonnapuolustukseen. Loiske hyödynsi pallonhallinnan ja koetteli moneen otteeseen maalia tukevia tolppia sekä Aleksi Kuusenmäkeä, joka kuitenkin kannatteli joukkuettaan luotettavasti. Puolestaan kurinalaisesti puolustanut Rauma sai luotua muutamia erittäin vaarallisiakin pistohyökkäyksiä, jotka Loiskeen maalivahti Ville Mansikkamäki onnistui nollaamaan. Maalipaikkoja vertailtaessa voisi kotijoukkueen laukaisukartan saaneen reilusti paremmin väriä.

Toisella puoliajalla alkoi raumalaisten hermot pettää ja puolustus rakoilla. Yhdestä näistä raoista tuikkasi Loiskeen kuuma pelaaja Tommi Ahola joukkueensa johtoon 36. peliminuutilla. Tämän jälkeen Rauma siirtyi käyttämään liivipelaajaa, ja loikin yhden erittäin vaarallisen maalipaikan, joka kotijoukkueen onneksi kariutui heikkoon viimeistelyyn. Tämä kostautui raumalaisille, kun Mikke Litmanen ja Ali Al-Zubeidi varmistivat tilanteen ensiksi 2-0:aan ja sitten 3-0:aan. 

Ottelun kuumimmista tilanteista tulee kooste Loiske videojakelu -youtubekanavalle.

- - - -

19.1.2019       Loiske - PTU

 

PTU pelin alla Loiskeen valmennus oli kiperän ja uuden tilanteen edessä kokoonpanosta pitäisi tiputtaa pari pelaajaa...

Mitä ihmettä tämmöisessä tilanteessa tehdään mietti valmennus.

Valvottujen öiden ja lukuisien futsal kirjojen oppien jälkeen valmennus sai kuitenkin ennennäkemättömän tilanteen haltuunsa.

PTU pelistä tulikin sitten Tommi "Toba" Aholan näytöstä, molemmat polvet sökönä Toba pommitti 37 kertaa kohti maalia tehden kolme häkkiä ja yhden normaali suorituksen kun kymppi metrinen suuntautua tiiliseinälle kauaksi kohteesta.

Loiske taisteli ja puolusti hyvin ja jälleen kerran Loiskemolari Mansikkamäki oli mies paikallaan...

PTU:n Laaksonen näytti että maalinteko on kuin pyörällä ajo jonka nuorena oppii sen vanhana taitaa...

Maalintekijä iski tällä kertaa kahdesti ja PTU-kapteeni Grönholm kerran mutta se ei auttanut koska Loiskeelta myös Sulkko iski kahdesti Leppänen kerran ja Ahola kolmesti näin kolme pistettä jäi sääksjärvelle lukemin 6-3

Ilahduttavaa loiskeen otteissa on ollut hymyn ja taisteluilmeen löytyminen sekä nuorten potentiaalisten pelaajien nousu tasolleen erityisesti Mikke, Sampo ja Ali  ovat alkaneet lunastamaan odotuksia joita heitä kohtaan ennen kauden alkua ladattiin.

 

- - - -

11.1.2019       ACE - Loiske

 

Oranssi heimo oli viettänyt ehtoon kriisipalaverissa jossa päätettiin alkaa taistelemaan sarjapaikasta ja tätä päätöstä lähdettiin toteuttamaan Tamppi-Areenalle ACE:n vieraaksi.

Loiskeella olikin ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokoonpano täynnä tai näin heimopäällikkö Aki Lehtinen ainakin luuli...

Ilmeisesti rauhanpiippujen sisältö oli kuitenkin vääränlaista sillä peli päivän aamuna tippui neljä heimolaista kokoonpanosta erilaisten hallusinaatioiden takia ja kaksi paikalle saapunutta olivat kovasti no ei pelikuntousia.

Itse peli oli ACE:n hallintaa ja Ville Mansikkamäki Loiskeen maalilla joutui jatkuvasti venymään parhaimpaansa.

Loiske keskittyi hämäämään vastustajaa lukuisilla harhasyötöillä mutta jostain kumman syystä tämä ei toiminut.

Loiskeen haparoidessa ACE iski, nopea tuikkaus ja peli 1-0. Peli jatkui ACE:n hallinnassa ja nopen iskun jälkeen ACE siirtyikin 2-0 johtoon Jumiskon toimesta joka taitavana ja nopeana pelaajana oli jatkuvasti Loiskeen riesana.

Toisella jaksolla Loiskeen vaikea peli jatkui Loiske kyllä taisteli mutta peli ei vaan yksinkertaisesti toiminut...

Muhammed Alin pikkuveli pelkkä Ali ei ollut tähän tyytyväinen ja karkasi ACE:n vartioinnista ja iski 2-1 kavennuksen kuin varkain.

Loiske sai myös 6m pilkun mutta sen Loiske-kapteeni sössi totaalisesti.

Onneksi aivan lopussa kun Loiske pyöritti peliä reikäpaidalla iski Reiska joka on tehnyt myöhästelystä taidetta komean maalin aivan ylämummoon ja näin pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että ACE oli parempi ainoastaan huono viimeistely ja pinsiön taimitarhalta hankittu zenmäisyys Loiske veskari Mansikkamäen otteissa pelasti pisteen loiskeelle

 

- - - -

6.1.2019       Loiske - Zenith

 

Uusi vuosi ja vanhat kujeet

Loiske hävisi helsinkiläiselle Zenithille jaksoluvuin 0-2. Ensimmäisellä jaksolla Zenith karkasi neljän juoksun johtoon jo ensimmäisellä vuoroparilla. Loiske ei saanut missään vaiheessa erää sisäpeliään, eikä myöskään ulkopeliään toimimaan. Oransseille pientä lohtua toi yksi juoksu vieraiden lukkarin haparoidessa. Jakso päättyi vieraiden ansaittuun 1-5 voittoon.

Toisella jaksolla Loiske yritti näpyillä saada miehiä pesille, mutta se ei onnistunut. Vastustajalla puolestaan kenttä rullasi ja juoksuja tuli jakson aikana yhteensä neljä kappaletta. Loiskeen kunnariyritykset lensivät laittomiksi ja käryjä tuli turhan helposti. Toinen jakso päättyi siis Zenithin 0-4 voittoon. Kahden jaksovoiton myötä supervuoroparia ei tarvittu tässä ottelussa ja helsinkiläiset lähtivät matkoihinsa Hakkarista.

Pelin parhaina pelaajina valittiin molemmista joukkueista eniten juoksuja tuoneet pelaajat. Palkinnoksi he saivat kassillisen pullaa. Sää pelipäivänä oli mainio.

 

- - - -

15.12.2018       ToPV - Loiske


Lauantai iltana Torniossa 15.12.2018 kohtasivat miesten ykkösessä kotijoukkue ToPV ja vierasjoukkue Loiske. Pallonhallinnan pelissä hoiti kotijoukkue, mutta Loiske kapeasta miehityksestä huolimatta ei tehnyt kotijoukkueen pelaamisesta helppoa. Molemmilla puolilla tolpat kolisivat, mutta ottelun loputtua peli päättyi ToPV:n hyväksi lukemin 4-1.

 

- - - -

8.12.2018       Loiske - AS MOON


Loiske sai Joulukuun toisena viikonloppuna vieraita Pohjoisesta päin kun Raahesta tuli AS Moon.

Ja toden teolla tulivatkin, sillä joukkue aloitti terävästi ja näytti heti alusta asti, että he ovat tulleet hakemaan pisteet mukaansa. Loiske taas oli hyvällä nipulla liikkeellä, kun penkilläkin odotti vielä kolme kaveria mahdollisuutta. Mutta toista oli pelin alku...

Joukkue oli uninen, löysä ja haluton. Moon iski jo viidennellä minuutilla ensimmäisen maalinsa, kun omat kaksinkamppailut hävittiin ja Moon sai toimitettua palloa maalille, josta olikin helppo iskeä sisään.

No, kauaa ei kestänyt kun Moon iski nopeaan tahtiin 2-0 ja 3-0 maalit - JA LOISKEEN OMISTA VIRHEISTÄ, joihin ei vain yksinkertaisesti ole varaa tällä tasolla. Näihin lukemiin päättyikin eka puoliaika.

Toiselle puoliajalle valmennus toteutti muutaman vaihdon ja piti herättelevän puheen kopissa, joka selkeästi herättikin joukkuetta.

Ero ensimmäisen ja toisen puoliajan välillä oli kuin yöllä ja päivällä. Joukkue heräsi selvästi toiselle puoliajalle, johon tultiin täysin erilaisella asenteella. Nyt näkyi pirteyttä ja enemmän halua tehdä töitä joukkueen eteen.

Toinen puoliaika oli hyvin Loiskeen hallussa ja palkinto siitä tulikin 8. minuutilla, kun Ilkka ’Ile’ Leppänen iski pallon nätisti ja tarkasti kääntölaukauksella vasempaan alanurkkaan. Tähän täytyy todeta, että kuvio oli sovittu ja hyvin toteutettu, mikä varmasti lämmitti valmentajienkin mieltä.

Maalin jälkeen joukkue sai hyvän menon päälle ja Moon pakotettiinkin kolmeen virheeseen viiden minuutin sisään. Hyvää momentumia ei pystytty kuitenkaan valitettavasti hyödyntämään maalien merkeissä...

Tilanteen ollessa sama, valmennus päätti ottaa viidennen kenttäpelaajan käyttöön. Ylivoimapeli ei valitettavasti lähtenyt oikein käyntiin, ja vastustaja rokottikin virheestä vielä yhden maalin verran.

Näin pelin lopputulos 1-4, mutta toinen puoliaika kuitenkin 1-1, joka oli täysin voitettavissa. Joukkue ja valmennus ottaa varmasti toisesta puoliajasta hyviä asioita huomioon.

Toinen puoliaika osoitti kuitenkin, että parempaan pystytään kunhan asenne ja halu ovat kohdillaan. Tämän lisäksi sovittuja ja reenattuja asioita on pystyttävä toteuttamaan vielä paremmin peleissä.

Ensi viikolla tilanne ei helpommaksi mene, kun luvassa on vieraspeli Pohjoiseen Tornioon. Tornio panostaa vahvasti ja joukkue onkin hankkinut pari uutta peluria, jopa liigakokemuksellakin olevia.

Tästä huolimatta Loiskeella on täydet mahdollisuudet, kunhan joukkue lähtee samalla hyvällä pelaajamäärällä kun tähänkin peliin sekä toisen puoliajan asenteella.

Maalikooste pelistä tulee vielä joukkueen Youtube-kanavaan:

https://www.youtube.com/channel/UCqI940gKxmQ9EOOo5mF7nuw

 

- - - -

24.11.2018       Loiske – Riemu

 

Rutinoitunut Riemu kohtasi tänään yllätyksellisen Loiskeen.

Riemu oli Hakkarin parketilla jo yli tuntia ennen pein alkua ottamassa lämpöjä. Loiske puolestaan piilotteli kopissaan kunnes ottelun alkuun oli enää puolisen tuntia aikaa. Ja se kannatti. Sääksjärveläiset olivat nimittäin opiskelleet Riemun kuviot perinpohjaisesti. Pelin ensiminuutit osoittautuivatkin Riemulle juuri tästä syystä tuskaksi. Rutiini ei toiminut ja oma maalivahti joutui venymään useampaan otteeseen. Loiskeen maalivahti Marko Virtanen sai katsella pelin kulkua rauhassa.

 

Loiskeen peli rullasi hyvin, ja moni pelaaja suorastaan säkenöi itsevarmuutta. Lopulta onnistumiset johtivat maaleihin, kun Markku Niskala laukoi Loiskeen 1-0 johtoon sivurajapotkun siirrosta. Seuraavassa osumassa oli Sampo Suonpää päineen asialla, kun Suonpää sai nikata pallon vaparin jälkitilanteesta sisään. Loiskeen kolmannen ja päivänsä toisen osuman iski Niskala pilkusta. Loiske paranteli vielä asetelmiaan, kun Samuli Salminen laukoi Riemun kuudennen virheen merkeissä lukemiksi 4-0. Riemu sai kuitenkin omaksi ilokseen vielä ennen puoliaikaa kavennettua tilanteeksi 4-1, hieman tuuririkas osuma, mutta kuitenkin ansaittu. Puoliajan loppua kohti mentäessä Riemu oli päässyt peliin paremmin mukaan.

 

Toiselle puoliajalle asteli nahkansa luonut Riemu ja sisukkuus palkittiin, kun Riemun Jonne Forström tykitti pallon maalin perukoille kyseenalaisesta pilkusta. Kavennuksen jälkeen ottelu jatkui tasaisena karkelona, jossa etenkin Riemulle tarjoutui useampi hyvä maalipaikka. Viisi minuuttia ennen loppua Riemu päätyi ottamaan liivipelaajan käyttöön. Loiske kuitenkin hyödynsi uuden tilanteen paremmin, kun maalivahti Marko Virtanen laukoi omasta päästä pallon maalin perukoille. Tämäkään ei riittänyt Riemun itsetunnon nujertamiseen, liivipelin laatu vain parani, ja Riemun Jonne Forström kaunisteli pilkusta pelin 6-3:een.

 

Päivän man of the match, Samuli Salminen, oli kuitenkin lukemiin tyytymätön ja loi maestromaisin liikkein Ilkka Suortille oivan maalipaikan, josta mies ei erehtynyt – lopullisiksi lukemiksi 7-3.

 

Kuten ennakossa uumoiltiin, sarja on äärimmäisen tasainen. Tänään voitti nälkäisempi jengi.

Kooste pelistä lienee mahdollista nähdä Loiske videojakelu -youtubekanavalta illemmalla.

 

Kiitokset kaikille katsojille!

- - - -

18.11.2018       EBK/FS - Loiske
 

Taas pelattiin ja taas selitellään. Loiskeen ryöstöretki Espooseen ei mennyt ihan sääksjärveläisten suunnitelman mukaan. Sanottakoon, että peli kulki välillä melko hyvin, mutta ongelmat siellä missä ottelut ratkaistaan eli
molempien maalien edessä jatkuivat.

Ensimmäisen puoliajan alku oli tasaista vääntämistä, kunnes kymmenen
minuutin kohdalla EBK:n Korhosen Antti käytti loiskelaisten merkkausvirheen hyväkseen ja pääsi sivaltamaan matalan vedon Lari Kotilaisen selän taakse. Tästä Loiske sisuuntui ja alkoi painamaan peliä yhä enemmän
EBK:n päätyyn, mutta tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi, kuten edellinen oli päättynyt. Loiskelaiset hallitsivat näennäisesti, saamatta kuitenkaan vaarallisia maalintekopaikkoja aikaan. Kun ottelu oli vanhentunut 34 minuuttia alkoi sääksjärveläisten via dolorosa, EBK:n Zaknouns Jonas iski espoolaisten toisen. 2-0 tilanteessa vierasjoukkue lähti liivillä pyörittämään ja hakemaan kavennusta, todeten, että vain kaksi minuuttia myöhemmin Korhosen Antti viimeisteli illan toisensa ja tästä vielä minuuttia myöhemmin Rautiaisen Leo pamautti taululle 4-0 lukemat. Espoolaisten virhetilin ollessa täynnä loiskelaiset pääsivät yrittämään kympiltä vielä kolmesti viimeisen kolmen minuutin aikana, joista vain yksi saatiin ujutettua sisään. Sampo Suonpää näki espoolaismaalivahdin jalkojen välissä pallon mentävän reiän, josta pallo lipui maalin perukoille. Loppujen lopuksi ottelu oli melko tasainen, EBK hyödynsi vähäiset maalintekopaikkansa, Loiske taas ei.

Ensi viikolla jatketaan Hakkarin hornankattilassa, jossa “sikakatsomon” eteen astelee kova Liikunnan Riemu.

Lopputulos 4 - 1

 

- - - -

3.11.2018       FC Rauma - Loiske

 

Loiske sai koottua Raumalle jälleen hieman muuttuneen, mutta tasaisen kokoonpanon. Loiske lähtikin otteluun ennakkoluulottomasti, vaikka muutama tappio taustalla tuntui valmistautumista varjostavan. Loiskeen väreissä debytoi myös ensimmäistä kertaa Mikke Litmanen, jonka pelistä huokuikin kokemus liigatason peleistä.

Loiske alottikin tiivistunnelmaisen ottelun maalitehtailun Mikke Litmasen johdolla, joka laittoi vuoren varmasti Sampo Suonpään syötöstä pallon Rauman maalivahdin selän taakse. Tämä lysti ei kuitenkaan kauaa kestänyt, koska Rauman Niklas Myllykangas rokotti nopeasti Loiskeen nukahdettua täysin Rauman rajapotkun ajaksi. Rauma onnistui vielä toistamiseen ensimmäisen puoliskon puolenvälin jälkeen, jolloin Jaakko Valtanen painoi pallon varmasti Loiskeen maalia vartioineen Marko Virtasen selän taakse. Loiske yritti kovalla rynnistyksellä tasoitusta erän loppuun, mutta Rauma onnistui hyvällä puolustuspelaamisella Loiskeen yritykset eliminoimaan.

Toisella puoliskolla Loiskeen seniorikaartiin kuuluva Teemu Heinonen onnistui ensimmäisenä maalin teossa ja tasoitti pelin 2-2. Tämä hauskuus ei jälleen kauaa kestänyt, koska kaksi minuuttia Heinosen vasemman jalan tarkasta sijoituksesta Rauman Niklas Myllykangas iski jälleen. Loiske kokikin jälleen pikku paniikin ja kaikki voimat sijoitettiin hyökkäyspäähän, joka johti puollustuspään haparointiin, ja tämän Rauman Jaakko Valtanen käytti hyväkseen iskien illan toisensa ja Rauman neljännen osuman. Loiske päätti liivin avulla hakea nousua kahden maalin tappioasemasta ja onnistuikin pääsemään  Ali Al-Zubeidin maalilla yhden maalin päähän Raumasta. Paukut eivät kuitenkaan riittäneet enään tasoitukseen, vaikka ratkaisua saatiin lopussa yrittää 10 metrin rangaistuspotkusta. Kaikkiaan hyvä ja tasainen ottelu, joka osoitti Loiskeen olevan matkalla oikeaan suuntaan omassa pelissään, kunhan vielä jatkossa kokoonpanon jatkuva eläminen jokaista peliä kohden saadaan tasoittumaan.

 

- - - -

27.10.2018       PTU - Loiske

 

Loukkaantumiset vaivaavat edelleen oranssipaitoja eikä Porin vieraspeliin saatu kasattua kuin seitsemän pelaajaa, joista kaksi pystyi pelaamaan ainoastaan vahvoilla teippauksilla. PTU on aloittanut kautensa ilman tappioita ja otti lauantai-itana 3 pistettä lisää kaatamalla Loiskeen numeroin 6-2.

Ottelu alkoi Loiskeen komennossa, joukkue piti pallonhallinnan itsellään ja loi lukuisia vaarallisia maalipaikkoja PTU:n lähinnä tyytyvän pelaamaan pitkiä palloja targetilleen. Ensimmäinen nukahdus puolustukseen tuli 5 minuutin kohdalla, kun Joonas Meura vei isännät 1-0 johtoon. Kotijoukkueen toinen maali syntyi kun peliä oli pelattu 13 minuuttia. Syvään pelattu pallo saatiin kaivettua maalin eteen josta Timo Laurila pyöräytti pallon ohi Loiskevahti Lari Kotilaisen. Loiske tuhlaili useita maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla eikä päässyt tolppaa lähemmäksi.
Toinen jakso alkoi Loiskeelta lupaavasti, peliä oli pelattu 3 minuuttia kun Loiskeen pistepörssikärki Aimo Sulkko ampui tulisen vasurin varmasti pitseihin. Loiskeen kova painostus tuotti tulosta ja ansaittu kavennus syntyi ajassa 26, Abdulla Al-Barkat nousi vahvasti vasemmasta laidasta ja ampui terävän kärkkärin PTU maalivahdin putkista kaventaen ottelun tasalukemiin 2-2. Ottelun käännekohta tapahtui puolen tunnin kohdalla kun Loiskeen kapteeni Sairiala sai kyseenalaisen punaisen kortin. Tuomarin mielestä Sairialan liu´ussa oli liikaa voimaa vaikka osuikin tilanteessa ensiksi palloon. Loiskeen peli sekosi täysin. PTU osasi hyödyntää tilanteen ja teki 3 maalia kahden minuutin sisään Joonas Meuran tehtaillessa näistä kaksi. Oranssit ei enää tästä suosta pystynyt nousemaan vaikka saikin vielä useita hyviä maalipaikkoja. Viimeisen niitin ottelulle löi Vili Huppunen minuutti ennen päätösvihellystä.

Maalinteko on ollut alkukaudesta Loiskeelle tervan juontia, hyökkäyspeli kulkee ja saadaan luotua hyviä maalipaikkoja mutta viimeistely ontuu pahasti. Tähän varmasti tullaan kiinnittämään huomiota tulevan viikon harjoituksissa.

- - - -

20.10.2018       Loiske - ACE

 

Loiske lähti kovin odotuksin kotipeliin acea vastaan mutta 40 minuutin jälkeen taululla oli lukemat 0-3 loiskeen pettymykseksi pelin kuva oli selkeä Loiske hallitsi tuhlaili paikkoja ja ACE puolusti kurinalaisesti ja iski vastaan. 

ACE:sta ei tänään erottunut yksilöä joka Loisketta olisi kurittanut mutta joukkueena ACE teki tarvittavan työmäärän ja taisteli 3 pistettä itselleen.

Loiske ei löytänyt lääkkeitä kuparisen rikkomiseen ei ollut kaveria joka olisi joukkueen ottanut reppuselkäänsä.

Eräs Loiske-legenda ja pitkän päivätyön Loiskeen eteen tehnyt herrasmies on sanonut että jos jalat on väärinpäin  perseessä kiinni eikä osaa juosta eikä potkaista niin peli on hemmetin vaikeaa... sen sai Loiskeen kapteeni, tuhlaajapoika, tänään huomata. Paikkoja oli paljon, tulos luokkaa säälittävä toki Loiske tuhlaili muutenkin ja se oli syy siihen että ACE vei pisteet mukanaan.

Loiskeen parasta antia kolmeen ekaan matsiin on ollut maalivahtipeli. Joka pelissä veskarit ovat mahdollistaneet taistelun pisteistä mutta maalinteko-ongelma on ilmeinen sitä siis lähdetään parantamaan tuleviin koitoksiin.

Tuomarit onnistuivat hyvin, taisivat pelin aikana viheltää Beethovenin viidennen sinfonian omiin nimissä...

Taistelu jatkuu!

 

- - - -

13.10.2018       Zenith - Loiske


Loiske lähti eilen tavoittelemaan kolmea pistettä Zenithiltä - tai ainakin se oli tavoitteena. Tavoitteet olivat siis kohdillaan, mutta asenne ei kuitenkaan vaikuttanut olevan. Sen saattoi jo huomata alkulämmittelyissä, koska keskittyminen ei ollut sillä tasolla mitä odotettiin. Mahdollisesti johtui osittain siitä, että joukkue lähti matkaan henkilöautoilla, minkä vuoksi yhteishenkeä ei päästy hiomaan kasaan ennen peliä.

 

Ottelu alkoi ja jo ensiminuuteilla huomasi, ettei se tule olemaan helppo Loiskeelle. Zenith oli alusta asti selvästi hallitsevampi joukkue: he uskalsivat pitää palloa ja haastaa aina kun siihen oli mahdollisuus. Loiske sen sijaan kiirehti aina pallon kanssa ja haastot olivat hitaita sekä niistä puuttui päättäväisyys. Niinkin perusasia kuin miesten merkkaaminen unohtui Loiskeelta välillä täysin ja siitä Zenith rankaisikin kovaa vauhtia. 

 

Loiskeella oli tavoitteena saada näkyviin treenatut asiat esiin ottelussa, mutta niitä ei nähty melkeinpä missään kohtaa. Ottelu päättyi 5-2 Zenithin voittoon siitä huolimatta, että meidän maalivahti Lari Kotalainen pelasi erittäin hyvällä asenteella ja teki vaikeammaksi maalinteon vastustajalle. Tällä kertaa lähdettiin puolivaloilla ottelua pelaamaan ja siitä opittiin paljon. Joukkue jatkaa tällä viikolla kovaa harjoitteluaan ja keskittyy heikkouksien vahvistamiseen. Kausi on vasta alussa, joten tästä on hyvä oppia ja jatkaa uusiin koitoksiin viisaampana, päättäväisempänä ja kovempana. 

 

Loiske pelaa tulevana lauantaina 20.10.2018 kotona klo 14.00 ACE:a vastaan. Kaikki kynnelle kykenevät tarvitaan kannustamaan Loisketta repimään voiton ACE:lta.

 

- - - -

6.10.2018       Loiske - TPK 

 

Futsal Ykkönen polkaistiin käyntiin Hakkarissa jossa Loiske sai vieraakseen erittäin suppealla kokoonpanolla Lempäälään saapuneet Turkulaiset. 

Alusta asti pelin juoni oli selvä, Loiske piti palloa ja TPK sumputti oman alueen kohtuullisen hyvin. Ensimmäinen maali näki päivänvalon kun Turkulaiset lähtivät totuttuun tyyliin pelaamaan "lentävällä maalivahdilla" mutta keskialueella Ali katkaisi syötön ja puttasi nahkakuulan pitseiihin. 2-0 maalia ei raportin kirjoittaja ei muista kun taisi nukkua tolppien välissä. Ekalla puoliajalla pallon hallinta oli loiskeelle 80-20. 

 

Toisella puoliajalla pelinkuva muuttui ja turkulaiset olivat paljon aktiivisempia ja heidän veskari pääsi loiskeen maalin edustalta tyrkkään kärkkärillä kavennus maalin ohi hölmistyneen Virtasen. Aistittavissa oli jo hieman perinteistä loiskepaniikkia mutta hetki kavennus maalista MR.Loiske eli Sairiala heitti laitaan pikku noston kohti Eli Bomberia joka painoi kuulaan erittäin seksikkäästi taka-alakulmaan ja koko hakkarin runsas (noin 15 henkilöä) huokaisi helpotuksesta. Tämän jälkeen turkulaiset painoivat muutaman tilanteen kohti loiskeen maalia mutta loiskeen puolustus kesti nämä kunnes jälleen kerran viidellä pyörittänyt TPK sai pelattua hyvän syötön jälleen ylös nousseelle veskarilleen joka puttasi pallon tyhjiin. Tilanne 3-2 ja loiskepaniikki oli valmis. Tässä hetkessä sovittiin että pidetään palloa aivan rauhassa mutta... T.Heinonen oli toista mieltä ja pelasi käsittämättömän kauniin syötön halki koko kentän suoraan Aipan sisäsyrjään josta nahkakuula kimpoili about viiden tolppa/rima osuman jälkeen maaliviivan paremmalle puolelle. 

Loppupeli pelailtiin kohtuu sopuisasti ja tärkeä avausvoitto oli takataskussa. 

 

Ensi lauantaina Loiskeen pojat matkaa Helsinkiin jatkaan voittoputkea!

 

- - - -